Yıllar gelip geçiyor ama Çubuk Beli Tüneli yapılmıyor! Kaderine terk mi edildi

Antalya ile Burdur’u birbirine bağlayan Çubuk Beli Tüneli’nde inşaat 8 yıldır tamamlanamadı. 2017’de temeli atılan proje için verilen tarihler birer birer ertelendi. 2023 seçimleri öncesi yeniden başlanacağı açıklansa da sahada gözle görülür ilerleme yok. Vatandaşlar, 'Çubuk Beli Tüneli neden bitmiyor?' sorusuna yanıt bekliyor.

Antalya Korkuteli ile Burdur Bucak’ı birbirine bağlayan Korkuteli-Bucak duble yolu, geçtiğimiz yıl trafiğe açılarak bölge ulaşımına önemli katkı sağladı. Ancak Burdur Antalya karayolu üzerinde bulunan Çubuk Beli Tüneli, 8 yıldır bitirilemedi. 2017 yılında temeli atılan ve 2020’de hizmete girmesi planlanan proje, aradan geçen yıllara rağmen halen tamamlanamadı.

Bölge halkı için büyük önem taşıyan tünelin gecikmesi, hem ulaşım güvenliği hem de ekonomik hareketlilik açısından ciddi eleştirilere neden oluyor. Vatandaşlar, verilen sözlere rağmen tamamlanmayan tünel nedeniyle 'Sarı Kula mı yok?' sözleriyle de tünel projesi ile ilgili sorular soruyor.

Verilen Sözler Umut Yarattı, Ama Görünen Çalışma Yok

Çubuk Beli Tüneli, 2023 genel seçimleri öncesinde yeniden gündeme geldi. Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bucak ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, tünel çalışmalarının 24 Nisan 2023’te yeniden başlayacağını duyurmuştu. Bu açıklama, bölge halkı arasında yeniden umut yaratmıştı.

Ancak aradan geçen sürede proje sahasında gözle görülür bir ilerleme sağlanamadı. Tünel inşaatında zaman zaman hareketlilik yaşansa da, herhangi bir çalışma yürütülmediği belirtiliyor. Bu durum, “Çubuk Beli Tüneli neden bitmiyor?” sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

Çubuk Beli TüneliTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.