Burdur / Burdur

Kahraman Gaziler “19 Eylül Gaziler Günü” kapsamında düzenlenen programlarla anıldı

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ DÜZENLENEN PROGRAMLARLA ANILDI.

Kahraman Gaziler “19 Eylül Gaziler Günü” kapsamında düzenlenen programlarla anıldı

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ DÜZENLENEN PROGRAMLARLA ANILDI

Kahraman Gazilerimiz “19 Eylül Gaziler Günü” kapsamında düzenlenen programlarla anıldı.

Vali Hasan Şıldak’ın ev sahipliğinde Gazi ve Şehit Aileleri onuruna verilen kahvaltı ile başlayan programlar, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelenk sunma ve Anma Programı ile devam etti. Muharip Gaziler Derneğinin ziyaret edilmesinin ardından program sona erdi.

Düzenlenen kahvaltıda Vali Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Gaziler ve Şehit Aileleri ile bir araya geldiler. Bu anlamlı günde çok kıymetli gazi ve şehit aileleri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Valimiz ve eşi, program süresince ailelerle yakından ilgilenerek, bol bol sohbet ettiler.

Kahvaltı sonrası yapılan duanın ardından program Vali Hasan Şıldak’ın konuşması ve Şehit Ailelerimize sunulmak üzere Sayın Valimizin talimatları ile hazırlatılan Şehitlerimizin özgeçmişinin, fotoğraflarının yer aldığı tabloların ailelerimize takdim edilmesi ile devam etti.

Kahvaltı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Gaziler Günü Anma Programına geçildi. Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği İl Temsilciliği Çelenklerinin sunulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Dernek Başkanı Hasan Okyar’ın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ve Gazi İlkokulu öğrencisi Bilge Yağmur Ok’un şiirini okumasının ardından program sona erdi.

Anma programının ardından Vali Hasan Şıldak ve beraberinde yer alan protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneği İl Temsilciliğine ziyarette bulundular.

Vali Hasan Şıldak, kahvaltı programında yaptığı konuşmada; “Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Gazilerimizi, ebediyete irtihal edenleri rahmet ve minnetle, aramızda hayata devam edenleri de sağlık ve afiyetle, minnet ve şükranla anıyorum. Gaziler Günümüz kutlu olsun. Bizleri yalnız bırakmayarak, aramızda bulunan çok değerli davetlilerimize de hoş geldiniz diyorum ve hepinizi saygı, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli Gazilerimiz, sizler devletimizin bekası, milletimizin dirliği, birliği ve devamı için aslında şehadet yolunda yürümek üzere yola çıkmış, her biriniz birer yüce kahramansınız. Gazilik unvanı aslında şehitlik gibi bizim geleneğimizde, göreneğimizde, inancımızda eşdeğer. Çünkü sizler Kıbrıs’ta, Güney Kore’de, Doğuda ve Güneydoğuda terörle mücadelede elbette ki inancınızla, Ülkenize olan bağlılığınızla, vatan sevginizle yola çıkıp, şehadeti, Allah yolunda devlet ve millet için feda etmek için bir irade ortaya koymuş kişilersiniz, sizlerin önünüzde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. Türk Milletinin her ferdi size şükran duyuyor. Sizler aslında ortak kutsalımızsınız, ortak değerimizsiniz. Milletimizin birliğinin adeta sembolüsünüz.

Şehitlerimizi 18 Mart Şehitler Gününde, Gazilerimizi de 19 Eylül Gaziler Gününde anıyoruz, ama bunlar tabi ki sembolik törenler. Aslında siz 365 gün, 24 saat bizim gönlümüzdesiniz, bizim ruhumuzdasınız. Aramızda aynı zamanda Şehit Ailelerimiz var. Sizler de bu vatanın mayası, özüsünüz. Sizlerin çocuklarının, eşlerinin, kardeşlerinizin kanıyla sulanan bu topraklar elbette ilelebet, bizlere emaneti olacaktır. Bizler her an, her vatandaşımız gözünü kırpmadan o mertebeye ulaşmak için içimizdeki coşku ve heyecanı, inancı ve iradeyi hiçbir zaman kaybetmememiz gerekir.

