“Tefenni Kent Belleği, Tarım ve Antika Müzesi’’ Açıldı

Burdur Tefenni’de 5 yıl önce faaliyete geçen Tefenni Villas Eko Turizm işletmesinde ‘’Tefenni Kent Belleği, Tarım ve Antika Müzesi’’ açıldı.

Burdur Tefenni’de 5 yıl önce faaliyete geçen Tefenni Villas Eko Turizm işletmesinde ‘’Tefenni Kent Belleği, Tarım ve Antika Müzesi’’ açıldı.

Müze içerisinde Tefenni’ye ait tarım aletleri, yöresel kıyafetler ve geçmişte kullanılan eşyalar yer alıyor. 500 adet Tefenni nostalji resimleri de müze duvarlarında sergilenmeye başladı. Mini kütüphane kurularak, tarihte Tefenni’ye ait kitap, mecmua, bilgi ve belgeler saklanıyor. 1950 model antika traktörler Müze bahçesinde sergileniyor.

İşletme sahibi Engin Erkan müze ve işletme hakkında şunları söyledi”İlçemizde 5 yıl önce faaliyete geçirdiğimiz Tefenni Villas turizm işletmemizde müze kurarak Tefenni’nin bir eksikliğini tamamladık. 155 yıllık İlçe geçmişi olan Tefenni zengin kültür ve folklöre sahip. Bu zengin ve kültürün gün yüzüne çıkarılması gerekiyordu. İşletme içerisine 120 mt2 lik alana kurduğumuz müzemizde Tefenni’de kullanılan tarım aletlerini, yöresel kıyafetler, kullanılan eşyaları, 3000 nostalji resim içerisinden titizlikle seçilen 500 Tefenni’yi anlatan resimleri yer verdik. Müzeyi zenginleştirme çabalarımız hala devam ediyor. Tefenni türkülerinin yer aldığı türkü notalarını bir albümde toplayacağız. Devlet arşivlerinde kayıtlı bilgi, belge, doküman gibi yazılı eserleri kütüphanemizde muhafaza edeceğiz. İşletmemizde konaklayan misafirlerimiz tarafından beğenilen müzemiz her gün açık olup 10:00 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.”

İşletme sahibi Engin Erkan son olarak, Müzeye bağışlanan eserlerler tititzlikle muhafaza edilecek ve kayıt altına alınacaktır dedi.

Tefenni Villas EkoTarım ve Antika MüzesiTürkiyeBurdurTefenni

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.