Vergisiz iphone alma hayalleri suya düştü

Üniversite öğrencilerine piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde vergisiz destek verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vergisiz telefon ve bilgisayar desteği detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar desteği verileceğini duyurdu.

Erdoğan, "Örgün eğitimdeki öğrencilerimize bilgisayar ve cep telefonu desteğini açıklıyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde destek vereceğiz. Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar tutarda destek sağlayacağız.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, açıklamasında ayrıca, Türkiye'nin büyüme ve güçlenmesi için ortak hedefe odaklanılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun hepimizin ortak hedefidir. Türkiye Yüzyılını biz ilan etmiş olsak da bu 85 milyonun ortak idealidir. Hedefimiz sürdürülebilir büyüme. Önyargılar kırıldıkça yatırımlar da artacak." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda ayrıca, 14. Kalkınma Programının yakında kamuoyuna açıklanacağı da duyuruldu.

vergisiz telefondestekTürkiyeİstanbul

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.