Vali Şıldak’tan Önemli “Salda Gölü” Açıklaması

Vali Hasan Şıldak,İlyas köyünde yapılan açılış töreninde yaptığı konuşmada Salda Gölü ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Vali Hasan Şıldak,İlyas köyünde yapılan açılış töreninde yaptığı konuşmada Salda Gölü ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Vali Şıldak, “Geçtiğimiz hafta Salda Turizm Merkezinin iptali ile ilgili bir Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Bunun Saldadaki koruma çalışmalarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Tam tersine birbiri içine geçmiş sit alanı, özel çevre koruma bölgesi düzenlemeleri, tabiat parkı oluşumları, sulak alan vs. pek çok statünün koruduğu Gölde turizm merkezinin iptali söz konusudur. Saldadaki koruma şemsiyesi, doğal hayatın korunmasına ilişkin hem özel çevre koruma bölgesi, hem sit düzenlemeleri ayaktadır, mevcudiyetini sürdürüyor, koruma statüsünde en küçük bir zayıflama yoktur.Salda ve lavanta çok önemlidir. İlimiz artık turizme yöneldi, biz de Burdur olarak özellikle Merkezin bu güzergâhtaki köyleri ve Yeşilova güzergâhı olarak turizmden hak ettiğimiz payı alacağız” ifadelerini kullandı.

Salda GölüHasan ŞıldakTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.