Türkiye'yi Kar Kaplayacak! Soğuk Hava Dalgası Uyarısı

Meteoroloji'den uyarı: İzlanda'dan gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alacak. Şubat sonunda ülkenin büyük bölümü karla kaplanacak.

Meteorolojik kaynaklara göre Türkiye, İzlanda'dan gelen soğuk hava dalgasıyla karşı karşıya! Şubat sonunda ülkenin geniş bir bölümü karla örtülecek. Detaylı hava durumu bilgisi ve yağışların etki alanı için haberimizi okuyun.

Türkiye, İzlanda'dan gelen soğuk hava dalgasıyla karşı karşıya! Şubat sonunda ülkenin geniş bir bölümü karla örtülecek. İzlanda'dan hareket eden alçak basınç sistemi, Orta Akdeniz üzerinden Türkiye'ye ilerliyor. Çarşamba gününden itibaren Trakya, Marmara, Ege, İç Anadolu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışlar, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise yoğun kar yağışları görülecek.

Uzun süredir kurak bir dönem geçiren Türkiye, Şubat ayının son günlerinde yağışlı bir havanın etkisine girecek. Meteoroloji uzmanları, yağışların ne zaman başlayacağı konusunda uyarıyor.

YAĞIŞLARIN SEYRİ VE ETKİ ALANI

İzlanda üzerinden gelecek olan alçak basınç sistemi, Orta Akdeniz havzasında etkili olacak ve Türkiye’nin batı bölgelerinde yağışlara yol açacak. Şubat ayının son 10 günü, yağışların tüm yurdu etkisi altına alması bekleniyor.

Şubat ayının son günleri Türkiye’de nasıl geçecek? Yağışlı hava bekleniyor.

Türkiye’de yağış ne zaman başlayacak? Meteoroloji uzmanları, Şubat ayının son günlerinde yağış olacağını belirtiyor.

İzlanda kökenli alçak basınç sistemi Türkiye’ye ne zaman ulaşacak?

Şubat ayının son 10 gününde etkili olması bekleniyor.

kaynak: yeni akit

 

kar yağışıkarsoğuk hava dalgasıuyarımeteoroloji uyarısımeteorolojik uyarıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.