Göller Bölgesi'nin bir parçası olan Burdur, eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan etkileyici bir şehir. Şehir, merkez ve Bucak, Yeşilova, Gölhisar, Çavdır, Tefenni, Karamanlı, Ağlasun, Çeltikçi, Altınyayla, Kemer gibi ilçeleri içeriyor.
Burdur, Akdeniz'in iç kısmında bulunur ve komşuları Antalya, Denizli, Muğla, Isparta ve Afyon illeridir. Yükselti seviyesinin değişkenliği nedeniyle, buranın iklimi kıyı şeridiyle karşılaştırıldığında karasal iklim özelliklerine daha yakındır.
Özellikle Bucak ve Ağlasun ilçelerinde rakımının düşük olması, Antep fıstığı, pirinç ve pamuk gibi bitkilerin yetişebilmesini sağlar. İç kesimlere gidildiğinde ise karasal iklim hakim olur ve buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahıl ürünleri yetiştirilir. En yaygın yetiştirilen meyveler arasında elma, armut, şeftali, kayısı, nar, vişne, ceviz bulunurken, domates, biber, havuç, patlıcan, pırasa, bamya gibi sebze çeşitleri de dört mevsim yetiştirilebilir.
Burdur, doğal zenginlikleri ve verimli toprakları ile tarım açısından büyük imkanlar sunar. Ancak çok fazla Burdur halkının yanı sıra, hangi il halkının burada yoğunlukta olduğu bir merak konusu oldu. Bu sorunun cevabı ise Antalya il halkı oldu.
Antalya'nın yoğun şehir hayatından kaçmak isteyen Antalyalılar, Burdur'u, kendi şehirlerine kıyasla daha sakin ve ucuz olduğu için tercih ediyorlar. Yani, Burdur'da, ağırlıklı olarak Burdurlulardan sonra en çok Antalyalılar yaşıyor.
kaynak: şehir gazetesi
Yorumlar (1)
antep fıstığı?
10 ay önce / 27.10.2023bucak'ta antep fıstığı mı yetişiyor? ben hiç duymadım.
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla