Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Müslim Sarı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan belediye başkanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarı, yaşanan sürecin yalnızca belediye başkanlarının tercihleriyle açıklanamayacağını belirterek, parti içinde de kapsamlı bir öz eleştiri yapılması gerektiğini ifade etti.
CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Amasya, Artvin, Balıkesir, Burdur, Giresun, Çorum, Kars, Kastamonu, Kütahya, Rize, Trabzon ve Zonguldak illerine il başkanlarının atandığını açıkladı.
Seçim ve örgüt dinamizmi için kritik kararlar alan CHP MYK, 2 saatlik toplantının ardından örgütsel revizyonu duyurdu. İl başkanlarının yanı sıra yönetim ve disiplin kurullarının da görevden alındığı kritik sürecin tüm detayları haberimizde.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümetin enflasyonla mücadelede başarısız olduğunu savunarak, ekonomik krizin yükünün belediyelere ve vatandaşlara yüklendiğini öne sürdü. Sarı, Meclis'e sunulan torba yasa teklifinde yer alan genel aydınlatma giderlerine ilişkin düzenleme sert ifadelerle eleştirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Müslim Sarı, parti genel merkezinde düzenlediği ilk basın toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle Parti Sözcülüğü görevini üstlendiğini belirterek yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini açıkladı. Sarı, mahkeme kararı sonrasında partinin yetkili organlarının yeniden faaliyete geçtiğini ifade etti.
Paylaşımında, Srebrenitsa'da 8 binden fazla Boşnak erkek ve çocuğun dünyanın gözleri önünde sistematik biçimde katledildiğini hatırlatan Sarı, yaşananların yalnızca Bosna Hersek'in değil, tüm insanlığın ortak vicdanını yaralayan bir soykırım olduğunu ifade etti.
Paylaşımında operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarı, "Bu sabah Çankaya Belediyemize yönelik gerçekleştirilen operasyonla, son dönemde Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri hedef alan uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir" ifadelerini kullandı.
Sarı, MYK gündeminin iki ana başlık altında ele alındığını belirterek, ilk bölümde NATO Zirvesi ile ekonomi ve ücret politikalarının, ikinci bölümde ise parti örgütlenmesine ilişkin kararların değerlendirildiğini söyledi.
Sarı, kazanın ihmaller zinciri nedeniyle yaşandığını belirterek, aradan geçen yıllara rağmen adalet arayışının sürdüğünü ifade etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Müslim Sarı, alınan kararları kamuoyuna açıkladı.