Yöremizdeki barajların doluluk oranları SOS veriyor!

Kurak geçen kış aylarından sonra Nisan ayında kısmen yağan yağışlar bir taraftan nefes aldırırken, yöremizde bulunan sulama barajlarında su seviyelerinin yetersiz olduğu gözlemlendi.

Kurak geçen kış aylarından sonra Nisan ayında kısmen yağan yağışlar halkımızın yüzünü bir nebze olsun güldürür iken; yöremizde bulunan sulama barajlarımızda doluluk oranlarında istenilen seviyeye ulaşılmadığı gözlemlendi.

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre; Acıpayam-Gölhisar Havzasını sulayan Yapraklı Barajında son yağışlardan sonra tespit edilen doluluk oranı seviyesi %16 civarında olduğu, Çavdır Ovasını Acıpayam sınırına kadar olan Çamköy ovası dahil buradaki arazileri sulayan Belkaya Barajında doluluk oranı %50 seviyesinde ve Çavdır ovasını sulayan Kızıllar Barajında doluluk oranı ise %15’ler seviyesinde olduğu kaydedildi.

Bu doluluk oranlarıyla yöremiz sulama barajlarımız önümüzdeki sulama sezonu için adeta SOS veriyor, tehlike çanları çalıyor. Umudumuz ve duamız Nisan ayında yağmaktan olan yağışların devam etmesi yönünde.

Burdur baraj seviyeleriBurdur susuzlukBurdur kuraklıkTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.