Burdur / Bucak

KOCAALİLER TARİHİNDE BİR İLK: İLK KEZ KADIN MUHTAR SEÇİLDİ

Bucak'ın Kocaaliler Beldesi'nde ilk kez kadın muhtar seçilerek göreve başladı.

KOCAALİLER TARİHİNDE BİR İLK: İLK KEZ KADIN MUHTAR SEÇİLDİ

Bucak’ın Kocaaliler Beldesi’nde ilk kez kadın muhtar seçilerek göreve başladı. Karşıyaka Mahallesi muhtarı olarak göreve başlayan Mürüvet Şimşek, kendisini seçen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

NNC Medya’ya açıklamalarda bulunan Muhtar Mürüvet Şimşek, “Öncelik olarak şunu söylemek istiyorum ben bu seçimlere denemek amacı ile çıktım. Aday olmak istedim şansımı denemek istedim. Allah nasip etti oldu, güzel oldu. Kocaaliler’de bir bayan muhtara ihtiyaç vardı. Erkekler kahvehanede oturup sıkıntıları konuşuyorlar ama bayanlar ne diyor ne düşünüyor kimse bilmiyordu. Ben Kocaaliler’de bayanların sesi olmak için geldim. Önceliğim bu. Halk beni seviyor zaten onların gönlüne girmeyi başarmışım. Onların sevgisine güvenerek çıktım ve benimle birlikte gerçek sevgi ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Kendisinden bahseden muhtar Şimşek, “Ben Akdeniz Üniversitesinden emekliyim. Emekli olur olmaz Kocaaliler’e geldim ve Karşıyaka mahallesine yerleştim.Bizim mahallemiz çok geri kalmış. Bir parkımız bile yok. Öncelik olarak bunları değerlendireceğim. Sonrası tabi bir cenazemiz olduğu zaman bir çadırımız masamız sandalyemiz yok. Bu sıkıntıyı çözeceğiz inşallah ve ücretsiz olarak halkımız yararlanacak. Ayrıca insanların bana istediği zaman ulaşabilmesi için sabit bir yerimiz olması açısından muhtarlık bürosu yapmayı düşünüyorum. Yani burası muhtarın yeri olmayacak halkın yeri olacak onu belirtmek istiyorum” dedi.

Muhtar Mürüvet Şimşek, “Bu vesile ile ben tekrar oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ederim. Seçimden sonra vermeyenlerde keşke verseydik dediler zaten. Bunu duymak bile bana yetti. Bundan sonra herkesin gönlünü kazanıp mahalleli ile birlikte gelişeceğiz geliştireceğiz”diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ortaklar Mahallesi'nin İlk Kadın Muhtarı Seçildi!
İş Dünyası

Ortaklar Mahallesi'nin İlk Kadın Muhtarı Seçildi!

Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Mahallesi'nde ilk kez bir kadın muhtar seçildi. İlçe seçim kurulundan mührünü aldıktan sonra göreve başlayacak olan Civelek, vatandaşlara haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet vereceğini söyledi.

Teslime Döndü Yılmaz, tarih yazdı
Yaşam

Teslime Döndü Yılmaz, tarih yazdı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi muhtar adayı Teslime Döndü Yılmaz, en yakın erkek rakiplerine fark atarak ilçenin ilk ve tek kadın muhtarı oldu.

Kozan'da Kadın Muhtar Devrimi: Hatice Akkaya 99 Oy Aldı
Bölgesel

Kozan'da Kadın Muhtar Devrimi: Hatice Akkaya 99 Oy Aldı

Adana'nın Kozan ilçesinde tek vaadi 'dürüstlük' olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı.

Elazığ'da mahalle sakinleri sinemada buluştu
Yaşam

Elazığ'da mahalle sakinleri sinemada buluştu

Elazığ’da 2019 yılında muhtarlık seçiminde oyların çoğunu alarak Elazığ merkezin tek kadın muhtarı olan Seda Gündoğan, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sinemada film izledi.

Sökeli kadın muhtar adayları toplandı
Bölgesel

Sökeli kadın muhtar adayları toplandı

Türkiye genelinde 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde kadın muhtar adaylarında artış görüldü.

Manisa'da Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı yıldönümü kutlandı
Yaşam

Manisa'da Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı yıldönümü kutlandı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 89. yıldönümü ve Kadın Hakları Günü vesilesiyle dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Barosu iş birliğinde bir program düzenlendi. İl genelinde görev yapan kadın mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Genç Türkiye Cumhuriyeti, Dünyanın birçok medeniyetinden önce kadınını baş tacı etmiş, onlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır” dedi.