Tefenni'de Kurban için kurallar belli oldu

Tefenni Belediyesi, Kurban Bayramı için kurban kesim yerleri ve atık yönetimi konusunda kararlar aldı. Uygulamaya uymayanlar cezai işlemle karşılaşabilir.

Tefenni Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesim yerleri ve kurban atıklarıyla ilgili bir dizi karar aldı. Belediye Başkanı Ümit Alagöz, bu kararlara uymayan vatandaşlar için Belediye Zabıta Talimatnamesi gereğince cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Alınan kararlara göre:

Toplu kurban kesimi sadece İlçe Kapalı Pazar Yeri ve Eski Mezbahane Binası'nda yapılacak. İlçe genelinde kurban kesimi sonrası oluşan atıkların kesinlikle çöp bidonlarına atılması gerekmektedir. Atıklar poşetlenerek çuvallanacak ve sızdırmaz bir şekilde ağızları bağlanarak çöp bidonlarının yanına bırakılacaktır. Kurbanla ilgili hiçbir atık meskûn mahal içinde veya dışında dere ve arazilere bırakılmayacaktır. Kurban kesimi sırasında oluşan kan birikintileri cadde ve kaldırımlara akıtılmayacaktır.

Tefenni Belediye Başkanı Alagöz, "Belirtilen kurallara uymayanlar hakkında Belediye Zabıta Talimatnamesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım" şeklinde ifade etti.

kurban kesimiKurban BayramıTefenni BelediyesiÜmit AlagözTürkiyeBurdurTefenni

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.