Vekil Akbulut, kararı bu sözlerle eleştirdi

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi. Akbulut, Anayasa'nın çiğnendiğini ve hukukun üstünlüğüne zarar verildiğini söyledi.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, dün meclisteki odasında yaptığı konuşmada, Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi. Akbulut, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Saygı değer yurttaşlarımız, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyoruz. Anayasa resmen bugün çiğnendi. Şu anda meclisteyiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyiz. Oturumu kapatmak zorunda kaldılar, çünkü anayasanın 153. Maddesi resmen çiğnendi. Bu olay Şerafettin Can Atalay meselesi değil. Artık bu mücadele Şerafettin Can Atalay için değil, tamamen anayasamızı korumak adına verilmişti. İşte bugün o kararı okutarak anayasamızı yok saydılar. Bir adamı milletvekili adayı yapıyorlar, seçime sokuyorlar, seçimi kazandıktan sonra mazbatasını veriyorlar ve bugün bu adamın milletvekilliğini düşürüyorlar. Bu adam milletvekiliydi madem, hangi yetkiyle düşürüyorsunuz? Yazıklar olsun! Bir gün anayasa sizlere de lazım olacak. Biz o namus ve şeref sözümüzü tuttuk, onun mücadelesini verdik. Yazıklar olsun bu kararı okutanlara da, destekleyenlere de."

Akbulut, konuşmasında, Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin, Anayasa'nın 153. Maddesini ihlal ettiğini vurguladı. Bu maddeye göre, bir milletvekilinin milletvekilliği, ancak bir suçtan dolayı kesinleşmiş bir mahkeme kararı ile düşürülebilir. Akbulut, Atalay'ın hiçbir suçtan hüküm giymediğini belirterek, milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuki bir dayanağı olmadığını söyledi.

Akbulut, konuşmasında ayrıca, Anayasa'nın önemine dikkat çekti. Anayasa'nın, bir ülkenin temel hukuk kurallarını belirleyen en üst hukuk metni olduğunu söyleyen Akbulut, Anayasa'nın çiğnenmesinin, hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere zarar verdiğini belirtti.

İzzet AkbulutTBMMkararBurdur HaberHaberlerTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.