Burdur

BURDUR GENELİNDE OPERASYON BAKIN NELER BULUNDU

(TÜRKİYE HUZUR VE GÜVEN) BURDUR VALİLİĞİ Basın Bülteni.

BURDUR GENELİNDE OPERASYON BAKIN NELER BULUNDU

(TÜRKİYE HUZUR VE GÜVEN)

BURDUR VALİLİĞİ

Basın Bülteni 2020/21

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlimiz genelinde huzur ve güven ortamının tesisi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak “özel öğrenci barınma faaliyeti gösteren yerler, araç kiralama firmaları, günübirlik kiralanan evler, terör örgütüne müzahir şahısların bulunabileceği yerler, metruk binalar, park-bahçeler ve vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu eğlence yerleri, kamu binaları çevrelerinde, toplu taşıma yapılan yerlerde, Plaka Tanıma Sistemi bulunan geçiş noktalarında, elektronik oyun salonları internet cafe, eğlence mekanları vb. umuma açık yerler ve çevrelerinde 24 Ocak 2020 tarihinde

“TÜRKİYE HUZUR VE GÜVEN” uygulaması yapılmıştır.

Bu kapsamda Burdur İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde (148 ) unsur, (599) personelin katılımıyla gerçekleşen Huzur ve Güven Uygulamasında;

(2437) şahsın UYAP/GBT sorgusu yapılmış, arandıkları tespit edilen

– İl Merkez ilçede “Yoklama Kaçağı” olarak aranan R.B.Ç. (1) şahıs,

– Bucak ilçesinde “Yoklama Kacağı” olarak aranan Ö.Ç., F.K., M.A. (3) şahıs,

– Gölhisar ilçesinde “Yoklama Kaçağı” olarak aranan T.D. (1) şahıs,

– Çavdır ilçesinde “Yoklama Kaçağı” olarak aranan M.C., K.I., F.B.B., M.E., V.S., Ö.Ç., K.K., M.Ö., D.E., B.S., N.A., H.Y.,, A.Z., M.B.S. (14) şahıs olmak üzere (19) şahsa tebliğ yapılmış,

– Ağlasun İlçesinde, Burdur İlamat ve İnfaz Bürosu tarafından “Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçundan arandığı tespit edilen S.U. yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş ve adli makamlardaki işlemlerini müteakip tutuklanması üzerine Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Ayrıca; (976) araç kontrol edilmiş, (1) araca Işık donanımı nedeniyle 132 TL idari para cezası uygulanarak araç trafikten men edilmiş, (288) umuma açık yer kontrol edilmiş, (4) işletmeye 1774 Sayılı Kanun kapsamında 530 TL idari para cezası, (2) Günübirlik ev işletmecisine 29.410 TL idari yaptırım kararı uygulanmak üzere tutanak tanzim edilmiştir.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 24 Ocak 2020 günü bağlı ekip ve personelin geniş katılımıyla yapılan Huzur ve Güven uygulamasında;

2.460 şahıs, 112 umuma açık yer, 14 park, 17 metruk bina, 56 günübirlik kiralanan yer ve 21 özel öğrenci barınma yerinde denetim gerçekleştirilmiş, yoklama kaçağı bulunan 7 şahsa gerekli tebligat yapılmış, kimlik bildiriminde bulunmayan 2 kiralık araç firmasına idari para cezası uygulanmış, izinsiz ve ruhsatsız faaliyet gösteren 9 Özel Öğrenci Barınma Yerine tutanak tanzim edilmiştir.

Ayrıca 386 araç üzerinde yapılan denetim sonucunda, 7 araç trafikten men edilmiş, 19 araç plakasına/sürücüsüne 23.403 TL Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Güvenlik güçlerimiz tarafından suç işleyen şahıs ve şahıslara yönelik çalışmalar yasal sınırlar içerisinde görev, yetki ve sorumluluklara bağlı kalınarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürülmeye devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Valisi Öksüz'den, kamu bankalarını ziyaret
Bölgesel

Burdur Valisi Öksüz'den, kamu bankalarını ziyaret

Burdur Valisi Türker Öksüz, Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank Burdur Şubelerini ziyaret ederek şube müdürleriyle bir araya geldi.

Burdur'da 112 Acil Çağrı Hizmetleri Görüşüldü
Bölgesel

Burdur'da 112 Acil Çağrı Hizmetleri Görüşüldü

Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda acil durumlarda hızlı ve etkili müdahale için kurumlar arası koordinasyon görüşüldü.

Her şey öğrenciler için! Tedbirler ele alındı
Bölgesel

Her şey öğrenciler için! Tedbirler ele alındı

Burdur Valisi Türker Öksüz, eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitimlerini sürdürebilmesi için okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik tedbirlerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda konuştu.

Burdur Valiliği onayladı! Yer ve güzergahlar belli oldu
Bölgesel

Burdur Valiliği onayladı! Yer ve güzergahlar belli oldu

Burdur’da 2024 yılında yapılacak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları ile çağrı ve propaganda araçlarının asılması gereken yerler belli oldu. Detaylar haberimizde...

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt
Bölgesel

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt

Burdur Valiliği, Salda Gölü çevresinde yeni yol açıldığına dair çıkan iddiaları yalanlayarak, mevcut yolun iyileştirildiğini ve paylaşımlı bisiklet yolu olarak halkın kullanımına sunulduğunu belirtti. Detaylar haberimizde

Burdur Valisi Öksüz, Burdur Süt Üreticileri Birliği ve Güçbirliği'nde
Bölgesel

Burdur Valisi Öksüz, Burdur Süt Üreticileri Birliği ve Güçbirliği'nde

Burdur Valisi Türker Öksüz, programı kapsamında Burdur Süt Üreticileri Birliği ve Burdur Güçbirliği'ne ziyarette bulundu. Birlik ve Güçbirliği yöneticileriyle tarım, hayvancılık, ve süt piyasasıyla ilgili konularda görüş alışverişinde bulundu.