Geçtiğimiz Salı günü, Kara Kuvvetleri Komutanlığımız Eğitim ve Doktrin Komutanı değerli bir Korgeneralimiz beni ziyaret ettiler. Buradaki birliklerimizi incelemek ve ziyaret amacıyla bulunmaktaydı. Benim de misafirim oldu ve orada sohbetimiz esnasında kendisinin 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi, İstanbul’da köprü üzerindeki hainlerin püskürtülmesinde bizzat görev aldığını ve oradaki harekata komuta ettiğini öğrendim. Onu dinlerken adeta tüylerim diken diken oldu. Bir şeyi yaşayan, gören, bil fiil içinde olan kişinin, o olayı anlatması çok farklı oluyor. İnanın çok etkilendim, bizlere bunlar masal gibi, hikaye gibi geliyor. Yani 15 Temmuz’da öyle, Kıbrıs Barış Harekatı da böyle, Güneydoğuda terörün en lanetlisi olan PKK ile mücadele eden neferlerimiz için de böyle, durum bizler için aslında uzaktan bir bakış. Ne kadar empati yapsak o duyguyu yaşayan bizzat orada bulunan kişi yada onun yakınının yerine kendimizi koymamız asla mümkün değildir. O yüzden burada bulunan Aziz Şehitlerimizin değerli aileleri ve Gazilerimizin yerine bizim geçmemiz, onlar gibi düşünmemiz, duyumsamamız, empati yapmamız asla mümkün değildir. Onların hakkını ödemek, onlara olan borcumuzu ödemek ne yaparsak yapalım asla mümkün olmayacak. Çünkü onlar ya canını feda ettiler ya da o yolda ilerlediler, bir yara aldılar ve onun izini taşıyorlar. Böyle olunca biz ne yapmalıyız, biz bu duygularımızı, hafızamızın tazeliğini hiç kaybetmemeliyiz diye düşünüyorum.

Bizi ayakta tutan, bize yönelen tehlikelere karşı o güç, o irade her an bizimle beraber olmalı, hiç tazeliğini kaybetmemelidir. Ne 15 Temmuz’u unutmalıyız, ne bize namlusunu doğrultan PKK, DEAŞ, DHKPC’yi, terör örgütlerinin hiçbirini unutmamalı, aklımızdan çıkarmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizdeki terörle mücadelenin de kararlı bir şekilde devam ettiği bir gerçek ve bu da bizleri gururlandırıyor. Ülke içindeki terörist sayısı, sınırlarımız içinde her gün azalmaktadır. Bu mücadele kolay bir mücadele değildir ve inanın bu mücadele yapıldıkça güçleniyoruz, adım atılıp, mesafe alındıkça, birliğimiz pekişiyor, güçleniyor, dirliğimiz güçleniyor. Bu kararlı mücadelenin sonucunda biz daha güçlü olacağız ve hafızamızı lütfen taze tutalım, unutmayalım. Bütün Şehitlerimizin ve ebediyete uğurladığımız Gazilerimizin önünde bir kez daha minnetle, şükranla eğiliyorum. Hepiniz adına bunu yapıyorum ve bizleri yalnız bırakmayan değerli protokol mensuplarımıza, eşlerine teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Gaziler Günümüz kutlu olsun, onlar bizim en değerli varlıklarımız, onlarla beraberiz, onlarla birlikte yürüyeceğiz, onlardan güç almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Dört kuşak gazilerimiz  aynı fotoğraf karesinde
Etkinlik

Dört kuşak gazilerimiz aynı fotoğraf karesinde

Ankara’nın Keçiören Belediyesi ile Türkiye Gaziler Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) iş birliğinde düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında dört kuşak gaziler aynı fotoğraf karesinde görüntülendi. Devamı haberimizde...

Bitlis Hizan’da gaziler onuruna yemek programı düzenlendi
Etkinlik

Bitlis Hizan’da gaziler onuruna yemek programı düzenlendi

Bitlis’in Hizan ilçesinde ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi. Devamı haberimizde....

Bayburt'ta  Gaziler Günü törenle kutlandı
Etkinlik

Bayburt'ta Gaziler Günü törenle kutlandı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Sakarya Meydan Muharebesi sonrası TBMM tarafından Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta da törenle kutlandı. Devamı haberimizde...

Vali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haber
Etkinlik

Vali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haber

Burdur Valisi Türker Öksüz, Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen yemek programında Gaziler ve Şehit Aileleri ile bir araya geldi.

19 Eylül Gaziler Günü Aksaray'da törenlerle kutlandı
Bölgesel

19 Eylül Gaziler Günü Aksaray'da törenlerle kutlandı

Aksaray'da Gaziler Günü kutlandı

Muratpaşa  Belediye Başkanı Uysal, Gaziler Günü’nü kutladı
Yaşam

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Gaziler Günü’nü kutladı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı. Devamı haberimizde...