MERHUM ALİ İHSAN SÖNMEZ’İN VÂRİSLERİ ULU CAMİİ’NİN ESKİYEN SES CİHAZLARINI YENİLEDİLER ‘CİHAZLAR ESKİDİ’ HABERİ BİZDEN YENİLEMEK HAYIRSEVERLERDEN
Burdur Şehir Merkezinin en yüksek, dolayısıyla da en görünür ve en havadar yerinde, tarihi ve selâtin, en büyük ve en güzel câmilerinden olan Ulu Cami’nin eskiyen ve bozulan cihazları Burdur’un ve Bucak’ın hayırseverleri tarafından yenilendi.
Gazetemizin 20 Haziran tarihinde yayınladığımız haberimiz de “Ulu Camii’nin sesi kısıldı. Burdur Ulu Cami’nin eskiyen ses cihazları kendisini yenileyecek bir hayırsever bekliyor” şeklinde bir haber yapmıştık… Haberimizi gören duyan Merhum Ali İhsan Sönmez’in evlatları da cihazların yenilenmesi için gerekli olan 350 bin TL’nin 240 bin TL’sini Cami İmam Hatibi Turan Çakır ve diğer görevlilere giderek bağışta bulunmuşlar. Geri kalan 110 bin TL’nin 10 bin TL’si Bucaklı bir vatandaş tarafından temin edilirken, kalan 100 bin lirası da Cami İmamı Turan Hoca ve diğer görevlilerin girişimleri sonunda tamamlanmış; dolayısıyla da Cami’nin eski ve bozuk olan, cızırtılı sesiyle görevlileri de cemaati de rahatsız eden ses cihazı ve hoparlörleri yenilenmiş.
Burdur’un tarihi ve en büyük camisi olan Ulu Camii’nin, şanına yakışır ve yaraşır bir ses cihazına kavuşmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Cami cemaati ve görevlileri ‘Cenab-ı Hakk hayra vesile olanlardan da hayır sahiplerinden de razı olsun…’ şeklinde konuşarak memnuniyetlerini dile ediyorlar.
Vesikalık fotoğraf merhum Ali İhsan Sönmez, cihaz başındaki kişi de Ulu Cami İmam Hatibi Hafız Turan Çakır Hoca.