Burdur / Bucak

BUCAK BİLİM FESTİVALİ, ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

Bucak Bilim Festivali ziyaretçilerini ağırlıyor, öğrencileri, bilim ve sanatla buluşturarak ufkunun genişlemesine yardımcı oluyor.

BUCAK BİLİM FESTİVALİ, ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

Bucak Bilim Festivali ziyaretçilerini ağırlıyor, öğrencileri, bilim ve sanatla buluşturarak ufkunun genişlemesine yardımcı oluyor. Dün açılışı yapılan Bilim festivalini gezen ve burada öğrencilere sağlanan imkanları değerlendiren CNS Uluslararası Büyükelçisi Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, gençlere ışık saçacak bir festival olduğunu vurguladı. Bu festival sayesinde geleceğin bir bilim adamları, noel ödülü sahipleri yetişebilir” dedi. Bilim İnsanı-Beyin Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, geleceğe ve gençlere ışık tutacak alanlarda öğrencilerin fikir sahibi olacağını geleceğe yönelik buluşların temelini burada atabileceğini ifade etti. Festivalde yer alan standlar hakkında değerlendirme yapan Bucak Kaymakamı ve Bucak Belediye Başkanı Yalçın Sezgin, öğrencilerimizi bilimsel düşünce ile buluşturuyoruz ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere bir yolculuğa çıkarak bu konuda önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Kaymakam Sezgin, burada 4 gün boyunca yapılacak etkinlik ve konferanslar hakkında bilgi verdi. Burdur merkez ve ilçelerindeki tüm öğretmen, öğrenci ve eğitim yöneticilerini Bilim Festivalini gelip görmeye davet etti. Bucak Belediye Başkanlığı görevine seçilen Emrullah Ünal, bu tür projelerin ilerleyen yıllarda devam etmesini diledi, Bilim Festivalinin Bucak’la buluşmasını sağlayan emek veren herkese teşekkür etti. Belediye olarak daima eğitim alanındaki projelerin destekçisi olacaklarını ifade etti. Bucak Bilim Festivali, 4 gün boyunca açık kalacak ve öğrencileri bilim ve sanatla buluşturacak. Bucak Bilim Festivali’nde bugün akşam Doğa Koruma ve Milli Parkalr 6. Bölge Müdürü Tamer Yılmaz Burdur Sulak alanları ve Doğa Fotoğrafçılığı konulu konferansı ile Bucak Kültür Merkezi’nde bu akşam saat 20.00’da, Uzay Bilimci-Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu Göktürk1’in görev yönetim danışmanı-Space TRC kurucusu Halit Mirahmetoğlu Kim Astronot Olmak İster? temalı konferansı ile Bucak Gençlik Merkezi Spor Salonunda yarın akşam saat 20.00’da, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Fizikokimya ABD Başkanı Prof. Dr. Yüksel Abalı Madenlerimiz ve Enerji Kaynaklarımız konulu konferansı ile Cuma akşamı saat 20.00’da Bucak halkı ile buluşacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Bilim Şenliği'ne destek veren okullara plaket
Etkinlik

Bucak'ta Bilim Şenliği'ne destek veren okullara plaket

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ilçede düzenlenen Bilim Şenliği'ne destek veren Ertuğrul Gazi Ortaokulu ve Organize Sanayi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne teşekkür plaketi verdi.

Tübitak 4007 “Bucak Bilim Festivali” Sona Erdi
Etkinlik

Tübitak 4007 “Bucak Bilim Festivali” Sona Erdi

Tübitak 4007 “Bucak Bilim Festivali” Sona Erdi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve finanse edilen Bucak Bilim Festivali sona erdi.

Bucak Bilim Festivali’nin ilk günün konuşmacı konuğu Prof. Dr. Afşin Güngör oldu
Etkinlik

Bucak Bilim Festivali’nin ilk günün konuşmacı konuğu Prof. Dr. Afşin Güngör oldu

MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Afşin Güngör “Endüstri 1.0’dan Endüstri 4.0” konulu konferansında, Endüstri 1.0’ın insan gücüne dayalı bir sektöre sahip olunurken, endüstri 4.0 ise teknolojiye dayandığını belirtti.

BUCAK BİLİM FESTİVALİ AÇILDI: İLK KEZ DÜZENLENİYOR
Etkinlik

BUCAK BİLİM FESTİVALİ AÇILDI: İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Burdur'un Bucak ilçesinde düzenlenen Bucak Bilim Festivali TÜBİTAK 4007 açıldı.

BUCAK BİLİM FESTİVALİ BAŞLIYOR
Etkinlik

BUCAK BİLİM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bucak Bilim Festivali Proje Yürütme Ekibi yazılı bir açıklamada bulunarak 9-10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek Bucak Bilim Festivali programı hakkında katılımcıları ve vatandaşları bilgilendirdi.

Tavşanlı'da Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Bilim Fuarı
Etkinlik

Tavşanlı'da Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Bilim Fuarı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Bilim Fuarı düzenledi.