Uğur Mumcu Kimdir?

Uğur Mumcu kimdir? Uğur Mumcu Son Dakika Haberleri ile Güncel Son Dakika Uğur Mumcu haberlerini anında takip edin! Uğur Mumcu Haber ve Uğur Mumcu Son Dakika Haberleri video ve fotoğrafları | Uğur Mumcu Son Dakika Haberleri NNC Haber'de.

Uğur Mumcu Haberleri

UĞUR MUMCU KİMDİR?

Uğur Mumcu kimdir? Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942 tarihinde dünyaya geldi. Türk gazeteci, araştırmacı ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirmiştir.

Uğur Mumcu'nun Annesi Nadire Mumcu, babası Tapu Kadastro memuru Hakkı Şinasi Bey idi.

Uğur Mumcu'nun Eşi Şükran Güldal Mumcu (Homan) ile olan evliliğinden bir oğlu (Özgür) ve bir kızı (Özge) olmuştur.

Uğur Mumcu anısına ailesi tarafından Ekim 1994'te Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı adında bir vakıf kurulmuştur.

İlkögretimi Ankara Devrim İlkokulunda ve ortaöğretimi Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde okuyan Mumcu çok aktif bir öğrenciydi. 1961'de başladığı üniversite eğitimini avukat olmak üzere başladığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1965'te tamamladı.

Yeni Ortam gazetesinde köşe yazarlığı yapan Uğur Mumcu, 1975’ten itibaren Cumhuriyet’te yazmaya başladı. Şubat - 3 Mayıs 1992 tarihleri arasında Milliyet gazetesinde yazdı.