Burdur

BAŞKAN OĞUZ: “İLİMİZ GENELİ VE İLÇEMİZ POZİTİF VAKA YOKTUR”

Çok kıymetli hemşehrilerimiz; Bilindiği üzere dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü(WHO) tarafından da Pandemi (Salgın) olarak adlandırılan Covid-19 virüsüne karşı çok geniş çaplı bir mücadeleyi Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm kurumlarımızla birlikte sürdürüyoruz.

BAŞKAN OĞUZ: “İLİMİZ GENELİ VE İLÇEMİZ POZİTİF VAKA YOKTUR”

Çok kıymetli hemşehrilerimiz;

Bilindiği üzere dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü(WHO) tarafından da Pandemi (Salgın) olarak adlandırılan Covid-19 virüsüne karşı çok geniş çaplı bir mücadeleyi Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm kurumlarımızla birlikte sürdürüyoruz. Gerek sağlık alanlarında gerekse de sosyal ve ekonomik alanlarda bu mücadeleyi topyekün bir şekilde veriyoruz. Bilim Kurulu’nun önerilerini bir bir faaliyete geçiriyoruz. Milletimizin de önerilerini dikkate alarak hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına hükümetimiz, ilgili bakanlıklar aracılığı ile hızlı bir şekilde bir dizi önlem, tedbir ve destek paketleri hazırlamış ve halkımızın hizmetine sunmuştur.

Sağlık alanında;

1-Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın koordinesinde virüsün ülkemize girdiği ilk günden itibaren vatandaşlarımızı bilgilendirme hususunda şeffaf ve açıklayıcı olunmuştur.

 

2- Sağlık Bakanlığımız bünyesinde bulunan hastaneler ve bilgi alışverişine açık olan tüm özel hastaneler pandemi hastanesi olarak güncellenmiştir.

 

3- Tüm sağlık kurumları Covid-19 ile mücadele noktasında tam donanımlı hazırlıklarına hız vermiştir. Bu kapsamda bakanlıkların tavsiyesi ile yerel idari birimler ve ilgili müdürlüklerin de katılımı ile yerel anlamda koordinasyon sağlanmıştır.

 

4- Covid-19 ile mücadele kapsamında 50 bin hızlı tanı kiti elimize ulaşmış olup 26 Mart 2020 tarihinde siparişi verilen 2 milyon hızlı tanı kitinin de ülkemize teslimi gerçekleşecektir. İlk etepta teslim alınan 50 bin tanı kiti hızlı bir şekilde sağlık kuruluşlarına dağıtımı sağlanmıştır.

 

5- Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca 32 Bin sağlık personelinin ataması müjdesini 23 Mart 2020 tarihinde vermiştir. İvedilikle bu atamalar yapılarak Covid-19 mücadelesinde sağlık kurumlarımızın kadrolarının daha da güçlendirilmesi sağlanacaktır.

 

6- Covid-19 mücadelesine başladığımız ilk günden itibaren 6 üniversitemiz öncülüğünde devlet destekli olarak aşı araştırma çalışmaları başlamıştır ve araştırmalar devam etmektedir.

 

 

Ekonomik alanda;

 

1- Ekonomik olarak 26 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken KDV beyanname verme ve ödeme sürelerini 24 Nisan 2020, 31 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken Ba-Bs formlarının verilme süresini de 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

2- Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık kesilen 3 Milyar TL’lik 3 Aylık kesinti yapılmayarak, belediyelere Covid-19 ile mücadele kapsamında çok önemli bir kaynak sağlanmış olacaktır.

 

3- Covid-19 tedbirleri kapsamında bu salgından etkilenen sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımız ve vatandaşlarımız mücbir sebep hükümlerinden faydalanması sağlanarak Nisan, Mayıs, Haziran aylarında verilmesi gereken muhtasar ve KDV beyannamelerinin verilme süresi 27 Temmuz 2020 tarihine, tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri ise 6’şar ay uzatılarak Ekim, Kasım, Aralık aylarının son haftası içerisinde ödenebilmesi imkanı sağlandı.

 

4- Hazine destekli Halk Bankası vasıtası ile iki ayrı finansman paketi tüm esnafımızın kullanımına sunulmuştur; buna göre işletme finansman desteği adı altında 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli 25 bin TL limitli kredi desteği, Paraf Esnaf Kart desteği adı altında 3 ay ödemesiz 12 ay vadeli 25 bin TL’ye kadar limitli ticari kart imkanını yine esnafımızın hizmetine sunulmuştur.

 

5- İcra ve iflas işlemleri de 30 Nisan 2020 tarihine kadar ertelenmiştir.

Eğitim alanında;

 

1- Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un yoğun çalışmaları sonucunda TRT EBATV uzaktan eğitim programı kapsamında 23 Mart 2020 tarihinde Pazartesi saat 09:00 itibariyle eğitime başlanmıştır. Bu sayede öğrencilerimizin eğitiminde yaşanacak aksamaların önüne geçilmiştir.

