Ülkemizde meydana gelen depremlerin ardından birçok vatandaş afetlere karşı tedbirli yaklaşmaya başladı. Özellikle beklenen Marmara depremi pek çok vatandaşı tedirgin ediyor ve bu nedenle vatandaşlar binalarında hasar olup olmadığını araştırıyor.
Bu tedbirler arasında yapılabilecek bir diğer yöntem ise gece uyumadan önce acil bir durum sonucunda hızlı hareket edebilmek için veya yardım çağırmak için yapılması gerekenler yer alıyor.
Kahramanmaraş depreminin ardından yaşanan elektrik sorunu uzun süre çözülemedi. Bu nedenle acil bir durum söz konusu olabileceği için telefonunuzun şarjının olması oldukça önemli.
Arama kurtarma ekipleri depremzedeleri ararken ilk olarak genellikle evlerin odalarını bakıyor. Bu nedenle depreme odanızda yakalanırsanız güvenli bir bölgede bekleyin.
Uzmanlara göre deprem anında evin en tehlikeli yerlerinden birisi, kiriş altı, merdiven boşluğu ve koridorlar.
Deprem sırasında eğer etrafınızda battaniye, yastık gibi yumuşak materyaller varsa üzerinize alarak korunmaya çalışın. Darbeyi azaltacaktır.
Deprem çantasını mutlaka erişebileceğiniz mümkünse odanızda bulundurun.
Habertürk
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, her türlü önlemi alacaklarını belirterek, "Ancak yalnız da kalsam da bunu geri adım atmayacağım” dedi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Afet Seferberliği için Birim müdürleri ile bir araya geldi.
Kahramanmaraş depreminin ardından yapılması gerekenler araştırılmaya başladı. Merak edilen bir diğer konu ise 'Deprem sırasında evde nerede durulmalı?' sorusu..
Konyaaltı Belediyesi, ilçe genelinde zemin araştırması yaparak ihtiyaç duyulan bölgelerde inşaat temeline fore kazık sistemini zorunlu hale getirecek.
Burdur İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri yurtta kalan depremzede çocuklara 500 oyuncak dağıttı.
Burdur'da Veysel Kurt, Kahramanmaraş’tan Burdur’a gelen ve Emek Gönüllüleri tarafından hem iş sahibi olup hem de ailesi ile birlikte eve yerleştirildi.