Avukat olmak, hukuki konularda danışmanlık ve dava takibi yapmak için gerekli olan hukuki bilgi ve beceriye sahip olmak demektir. Avukat olmak için gerekli olan şartlar, Türkiye'de Avukatlık Kanunu ile belirlenmiştir.
Avukatlık Kanunu'na göre, avukat olmak için aşağıdaki şartlar aranır:
Avukat olmak için ilk şart, hukuk fakültesini başarıyla tamamlamaktır. Türkiye'de hukuk fakültesi bulunan üniversitelerin sayısı 22'dir. Hukuk fakültesi, 4 yıllık bir eğitim veren bir lisans programıdır.
Hukuk fakültesi mezunu olduktan sonra, avukatlık stajını başarıyla tamamlamak gerekir. Avukatlık staj süresi, 3 yıl 3 aydır. Staj, bir avukatın yanında yapılır.
Avukatlık stajını tamamladıktan sonra, baro tarafından yapılan avukatlık sınavını kazanmak gerekir. Avukatlık sınavı, yılda iki kez yapılır. Sınavda başarılı olan adaylar, avukatlık ruhsatını alarak avukatlık mesleğine başlayabilirler.
Avukatlık sınavını kazandıktan sonra, baro tarafından düzenlenen bir törenle avukatlık ruhsatı verilir. Avukatlık ruhsatı, avukatı temsil ve savunma yetkisine sahip kılar.
SAMSUN (İHA) – İnme geçiren 29 yaşındaki kalp hastası Avukat Sevilay Ahmadlı, 10 dakika süren hızlı operasyon sayesinde eski sağlığına kavuşarak yeniden işinin başına geçebilecek seviyeye geldi.
Kayseri Barosu avukatlarından Handan Döre, geçtiğimiz günlerde Yargıtay’ın verdiği kararda işçinin iş yerinde dedikodu yapmasını, mesai arkadaşlarına iftira atmasını haklı nedenlerle fesih çerçevesinde değerlendirdiğini söyleyerek, "İşçinin iş yerinde dedikodu yapması, iş arkadaşlarına iftira ya da hakaretvari söylemlerde bulunması ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı eylem teşkil etmektedir ve İş Kanunu çerçevesinde işveren nezdinde haklı nedenle fesih sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde eşini sırtından bıçaklayarak öldüren sanığın yargılandığı davanın duruşması olaylı geçti. Mahkemeye sunulan Gözlem İhtisas Dairesi raporunda sanığın akli dengesinin yerinde olduğu okununca taraflar arasında gerginlik yaşandı.
40 yıl boyunca diş hekimliği yapan Süleyman Faki, 1983 yılında yarıda bıraktığı hukuk eğitimini tamamlayarak avukatlık cübbesini giydi.
Kapıyı çalan yakınları cevap alamayınca polis ekiplerine haber verildi. Detaylar haberimizde...
Yorumlar (0)