 

2- Atama bekleyen öğretmen adaylarımız da dikkate alınarak 20 bin öğretmen ataması hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

 

3- Meslek liselerimiz Covid-19 ile mücadele kapsamında dezenfektan, maske ve tek kullanımlık çatal ve bıçak üretimlerini seri hale getirilerek lojistik destek sağlandı.

 

4- Ceza ve İnfaz Kurumlarında Mesleki Eğitim Merkezleri açıldı.

 

Sosyal alanda;

 

1- 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirilerek virüsün bulaşma hızının önüne geçilmesi hedeflendi.

 

2- İlgili bakanlıklar nezaretinde şehir merkezlerinde Vefa Destek hatları (112-155-156 numaralı telefon hatları) kurularak 65 yaş üstü olan, kronik rahatsızlıkları bulunan ve ev izolesinde olan vatandaşlarımızın gıda, sağlık vb. her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için hizmete sunulmuştur.

 

3- Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alanlara geçici süre ile kısıtlama getirilerek yine vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve virüsün bulaşmasını engellemek amacıyla sosyal mesafenin korunmasını sağlamaya çalıştık.

 

4- Sosyal Yardımlaşma Müdürlükleri’nden yardım alan 2 Milyon aileye 1000’er TL ekstra destek verilmeye başlanmıştır.

5- En düşük emekli maaşı 1500 TL’ye yükseltilerek yine emeklilerimize yılda iki kez verilen ikramiyelerden ilki Nisan ayının başında emeklilerimize verilecektir.

Bucak Belediyesi olarak da Başkanımız Emrullah Ünal koordinesinde Çevre ve Koruma Müdürlüğümüz ve İtfaiye Müdürlüğümüz ile Covid-19 mücadelesi kapsamında dezenfekte çalışmalarına ara vermeden devam etmekteyiz. İlçemizde kurulan pazarların halkımızın da sağlığı düşünülerek haftada bir gün Perşembe günleri Pazar Pazarı mevkiinde kurulması planlanmıştır. Belediyemizin kiracısı olan işletmelerin kira ödemeleri de ilk etapta 3 ay ertelenmiştir.

 

24 Mart Tarihi itibariyle İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerimizden aldığımız bilgilere göre ilçemizde ve ilimiz genelinde herhangi bir pozitif vaka yoktur. Devletimizin vermiş olduğu bu zorlu mücadelede bizler de vatandaş olarak yetkililerin vermiş olduğu tavsiyelere uymalıyız ve bu virüsün yayılmasını önlemek için elimizden geleni yapmalıyız. Unutmayalım ki sevdiklerimizin de bu virüse yakalanma olasılıklarını düşünerek hareket etmeliyiz. Özellikle büyüklerimizi ve kronik hastalığı bulunan sevdiklerimizi bu konuda kırmadan uyaralım ve tavsiyelere uymaları gerektiğini hatırlatalım. Bu virüsü yenene kadar evde kalalım.

Ak Parti Bucak İlçe Başkanı

Mustafa Oğuz

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

AK Vekiller, Muhtar Tuncer'e yapılan mobinge tepki gösterdiler
Bölgesel

AK Vekiller, Muhtar Tuncer'e yapılan mobinge tepki gösterdiler

AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Bucak Belediyesi'nde çalışan ve aynı zamanda üç dönemdir Alaattin Mahallesi Muhtarlığı yapan İsmail Tuncer'a yönelik sosyal medyada dolaşan bir video hakkında açıklama yaptılar.

AK Parti Bucak heyeti İzmir Fuarında
Bölgesel

AK Parti Bucak heyeti İzmir Fuarında

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, AK Parti heyeti ile birlikte İzmir fuarını ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Milletvekili Mustafa Oğuz Melli'de! Başkan Delen'i ziyaret ettiler
Bölgesel

Milletvekili Mustafa Oğuz Melli'de! Başkan Delen'i ziyaret ettiler

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, beraberindeki heyet ile birlikte Melli'de Belediye Başkanı seçilen İlyas Delen'e ziyarette bulundu.

Mustafa Oğuz'dan seçim mesajı! 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız'
Bölgesel

Mustafa Oğuz'dan seçim mesajı! 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız'

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, dün yapılan seçim sonrasında mesaj yayımladı. Oğuz mesajında, 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız' dedi.

Kocaaliler'de 112 acil yardım istasyonu açıldı 'Geçici değil kalıcı hizmet!'
Bölgesel

Kocaaliler'de 112 acil yardım istasyonu açıldı 'Geçici değil kalıcı hizmet!'

AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi'nde hizmete giren 112 Acil Yardım İstasyonu'nda açıklamada bulundular.

Burdur'a 3 Yeni Aile Sağlığı Merkezi Müjdesi!
Bölgesel

Burdur'a 3 Yeni Aile Sağlığı Merkezi Müjdesi!

Sağlık Bakanlığı tarafından Burdur'a 3 yeni aile sağlık merkezi kazandırılması için yatırım onayı verildi. Detaylar haberimizde...