Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 4 büyüyecek

IMF, Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 4'e yükseltti. IMF, küresel ekonomik büyüme beklentisini de düşürdü.

Uluslararası Para Fonu (IMF), IMF, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3'ten yüzde 4'e yükseltti. IMF, küresel ekonomik büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 3 olarak korurken, gelecek yıla dair tahminini yüzde 3'ten yüzde 2,9'a indirdi.

BÜYÜME TAHMİNİ YÜKSELTİDİ

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun ekim sayısını 'Küresel Farlılıklarda Gezinme' başlığıyla yayımladı. Türkiye ekonomisinin gelecek yıl yüzde 3,25 büyüyeceği tahmin edildi. Fon, temmuz ayındaki tahminlerinde, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3 ve gelecek yıl yüzde 2,8 büyüyeceğini öngörmüştü.

UNCTAD RAPORU YAYIMLANDI

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) ise yayımladığı "Ticaret ve Kalkınma Raporu 2023'te Türk ekonomisinin 2023 yılında yüzde 3,7 ve 2024 yılında yüzde 1,9 büyüyeceğini tahmin etmişti.

 

DÜNYA BANKASI'NDAN DA REVİZE GELDİ

Bir yeni revize ise Dünya Bankası'ndan gelmişti. Yapılan açıklamada göre Türkiye'nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yüzde 3,2'den 4,2'ye yükseltildi. Dünya Bankası tarafından yayınlanan raporda, dayanıklı tüketici talebi ve azalan politika belirsizliğine vurgu yapıldı.

İHA

ekonomiIMFTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.