YSK, yerel seçimler için yol haritası çizdi İşte seçim takvimi

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için takvimin 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacağını açıkladı. Ayrıca, deprem bölgesinde adres taşıma kolaylığı ve elektronik oylama için yol haritası çizileceğini belirtti.

YSK Başkanı Yener: 31 Mart 2024 yerel seçim takvimi 1 Ocak'ta başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçim takviminin 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacağını açıkladı.

Yener, yaptığı açıklamada, "YSK olarak 1 Ekim itibarıyla seçmen listelerini biz nüfus ve vatandaşlıktan alacağız. Kanun uyarınca, 1 Ocak'ta başlayacak seçim takvimiyle listeler ilan edildiği zaman yapılacak işlemleri çıkaracağımız genelgelerle kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Deprem bölgesinde adres taşıma kolaylığı

Yener, deprem bölgesinde yapılacak çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. Yener, deprem bölgesine giderek tespit yapılacağını belirterek, "Mükerrer seçmen olması mümkün değil. Çünkü biz seçmen listelerini siyasi partilerimizle paylaşıyoruz. Askı süresi içerisinde kolaylaştırıcı uygulamaları yapacağız. Deprem bölgesindekiler için rahatça adres taşıma işlemlerinin gerçekleştirmesi konusunda kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceğiz" açıklamasını yaptı.

Elektronik oylama için yol haritası çizilecek

Yener, elektronik oylama ile ilgili de konuştu. Halihazırdaki kanuni düzenlemenin yurt dışı seçmenler için uygulanabileceğini söyledi. Yener sözlerine şöyle devam etti:

"Yurt içinde bir düzenleme yok. Bu Parlamentonun konusu. Bir gün Türkiye'de de elektronik oylama olacak. Tarihin ne zaman olduğunu öngörmek mümkün değil. Belki pilot olarak yasal düzenleme yapılır. Biz buna ilişkin çalışmalarımızı yapıp, üniversitelerimizden, ilgili odalardan, bilişim uzmanlarından da görüş alıp, bir yol haritası çizmeyi düşünüyoruz"

YSKyerel seçimleryolharitaseçim takvimiTürkiyeİstanbul

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.