TİGAD, Geçmişle geleceğin kesiştiği Talas'taydı

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği İl Temsilcileri, Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı ve İstişare Toplantısı için Kayseri’deydi.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği İl Temsilcileri, Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı ve İstişare Toplantısı için Kayseri’deydi. Toplantıda alınan kararla Türk Dünyası İnternet Gazeteciliği Federasyonu’nun kuruluş çalışmalarını resmen başlatmış oldu. Üç gün süren buluşmanın son gününde Talas Belediyesi’nin rehberliği ve ev sahipliğinde TİGAD Heyeti, Talas’ı gezdi.
Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği heyetine, Talas Belediyesi Sanat Tarihçisi Özcan Eroğlu rehberlik etti. Osmanlı Sokağı’ndan başlayan gezi Antika Pazarı, Yaman Dede Konağı, Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi ile devam etti.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın öğle yemeğinde konuğu olan TİGAD heyeti Kayseri’nin tarihi ve kültürel yönden son derece zengin olmakla birlikte en genç ve hareketli ilçesi Talas’ı yakından tanıma olanağı buldular. Başkan Mustafa Yalçın, öğle yemeğinde 28 yılı aşkın belediyecilik deneyimlerinden ve Talas ilçesinin geçmişi, bugününden bilgiler verdi. Gençlere ve eğitime ne kadar büyük önem verdiklerini, bu kapsamda Talas’a 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi’ni kazandırdıklarını kaydetti. ‘Uyumayan Kütüphane’nin gençlerden ve ilçe halkından gördüğü yoğun ilgiden duydukları mutluluğu paylaştı. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından TİGAD İl Temsilcileri Kayseri’den unutulmaz deneyimler ve mutlu anılarla ayrıldılar.

 

Türkiye İnternet Gazeteciliği DerneğiTalas BelediyesiMustafa YalçınTürkiyeKayseriTalas

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.