Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, şehirde derelerin suyunu kesti, obruklar oluşmasına neden olduğu gibi dev kayalarında düşmesine neden oldu. Bir çok noktada fay kırığına neden olan depremin doğaya verdiği zarar dron ile görüntülendi.
Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerde halen bir çok şehirde arama kurtarma çalışması sürdüğü gibi, vatandaşların da yaralarının sarılması için devlet milletinin de desteğiyle dört bir koldan mücadele ediyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin verdiği zarar her geçen gün daha fazla ortaya çıkıyor. Yerleşim yerlerinde binlerce binanın yıkımına 30 binden fazla insanın ölümüne neden olan depremin doğaya verdiği zarar da dikkat çekiyor. Daha önce Kahramanmaraş ve Hatay'da arazilerde gözler önüne serilen fay kırıklarının yanı sıra farklı görüntüler de ortaya çıkıyor. Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Tevekkeli köyü başta olmak üzere çevresinde derelerdeki sular çekildi, obruklar oluştu. Bölgede bir çok kayanın da koparak yollara düşmesi ve dağlarda oluşan derin çatlak izleri depremin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 'depremde milletvekillerinin depremde yakınlarının kurtarılması için ekipleri seferber etti' şeklindeki söylemlere sert tepki gösterdi.
Asrın afeti sonrasında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine görevlendirilen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, başarılı çalışmaların ardından Adıyaman'a görevlendirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 46 bin 104 olduğunu duyurdu.
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 45 bin 89 olduğunu açıkladı.
Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş Elbistan bölgesine giden CHP Burdur Milletvekili, TBMM İdare Amiri Mehmet Göker deprem bölgesinden gözlemlerini aktardı.
Kahramanmaraş merkezli depreme Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan ve enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan 75 yaşındaki Ökkeş Ölçücü, depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti.