Antalya’da 2 çocuk babası, kiralık ev tutarken imzaladığı tahliye taahhütnamesi dolayısıyla ev sahibi tarafından gönderilen ihtarı E-Devlet’ten kontrol etmeyince kapısında icra memurlarını gördü. Apar topar evden çıkartılan aile, eşyaları ile birlikte sokakta kaldı. Antalya’da ev bulmanın çok zor olduğunu belirten baba, “İlanlar bile Rusça. 10 bin liradan aşağıya ev yok. Ev ve eşyamızı geçtik, okuttuğun çocuklarımın eğitimini kurtarmak istiyorum” dedi.
Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde yaşayan elektronik tamircisi Deniz Yıldız (44), bundan 1,5 yıl önce 4 katlı bir apartmanda kiralık daire tuttu. Eşi ve 2 çocuğuyla burada yaşamaya başlayan Yıldız’dan iddiaya göre ev sahibi yüksek kira istedi. Yıldız’ın belirtilen kirayı ödeyemeyeceğini söylemesi üzerine ev sahibi tahliye taahhütnamesini devreye soktu. Dün kapısında icra memurları, polis ve hamalları gören Yıldız neye uğradığını şaşırdı. Eşyalarıyla birlikte evden çıkartılan Yıldız ailesi, sokakta kaldı.
Yaşananları anlatan Yıldız, “Kapıyı açtığımızda 10-11 tane polis, 10-15 hamal vardı ve icra memurları vardı. Acil evi boşaltmamızı istediler. Karşı tarafın avukatından 12 saat süre istedik, onu da vermediler. Yasal olarak hiçbir şey yapma hakkımız yoktu, her şey kesinleşmişti. Evi tutarken tahliye taahhütnamesi bize mecbur kılıyorlar, Ona istinaden boşaltıldı. E-Devlet’ten ihtar göndermişler, biz de dikkat etmedik. İcra memuru görevini yapacağını söyledi ve yaptı. Akşam çoluk çocuk burada kaldık, eşyalarımızın çalınmaması için. Ev arıyorum ama ilanları Rusça vermeye başlamışlar. Türkçe ilan yok. Antalya’nın köylerine falan bakacağız. O da olmazsa memleketimize döneceğiz” dedi.
Kirasını günü gününe ödediğini savunan Yıldız, Antalya’da bütçelerine uygun kiralık bir ev bulmanın oldukça zor olduğunu belirterek, “10 bin liradan aşağı ev yok. Sokakta kalacak halimizde yok. 2 çocuğum var aynı zamanda depremzede bir gencimize kapımızı açmıştık. Üniversitede okuyan kızım var. Yetişkin oğlum var, o da üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Evi, eşyayı geçtik artık çocukların eğitimini kurtarmak istiyoruz. Zaten eşyalarımızın çoğu rezil oldu” ifadelerini kullandı
Erişime açılan Yurt İçi seçmen kaydı sorgulama e devlet ekranı üzerinden vatandaşlar kendileri ve birinci dereceden yakınlarının nerede oy kullanacağını öğrenebiliyor.
EYT’lilerin e-Devlet’ten alacakları belgeler, “emekli olabilir” yazısı yerine geçecek. EYT’lilerin işten ayrılma ve emeklilik başvuruları için nelere dikkat etmeleri gerek? İşte detaylar...
Emeklilikte yaşa takılanların (EYT)'nin mecliste kabul edilmesinin ardından, başvuruların yapılabilmesi için e-Devlet'te yeni düzenleme yapıldı.
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritasına göre Türkiye'de 45 il ve toplamda 110 ilçe doğrudan diri fay üzerinde oturmaktadır. İşte fay hattı sorgulama ekranı...
Çiftçi Kayıt Sistemi, tarım ve hayvancılıkta öne çıktı. Sistem bütünü gören ve proje üreten bir yapıya dönüştü. Bu sistemdeki bir işlem de e-Devlet'e taşındı.
İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması için başlatılan İmar Barışı'nda başvurular 31 Aralık 2018 tarihinde bitiyor.
Yorumlar (1)
REİS
1 ay önce / 28.03.2023Ankette şu an birinci olan adayı kutluyorum. Bütün istatistik kurallarını sil baştan yazdı. İki saatte 2.500 e yakın oy alarak hem istatistik hem de Türkiye rekoru kırdı.
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla