Antalya / Serik

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinin Serik mahalle bazlı sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinde Antalya Serik’te 42 mahallede Kılıçdaroğlu, 24 mahallede Erdoğan seçimi önde bitirdi.

 Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinin Serik mahalle bazlı sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinde  Antalya Serik’te 42 mahallede Kılıçdaroğlu, 24 mahallede Erdoğan seçimi önde bitirdi.
28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinin Serik mahalle bazlı sonuçları belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre 42 mahallede Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ilk tur seçimin önünde bitirirken; Serik'in 24 mahallesinde sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı.
Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinin Serik'te 47 bin 613 oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu %55.69 ile Serik’ten 1. çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Serik’ten aldığı 37 bin 884 oy ile %44.31'lik oy oranına ulaştı.
Merkezde Kılıçdaroğlu Ağırlığı
Resmi olmayan sonuçlar ışığında Serik'in 66 Mahallesi'nde de Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oldu. 2014 yılından önceki yerel yönetimler kanunlarına göre Serik Belediyesi’ni oluşturan daha sonra ise ‘Merkez mahalleleri’ olarak adlandırılan 10 mahallenin 9’unda Kılıçdaroğlu 28 Mayıs Pazar günü yapılan seçimi önde bitirirken Erdoğan merkezde sadece 1 mahallede sandıklardan ilk sırada çıktı.
Kemal Kılıçdaroğlu, Belpınar, Cumalı, Cumhuriyet, Gedik, Kökez, Kürüş, Merkez, Orta ve Yenimahalle'de sandıklardan birinci çıktı. Erdoğan ise Akçaalan mahallesinde birinci oldu.
Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin 1. Turunda Erdoğan’ın merkezde birinci çıktığı 2 mahalleden birisi olan Kürüş Mahallesi’nde bu defa Kılıçdaroğlu sandıklarda 1. Oldu.
En büyük seçmen sayısına sahip olan Merkez Mahallesi'nde Kemal Kılıçdaroğlu geçerli oyların 5 bin 832'sini alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 bin 238'ini aldı.
Bir diğer büyük seçmen nüfusuna sahip olan Kökez'de ise oyların 4 bin 713’ünü Kılıçdaroğlu alırken 4 bin 387’sini Erdoğan aldı.
Üçüncü en büyük seçmen sayısına sahip olan Orta Mahalle’de Kemal Kılıçdaroğlu 4 bin 818, Recep Tayyip Erdoğan 3 bin 894 oy aldı.
Seçme sayış olarak 4. Büyük mahalle olan ve Erdoğan’ın merkezde birinci çıktığı tek mahalle Akçaalan’da, Erdoğan 3 bin 123, Kılıçdaroğlu, 3 bin 33 oy aldı.
Eski Beldelerin Tamamı Kılıçdaroğlu Dedi
Büyükşehir sistemine geçilmeden önce Serik’in belde belediyeleri olan 9 mahallenin 9’unda da Kemal Kılıçdaroğlu sandıklardan 1. Olarak çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin 1. Turunda 1. Olarak kazandığı Yukarıkocatak Mahallesi'nde ise 2. Tur’da ipi göğüsleyen Kılıçdaroğlu oldu.
Eski beldelerin tamamında birinci olan Kemal Kılıçdaroğlu; Abdurrahmanlar, Belek, Belkıs, Boğazkent, Gebiz, Çandır, Kadriye, Karadayı ve Yukarıkocatak mahallelerinde bulunan sandıklardan toplam 11 bin 965 oy aldı. Erdoğan ise söz konusu 9 mahalleden toplam 8 bin 311 oy aldı.
4 bin 555 geçerli oyun çıktığı Kadriye Mahallesi'nde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 bin 866 oy çıkarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bin 689 oy çıktı.
Belek Mahallesi'nde ise Kemal Kılıçdaroğlu 4 bin 181 geçerli oyun 2 bin 477'sini aldı. Belek'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ise Bin 704 oy çıktı.
Eski beldeler içerisinde turizm bölgesinin en kalabalık 3. Mahallesi olan Boğazken’te Kılıçdaroğlu Bin 508, Erdoğan 770 oy aldı.
24 Köy Kılıçdaroğlu 23 Köy Erdoğan
Eskiden köy statüsünde olan ve çoğunluğu Serik’in kuzeyinde yer alan 47 mahallede Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin 1. Turunda Erdoğan 24 mahallede birinci çıkarak köylerde önde yer almıştı.
Ancak; 28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinde tablo değişti. Bu kez eski köy olan 47 mahallenin 24’ünde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 1. Oldu. 23 mahallede ise Erdoğna sandıklardan 1. Çıktı. Serik Manşet Gazetesi

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    KIZDIM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kalp sağlığı hakkında doğru sanılan 7 hatalı bilgi
Sağlık

Kalp sağlığı hakkında doğru sanılan 7 hatalı bilgi

Kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olmaya devam ediyor ve günümüzde tüm küresel ölümlerin yaklaşık 1/3’ünü oluşturuyor.

Adana’da 9 aylık hamile kadının ölümüne sebep olan sürücü tutuklandı
3. Sayfa

Adana’da 9 aylık hamile kadının ölümüne sebep olan sürücü tutuklandı

Adana’da 9 aylık hamile kadının ölümüne neden olan otobüs şoförü tutuklandı. Şoförün ifadesinde, "Kadının yola düştüğünü görmedim" dediği öğrenildi.

TÜSÜF salon futbolu bölgesel lig müsabakaları sona erdi
Bölgesel

TÜSÜF salon futbolu bölgesel lig müsabakaları sona erdi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları sona erdi.

Göztepe, Giresunspor Çotanak Stadyumu’nda karşılaşak
Spor

Göztepe, Giresunspor Çotanak Stadyumu’nda karşılaşak

Göztepe, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında yarın Giresunspor’a konuk olacak. Çotanak Stadyumu’nda oynanacak müsabaka saat 16.00’da başlayacak.

Gaziantep'te sahte deterjan operasyonu
3. Sayfa

Gaziantep'te sahte deterjan operasyonu

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde 2 milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara su kesintisi! 20 Nisan Ankara su kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Ankara su kesintisi! 20 Nisan Ankara su kesintisi yaşanacak yerler

20 Nisan Cumartesi Ankara'daki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün Ankara'nın hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saatler