Yeni asgari ücret yetersiz kaldı! Onların yaşam maliyetinin bile altında

Aralık ayı verilerine göre, yeni asgari ücretle yaşama maliyeti karşılaştırıldığında bekar bir çalışanın aylık harcamaları 18,796 TL'yi geçti. Açlık sınırı 14,431 TL, yoksulluk sınırı ise 47,009 TL olarak belirlendi. Detaylar haberimizde!

Aralık ayı verilerine göre, yeni asgari ücretle yaşama maliyeti karşılaştırıldığında bekar bir çalışanın aylık harcamaları 18,796 TL'yi geçti. Açlık sınırı 14,431 TL, yoksulluk sınırı ise 47,009 TL olarak belirlendi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), aralık ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı  verilerini yayımladı.

Türk-İş verilerine göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) aralık ayında 14 bin 431 TL’ye yükseldi.

YOKSULLUK SINIRI 50 BİN TL'YE DAYANDI

Verilere göre, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) aralık ayında 47 bin 9,38 TL’ye ulaştı.

BEKARIN BİLE YAŞAMA İMKANI YOK!

Bekâr bir çalışanın 'yaşama maliyeti' de aylık 18 bin 796 TL olarak kaydedildi.

ASGARİ ÜCRET NEREDEYSE 3'TE BİRİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bakanlıkta düzenlediği toplantıda, asgari ücretin 2024 yılı için net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıklamıştı.

Gerçek gündem

asgari ücrethaberleryaşam maliyetiTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.