Yeşilbaşköy’ün Meşhur Kirazını Dolu Vurdu: Çiftçi Kara Kara Düşünüyor!

Burdur’un Ağlasun İlçesine bağlı Yeşilbaşköy Köyünün “kırmızı elmas” ı olarak bilinen kirazını dolu vurdu.

Burdur’un Ağlasun İlçesine bağlı Yeşilbaşköy Köyünün “kırmızı elmas” ı olarak bilinen kirazını dolu vurdu.

Bir zamanlar ihracatçı firmaların birbiriyle yarıştığı Yeşilbaşköy’ ün “Napolyon” kirazları son birkaç yıldır yağmur ve dolu felaketlerinin olması aynı zamanda fiyatların da çok düşmesiyle birlikte önemini yitirdi.

Kiraz yetiştiricileri bu olumsuzluktan dolayı kirazcılığı bitirdi. Çoğu çiftçi kiraz ağaçlarını keserek başka ürünlere yöneldi. Dolu yağışıyla birlikte hasat mevsimi hüsrana uğradı. Dolu, kirazları adeta parçaladı. Umudunu yitiren çiftçi artık kapalı sistem seracılığa yöneldi. Geçen yılda aynı dönemde aşırı yağışlar nedeniyle kirazlar ağaçların dalında çürümüştü. Bu yılda dolu felaketi nedeniyle kirazlar dalında telef oldu.

Yeşilbaşköy çiftçisi geçen yıl kestiği kiraz ağaçlarını bu yılda keserek artık kirazcılığı tamamen bitirmeyi hedefliyor. Ağlasun ve bağlı köylerinde en popüler tarım cevizcilik ve seracılık olarak kendini göstermeye başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dolu yağışının çiftçiye ve ekonomiye zararı büyük oldu. Ağaçlarını sigorta ettiren çiftçi az zararla durumu kurtarması beklenirken çoğu çiftçinin büyük zarar gördüğü belirtildi.

HABER: SADUN KILIÇ – NNC HABER (AĞLASUN)

Yeşilbaşköy KöyüTürkiyeBurdurAğlasun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.