YSK İstanbul Seçim Kararı Belli Oldu Mu? Son Dakika YSK Haberleri…

Ak Parti ve MHP'nin yaptığı itirazlara yönelik YSK flaş kararını açıkladı. YSK, KHK'lılar oy kullanabilir kararını verdi.

Ak Parti ve MHP’nin yaptığı itirazlara yönelik YSK flaş kararını açıkladı. YSK, KHK’lılar oy kullanabilir kararını verdi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne ilişkin YSK’nın olağan itiraz süreci biter bitmez, AK Parti ve MHP, özellikle İstanbul için olağanüstü itiraz sürecinde dilekçelerini YSK’ya sunmuştu. AK Parti, itiraz dilekçesinde oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğunu, oy kaydırmaları yapıldığını, kayıp oy pusulalarının bulunduğunu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığını iddia etmişti. AK Parti, İstanbul’da seçimin iptali noktasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçeyi de YSK’ya iletmişti.

İstanbul seçimlerinin sonucu belirleyecek olan YSK, başvurular üzerine yaptığı görüşmelere bugün de devam ediyor. Kurul, hem AK Parti hem de MHP kanadından gelen ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ seçimlerinin iptali ve yenilenmesi konusunda karar verecek. Öte yandan kurul, itirazlara ilişkin ilk kararını verdi ve Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenlerin oy kullanmasında herhangi bir sakınca olmadığına hükmetti. Kamupersoneli. Net

Ak PartiMHPKHKTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.