Adana

Bakan Yumaklı: Tarımsal Zararlılarla Mücadelede İklim Değişikliğiyle Başa Çıkabilmeliyiz - Haberler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, süne zararlısıyla ilgili, “Bu ekonomik kayıpların sadece bir bölgeyi etkilemediğini belirtmek isterim.

Bakan Yumaklı: Tarımsal Zararlılarla Mücadelede İklim Değişikliğiyle Başa Çıkabilmeliyiz - Haberler

ADANA (İHA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, süne zararlısıyla ilgili, “Bu ekonomik kayıpların sadece bir bölgeyi etkilemediğini belirtmek isterim. Burada süne zararlısına karşı mücadele yürütürken Karadeniz bölgesinde de kahverengi kokarca ile ilgili farklı bir mücadele yürütülüyor. Gün geçtikçe iklim değişikliği bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor” dedi.
Bir dizi ziyaret ve toplantı için Adana’ya gelen Bakan Yumaklı, Ceyhan ilçesine bağlı Küçükburhaniye Mahallesi’nde düzenlenen ‘Süne ile Mücadele’ programına katıldı.

“Bu, ciddiye alınması gereken bir mücadele”
Burada konuşan Bakan Yumaklı, “Ülkemizde üretilen ürünlerin özellikle zararlılarla mücadelesinde uzun zamandır devam eden biyolojik mücadeleye ilişkin burada faaliyette bulunduk. Elbette bu faaliyet ile sınırlı değil. Ülkenin dört bir tarafında iklim değişikliğine karşı hem üreticiler hem bakanlık hem de sivil toplum kuruluşları mücadeleye devam ediyorlar. Eğer bu mücadele yapılmazsa hububatta önemli bir verim kaybına yol açabiliyor. Bununla ilgili TAGEM çok yoğun bir şekilde mücadeleye ilişkin çalışmalar yapıyor. Bizler sadece bakanlık olarak değil özel sektördeki paydaşlarımızın da mücadeleye katılmasını istiyoruz. Süne, Akdeniz meyve sineği gibi ciddi bir şekilde tarımsal kayba zarar verecek zararlılarla mücadeleden evvel biyolojik mücadelenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün de süne zararlısına karşı süne paraziti salındı. Ancak bu sadece belirli bir bölgede, belirli bir zaman dilimi içerisinde değil uzun zamanlar alan, ciddiye alınması gereken bir mücadele. Umuyorum ki hem bugün hem de bundan sonraki dönemlerde bu mücadeleye bütün üreticilerimiz çok ciddi katılım sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Ülkemiz bununla başa çıkabilecek kabiliyete sahip”
İklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün yaşandığını belirten Bakan Yumaklı, “Bu ekonomik kayıpların sadece bir bölgeyi etkilemediğini belirtmek isterim. Burada süne zararlısına karşı mücadele yürütürken Karadeniz bölgesinde de kahverengi kokarca ile ilgili farklı bir mücadele yürütülüyor. Gün geçtikçe iklim değişikliği bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor. Ülkemiz bununla başa çıkabilecek kabiliyete sahip. Yeter ki biz mücadelemize ara vermeden devam edelim” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Bakan Yumaklı, süne zararlısına karşı buğday tarlasına böcek salımı yaptı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Honamlı Irkının En Güzel Tekeleri ve Keçileri Yarışacak!
Bölgesel

Burdur'da Honamlı Irkının En Güzel Tekeleri ve Keçileri Yarışacak!

GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 9. Tarım Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda, Honamlı ırkının en güzel teke ve keçileri gövde gösterisine çıkacak.

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı
Bölgesel

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı

Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Önemli Destek
Yaşam

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Önemli Destek

Türkiye’nin yer fıstığı ihtiyacının yüzde 60'nın karşılandığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde 'Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor projesi' çerçevesinde çiftçilere yüzde 50 hibe ile sertifikalı tohum dağıtıldı.

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!
Bölgesel

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı"nda tarımda dijitalleşmenin önemi ve katkıları ele alındı.

Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
Bölgesel

Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

Kilis’te tarım alanlarının kullanmasının etkileştirilmesi için 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıtıldı.

Tarım ilaçları balıkları öldürdü
3. Sayfa

Tarım ilaçları balıkları öldürdü

Tarım sezonunun açılması ile yapılan bilinçsiz ilaçlamalar, çevreye rastgele atılan tarım ilaçlarının ambalajları Düzce'de derelerdeki balıkların ölümüne sebep oldu.