AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Burdur’un geleceğini yakından ilgilendiren “İçme Suyu Temini Projesi”nin sözleşmesinin imzalandığını duyurdu.
Burdur'un içme suyu sorununu çözecek Karamusa Çayı’ndan Çavdır Barajı’na su aktarımı projesi için ihale tarihi belli oldu. İşte detaylar
Burdur'da yaşanan içme suyu probleminin çözüme kavuşturulması için çalışmalarını sürdüren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, DSİ ile Çavdır İçme Suyu Projesi kapsamında protokolü imzaladıklarını duyurdu.
Vali Türker Öksüz başkanlığında Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda projenin en kısa sürede tamamlanması için atılması gereken adımlar ele alındı.
Burdur Belediye Başkanı, şehrin yeni içme suyu arıtma tesisinin devreye girmesinin ardından çeşmeden su içti ve suyu içilebilir ilan etti.
AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Burdur'un 15-20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir sularında son aşamaya geldiklerini ve Şubat ayı içerisinde ihale sürecini başlatacaklarını duyurdu. Detaylar haberimizde...
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin 1.5 ay içinde faaliyete geçeceğini duyurdu.
AK Parti Milletvekili Korkmaz, Burdur'un içme suyu sorununa çözüm için adımlar atıyor.
Burdur’da yaşanan içme suyu sorunuyla ilgili flaş açıklamalarda bulunan Adem Korkmaz, “Mazbatayı aldığım ilk gün ilk işim içme suyunu çözüme kavuşturmak olacak." dedi.
Burdur Belediye Meclisi’nde alınan karara göre yer altı sularının azalması ve kuraklığın artmasından dolayı şebeke suyu ile otomobil, merdiven, halı yıkamak, bahçe ve tarla sulamak yasaklandı.
Burdur Belediyesi Basın Bürosundan tarafından Yeni Mahalle'de inşaat çalışması sırasında içme suyu ana hattında patlak meydana geldiğini duyurdu.
Burdur'un Bucak ilçesinde içme suyu problemi yaşanmaması için çalışmalarını sürdüren Bucak Belediyesi, 4 yeni içme suyu deposunu yeniliyor.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdurluların sabırsızlıkla beklediği ve vatandaşın en büyük ihtiyaçlarından biri olan İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatında incelemelerde bulundu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Burdur iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
Burdur halkının kaliteli su içmesi için Çalışmalarını sürdüren DSİ su arıtma tesislerinin inşaatın hızla devam ettiğini duyurdu.