Burdur / Bucak

EKMEKLER ÇÖPE GİTMESİN DİYEN BUCAK BELEDİYESİNDEN UYGULAMA BAŞLATILDI

BUCAK BELEDİYESİNDEN ANLAMLI HİZMET Bucak Belediyesi Sıfır Atık projesi kapsamında anlamlı bir hizmete imza atıyor.

EKMEKLER ÇÖPE GİTMESİN DİYEN BUCAK BELEDİYESİNDEN UYGULAMA BAŞLATILDI

BUCAK BELEDİYESİNDEN ANLAMLI HİZMET

Bucak Belediyesi Sıfır Atık projesi kapsamında anlamlı bir hizmete imza atıyor. Artık ekmekler artık çöpe gitmeyecek.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “”Ekmek, genel olarak insanlar için temel besin kaynağı olmasından dolayı ayrı bir değer atfedilmiştir. Bu nedenle kültürümüzde “nân-ı aziz, âb-ı leziz” sözü yaygındır. Anadolu insanı tarafından kutsal kabul edilen bir değer olmasının yanı sıra ekmek imgesi; paylaşımcılığın ve yardımseverliğin bir ifadesi olarak da kabul edilir. Ekmek; Orta Asya’dan yurdumuza getirdiğimiz bin yıllık bir geçmişi olan bir kültüre de sahip olan ekmek, insanlar tarafından büyük bir saygı görmektedir. Yere düştüğünde hemen yerden alınıp öpülüp yüksek bir yere konan ekmek imgesinin Anadolu insanı için adeta bir baş tacı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Türk insanının ekmeğe olan bakış açısı da bu kültürün nasıl oluştuğunu açıklamaktadır. Anadolu insanı ekmeği rızık emeğin karşılığı olarak görmüş dolayısıyla hayatın sürdürülebilirliği için vazgeçilmez kabul etmiştir. Anadolu toplumunda bir eve ekmek girmesi, o evin bereketli olduğu anlamına gelir. Bu gerçeği göz önünde bulundurunca ekmek imgesinin, Anadolu insanı için nedenli önemli olduğu anlaşılabilir. Ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını üzülerek ifade etmek istiyorum. Bucak Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekerek çöpe atılmak istenen bayat ekmekleri sokak hayvanlarımıza ulaştırmak için çalışma başlattık. İlçemizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla Sıfır Atık Projesi kapsamında Artık Ekmek toplama kutularını ilk etapta pansiyonları bulunan Adem Tolunay Fen Lisesi, Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bucak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’ne koyduk. Ekiplerimiz burada toplanan ekmekleri alarak sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanıyorlar. İlerleyen günlerde ilçemizde bulunan ve gönüllülük esasına dayalı olarak talepte bulunan işletmelere artık ekmek toplama kutularımızdan koyacağız. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımıza ekmek israfı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme cam doğaya can’ projesi
Bölgesel

Yıldırım’da ‘Dönüşüme cam doğaya can’ projesi

Yıldırım Belediyesi, ’Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ çerçevesinde, Eylül ayından bu yana 52 bin 300 kilogram atık cam toplayarak bunları yeniden üretime kazandırdı.

‘Sıfır Atık’ projesi günden güne büyümeye devam ediyor
Etkinlik

‘Sıfır Atık’ projesi günden güne büyümeye devam ediyor

İsrafın önüne geçmek için başlatılan Sıfır Atık projesine destek veren Sultangazi Belediyesi, ilçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçe genelinde 611 noktada bulunan sıfır atık ekipmanları ile atıkların toplanması sağlanırken A-tıkla Katıl uygulamasıyla sıfır atık anlayışının daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunuluyor.

Burdur'da bir ilk oldu; Bucak Belediyesine sıfır atık genel belgesi
Yerel Yönetim

Burdur'da bir ilk oldu; Bucak Belediyesine sıfır atık genel belgesi

Burdur’da Sıfır Atık Genel Belgesini Almaya Hak Kazanan İlk Belediye Bucak Belediyesi oldu. Sıfır Atık Genel Belgesi Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL’a makamında verildi.

Kocasinan’dan ‘Sıfır Atık Projesi’
Yerel Yönetim

Kocasinan’dan ‘Sıfır Atık Projesi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kocasinan Belediyesinin ‘Sıfır Atık Projesi’ destek veriyor.

BUCAK’IN ATIK SULARI BURADA ARITILIYOR
Yerel Yönetim

BUCAK’IN ATIK SULARI BURADA ARITILIYOR

Bucak Organize Sanayi Bölgesindeki Arıtma Tesislerinde incelemede bulunan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, tesislerin işleyişi ve arıtma çalışmaları hakkında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Haşim Çevik’ten bilgi aldı.

BUCAK BELEDİYESİ BURDUR’DA SIFIR ATIK BELGESİ ALAN İLK VE TEK BELEDİYE OLDU
Bölgesel

BUCAK BELEDİYESİ BURDUR’DA SIFIR ATIK BELGESİ ALAN İLK VE TEK BELEDİYE OLDU

Bucak Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında atıkların kaynağında ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması ve atıkların oluşumun azaltılması adına ilçe genelinde yaptığı çalışmalar neticesinde “Sıfır Atık Belgesi” almayı başardı.