Mersin

Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim projesi

Küçükbaş hayvan desteğinde geri toplamalar başladı. Devamı haberimizde...

Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim projesi

Mersin Büyükşehir Belediyesinin başarı ile sürdürdüğü üreticiye küçükbaş hayvan desteği sağladığı ‘Hadi Gel köyümüze Destek Verelim’ projesi devam ediyor. Proje çerçevesinde 2020 ve 2021 yılında destek verilen üreticilerden toplanan yaklaşık bin 200 küçükbaş hayvan ekipler tarafından teslim alındı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, projenin başladığı 2020 yılından itibaren 4 bin 500 küçükbaş hayvanın üreticiye verildiğini söyledi. Şahutoğlu, 60 çiftçi ile başlayan projede her bir üreticiye 24 dişi bir erkek olmak üzere 25’er adet küçükbaş hayvanın yanı sıra 4 ton yem ve 1 yıllık aşı hizmetinin de ücretsiz olarak verildiğini kaydetti. Projede 2021 yılında da dağıtım yaptıklarını ve 2022 yılında geri toplama işlemlerine başladıklarını ifade eden Şahutoğlu, “2022 yılı itibariyle 540 hayvanımızı üreticilerden teslim aldık. Kalanını satın alarak 60 üretici için bin 500 hayvanı tamamlamıştık. Geldiğimiz an itibariyle de üç yıl içerisinde 4 bin 500 hayvanı 180 ayrı üreticimizle buluşturmuştuk. Bu senede 2020 ve 2021 yılında teslim ettiğimiz hayvanlardan üreticilerimizin üretmiş olduğu ve damızlık değeri olan hayvanları bu sene toplamaya devam ediyoruz” dedi.

2023 yılında da yaklaşık bin 200 hayvanı üreticilerden toplayacaklarını dile getiren Şahutoğlu “Topladığımız bu hayvanları da 2023 yılındaki yeni yetiştiricilerimizle buluşturacağız. Bu alanda toplamış olduğumuz bin 200 hayvanı, karantina sürecini geçirmeleri için Belediyemize ait olan hayvan pazarımıza getirdik. Burada hayvanların kırkım, tırnak bakımı ve aşılarını yapmak üzere bakımlarını bizler üstleneceğiz” diye konuştu. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Doğa Dostu Proje: Gaziantep’te Kadınlar Keçe Üretimiyle Hayat Buluyor
Etkinlik

Doğa Dostu Proje: Gaziantep’te Kadınlar Keçe Üretimiyle Hayat Buluyor

Gaziantep’te kırsal alanda hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelere, keçe yapımı öğretilerek hem küçükbaş hayvanlardan elde edilen yüne katma değer kazandırılıyor hem kadın çiftçilerin istihdam oranı artırılıyor hem de koyun ve keçi yünü yakımının önüne geçilerek çevreye verilen zarar engelleniyor.

Kemah'ta Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Sürüyor!
Bölgesel

Kemah'ta Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Sürüyor!

Kemah İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipleri mesai mefhumu gözetmeden, zor şartlara meydan okuyarak küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 Aydın’da hayvan sağlığı saha çalışmaları devam ediyor
Bölgesel

Aydın’da hayvan sağlığı saha çalışmaları devam ediyor

Aydın’ın Söke ilçesinde sahaya inen ekipler, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele çerçevesinde hayvan sahiplerini bilgilendirirken, küçükbaş hayvanların veba ve çiçek aşılamalarını gerçekleştirdi.

Van'da Kar Altında Zorlu Mücadele: Besiciler Hayvanlarını Besliyor
Yaşam

Van'da Kar Altında Zorlu Mücadele: Besiciler Hayvanlarını Besliyor

Van'ın Gürpınar ilçesinde yüksek rakımlı yerlerde besicilik yapan vatandaşlar, yoğun kar yağışı altında zor şartlarda hayvanlarını beslemeye çalışıyor. Besiciler, karla kaplı ahırları temizleyip yazdan hazırladıkları otları hayvanlarına yediriyor. Yavrularını da korumak için kuzu heybesi kullanıyorlar.

Hayvancılıkla Uğraşan Çiftçilere  seminer Verildi
Yerel Yönetim

Hayvancılıkla Uğraşan Çiftçilere seminer Verildi

Korkuteli 1966 sayılı Korkuteli Tarım Kredi Kooperatifi, Akyar mahallesinde hayvancılıkla uğraşan çiftçilere, tarım kredi yem teknik personelinin katılımıyla seminer verildi.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği destekleme miktarında önemli artış
Bölgesel

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği destekleme miktarında önemli artış

Eskişehir’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev alan veteriner hekim, sağlık teknisyeni ve teknikerlerden oluşan ekipler 14 ilçede eş zamanlı anaç koyun, keçi tespit çalışması yaptı.