Burdur

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLADI “İHALE YAPILDI, KARAR BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2019 YILI VERİLERİNİ AÇIKLADI İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören 2019 yılının ardından İl Sağlık Müdürlüğü faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Aygören, “ilimizde sağlık hizmetleri; toplamda 739 yatak …

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLADI “İHALE YAPILDI, KARAR BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2019 YILI VERİLERİNİ AÇIKLADI  

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören 2019 yılının ardından İl Sağlık Müdürlüğü faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Aygören, “ilimizde sağlık hizmetleri; toplamda 739 yatak kapasiteli 4 Devlet Hastanesi, 4 Entegre İlçe Hastanesi, 23 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 2 Sağlıklı Yaşam Merkezi, 1 İlçe Sağlık Müdürlüğü, 6 Toplum Sağlığı Merkezi, 42 Aile Sağlığı Merkezi, 92 Aile Hekimliği Birimi, 45 Sağlık Evi, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve bu merkeze bağlı 5 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile 174’ü Uzman toplam 391 Hekim, 40 Diş Hekimi, 17 Eczacı, 990 ebe/hemşire ve diğer yardımcı sağlık personeli başta olmak üzere toplamda 3402 kişiyle yürütülmektedir.

İlde 2019 yılında 3 Milyon 197 Bin 71 toplam muayene gerçekleştirilmiştir. Bu muayenelerin 1 milyona yakını Burdur Devlet Hastanesinde, 530 bini de Bucak Devlet Hastanesinde olmak üzere ilimizin lokomotifi niteliğinde olan iki sağlık tesisimizde gerçekleştirilmiştir. Muayene sayımız bir önceki yıla oranla % 15 artmıştır ve bu sayı ilimizde her bir vatandaşımızın, yılda ortalama 12 kez sağlık kuruluşuna başvurduğu anlamına gelmektedir. 2019 yılı içerisinde 43 bin 566 hasta ikinci basamak tedavi kuruluşlarımızda yatarak tedavi görmüş ve 32 bin ameliyat gerçekleştirilmiştir. Bu ameliyatlardan 10 bin 764’ü de A,B,C grubu olarak nitelendirilen büyük ameliyatlardır.

İlimiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve bağlı polikliniklerinde 2019 yılında 164 bin 670 muayene gerçekleştirilmiş olup, 9 bin 874 kanal tedavisi ve 35 bin 500 protez hizmetleri verilmiştir. 2019 yılı Mart ayından itibaren de ilimiz ağız ve diş sağlığı hizmetleri açısından önemli bir uygulama hayata geçirilmiş; İmplant tedavisine başlanmıştır.

İl ambulans servisimiz 2019 yılında 26 bin 915 vakaya acil müdahalede bulunmuş ve naklini gerçekleştirmiştir. Ekiplerimizin merkezde ilk 10 dakikada vakaya erişim oranı %99.4,  kırsalda da ilk 30 dakikada vakaya ulaşım oranları ise %99.2 gibi oldukça yüksek bir orandadır.

2019 yılında Burdur Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Bucak Mehmet Cadıl Sağlıklı Yaşam Merkezlerimize 42 bin 123 başvuru yapılmıştır. Merkezlerimiz bünyesinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerine 2019 yılında 1.514 başvuru yapılmıştır. Birinci basamak koruyucu, teşhis ve tedavi edici sağlık hizmetleri kapsamında, mobil taramalarımızın yanında 50 aile hekimimiz tarafından 2 mahalle ve 152 köy olmak üzere toplam 154 yerleşim biriminde 47 bin 893 nüfusa gezici sağlık hizmeti götürülmüştür.

2019 yılı sonunda Bucak ve Yeşilova Devlet Hastanelerimiz; hasta güvenliğinin sağlanması konusunda üst düzey önlemler içeren, aynı zamanda kâğıt ve röntgen filmi kullanımına gerek duyulmadan maliyetleri asgari seviyeye düşürerek, sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesine imkân sağlayan, sağlık alanında hız, güven ve tasarruf devrimi niteliğini taşıyan dijital hastane HIMSS seviye 6 belgesini almaya hak kazanmıştır. 2020 yılı içerisinde de Burdur Devlet Hastanesi, Gölhisar Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde HIMSS seviye 6 belgesini almak için çalışmalarımız sürmektedir.

2019 yılında Bucak Devlet Hastanesinde Palyatif Bakım Ünitesi ve 5 yataklı 3. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi açılması Bucak İlçemiz açısından önemli bir gelişmedir.

İl merkezinde 2019 yılı içerisinde, istismar suçları başta olmak üzere mağdur çocukların muayene ve adli yargılama süreçlerinde tekrar mağdur olmasının önüne geçmeyi amaçlayan “Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM)” faaliyete geçirilmiştir.

Ülkemizde sağlık alanında yaşanan olumlu gelişmeler ilimizde de olumlu şekilde yansımaya devam etmektedir. Bundan da memnuniyet duyuyoruz. Bu manada Burdur İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ve edeceğiz. Son olarak ilimizde fiziki koşullar açısından sıkıntıları bulunan Burdur Devlet Hastanesi için 400 yataklı modern yeni hastane binası ihalesi yapılmış olup, karar beklenmektedir” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Isparta karayolunda feci kaza! Ölü ve yaralılar var
Bölgesel

Antalya Isparta karayolunda feci kaza! Ölü ve yaralılar var

Antalya Isparta karayolunda önceki kazadan yaklaşık 45 dakika sonra bir kaza daha meydana geldi. Kazada ölü ve yaralılar var.

Antalya Isparta karayolundaki ölümlü kazada detaylar belli oldu
Bölgesel

Antalya Isparta karayolundaki ölümlü kazada detaylar belli oldu

Antalya- Isparta yolunda otobüs ile çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti. Kazada ile ilgili olarak detaylar belli oldu. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta kavşakta kaza! Araç sürücüsü yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta kavşakta kaza! Araç sürücüsü yaralandı

Burdur haber! Burdur'un Bucak ilçesinde 1 araç ve otomobilin karıştığı trafik kazasında araç sürücüsü yaralandı. Detaylar haberimizde...

Yeşilova'da arazi yangını Ekipler seferber oldu
3. Sayfa

Yeşilova'da arazi yangını Ekipler seferber oldu

Burdur’un Yeşilova ilçesi Akçaköy Köyü'nde sabah saatlerinde meydana gelen yangın, bölgede sazlık ve kavak ağaçlarının bulunduğu arazide başladı.

Isparta Antalya karayolunda otobüsle otomobil çarpıştı
Bölgesel

Isparta Antalya karayolunda otobüsle otomobil çarpıştı

Isparta Antalya karayolu, Bucak ilçesi sınırları içerisinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Burdur'da genç adamdan haber alınamıyor
Bölgesel

Burdur'da genç adamdan haber alınamıyor

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kayıp olarak ihbar edilen Musa Güdücü, her yerde aranıyor. Detaylar haberimizde...