Uzman isim 18 ili işaret etti! Aralarında Burdur da var

Prof. Dr. Naci Görür, Burdur'un içinden geçen fay hattının üzerinde bulunması nedeniyle 7 şiddetinde bir depreme açık olduğunu belirtti. Burdur'da alınması gereken önlemler ve risk durumuyla ilgili uzmanın değerlendirmelerini öğrenmek için detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Burdur da, Türkiye'nin birçok bölgesinin olduğu gibi deprem riskinin en yüksek olduğu iller arasında yer alırken, Burdur'dan geçen fay hattında 7 şiddetinde bir felakete neden olabileceği belirtiliyor.

Uzmanların sürekli dikkat çektiği Burdur hakkında Deprem konusundaki bilgisi ve söylemleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, geçen yıl Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında Türkiye'deki olası depremleri gündeme getirerek, önlem alınması için bilgilendirmelerde bulunuyor.

Burdur'un da içinde bulunduğu doğrudan fay hattının üzerine kurulu olan şehirleri aktaran Prof. Dr. Naci Görür, bu 18 şehre uyarılarda bulundu. Burdur'un da içinde yer aldığı 18 şehir için en az 7 şiddetinde bir deprem meydana gelebileceğini vurguladı.

Görür'ün risk altında olduğunu ve bir deprem esnasında korkunç sonuçlar yaşanabileceğini belirttiği şehirleri ise şu şekilde sıraladı; 

Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Kocaeli, Tokat, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Konya, Hatay, Arzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari

 

depremfay hattıBurdur depremBurdur HaberHaberlerTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.