Yılkı atlarıyla ilgili mide bulandıran iddia

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki yaylaların semvollerinden olan ve son aylarda kaçak avcılar tarafından yakalanan Yılkı atları doğa severler tarafından kurtarılırken, yakalanan atların bazılarının koşu için satıldığı bazılarının ise kesilerek etinin piyasaya sürüldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, olay, Emirdağ ilçesindeki yaylalarda meydana geldi. Bölgenin simgesi ve doğal mirasın önemli bir parçası olan Yılkı atlarını gözlemleyen Özay Öz isimli doğa sever, bazı şahısların atları iplerle tuzak kurarak yakaladığını fark etti.
Durumu gören doğa severin ve çevredeki vatandaşların hızla olay yerine doğru hareket etmesi üzerine panikleyen kaçak avcılar, yakaladıkları atları ve tuzak malzemelerini bırakarak bölgeden kaçtı. Vatandaşlar, ayaklarındaki ipleri çözerek ölümcül tuzaktan kurtardıkları Yılkı atlarını yeniden doğal yaşam alanlarına saldı.
Kaçak avcıların elinden son anda kurtarılan atların ardından ortaya atılan iddialar ise bölgede büyük yankı uyandırdı. Öza, Öz, yaylalarda kaçak yollarla yakalanan bu yaban atlarının, organize bir şekilde başka bölgelere satıldığı ve hatta kesilerek etinin piyasaya sürüldüğü öne sürdü.
Öte yandan, kaçak avcıların genelde şehir dışından geldikleri öğrenildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

afyonkarahisaryılkı atıTürkiyeAfyonkarahisar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.