İsmail Ölmez Kimdir?

İsmail Ölmez haberleri, İsmail Ölmez'e ait son dakika haberleri ve biyografi bilgilerini bu sayfadan takip edebilirsiniz

İsmail Ölmez Haberleri

Pehlivan İsmail Ölmez kimdir?

İsmail Ölmez, 1961 yılında Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kestel Köyünde doğdu. Ali Pehlivan'ın oğlu İsmail Ölmez, ilk öğrenimini Kestel Köyünde tamamladı. Ortaöğrenim eğitimini Bucak'ta tamamlayan İsmail Ölmez, 17 yaşına kadar köyde yörük ailesi olarak küçükbaş hayvancılık ile uğraştı. Çocukluğunda başlayan spor ve özellikle güreşe olan ilgisi yaşı ilerledikçe daha da artan İsmail Ölmez, 18 yaşından sonra Denizli'de Güreş Eğitim Merkezine giderek eğitim aldı.

Serbest ve yağlı güreş kategorilerinde Denizli'de eğitim alan İsmail Ölmez, 1981 ve 1982 yıllarında Vatan'i görevini sporcu olarak, tamamladıktan sonra, 1983 yılında Denizli Sümerbank Güreş Takımında profesyonel sporculuk kariyerine başladı.

1986 yılında Bucak Belediyesi'nde Zabıta Memuru olarak işe başlayan Pehlivan İsmail, spora ve güreşe olan ilgisi nedeniyle belediye bünyesinde kurulan güreş takımında onlarca sporcuya güreş eğitimi verdi. Bu yıllarda kariyerinde zirve sayılabilecek bir başarıya imza atan Pehlivan İsmail, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Müsabakalarında Büyük Orta boy'da İkinci oldu. Bu başarının ardından Türkiye'nin çeşitli illerinde çeşitli müsabakalarda da onlarca kez Başpehlivan olarak başarılar elde eden ve Bucak'ı gururlandıran İsmail Ölmez, Bucak'ın adını onlarca etkinlikte Pehlivan olarak tanıttı.
Profesyonel Güreş hayatını 2000 yılında noktalayan Pehlivan İsmail Ölmez, 35 yıllık devlet memurluğu yaşamında Zabıta Memurluğu, Mezarlıklar Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği görevlerini başarıyla gerçekleştirdi.