Taceddin Akbaş

Ahmet Özer’e göre ‘PKK terör örgütü değil’, hareket imiş(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Ahmet Özer’e göre ‘PKK terör örgütü değil’, hareket imiş(!)' adlı köşe yazısı. Ahmet Özer'in PKK'yı terör örgütü olarak görmediğine dair geçmişteki ifadeleri ve CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı olarak göstermesi tartışmalara yol açtı.

Taceddin Akbaş

AHMET ÖZER’E GÖRE ‘PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL’, HAREKET İMİŞ(!)

Hemen herkesin bileceği gibi, eski HDP’nin eski Eş Genel Başkanlarından biri olan ve şu anda da terörle mücadele de görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme, PKK’yı övme ve benzer suçlardan dolayı hapis cezası alan ve şu anda da Cezaevinde de yatmakta olan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bundan bir müddet önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını açıklamış ve bu açıklama da PKK Terör Örgütünün ‘sözde’ yöneticisi Mustafa Karasu’nun tepkisini çekmişti! Ve Karasu’nun 7 Şubat günü yaptığı ‘ittifak’ açıklaması, PKK/DEM ile CHP arasındaki Kandil uzlaşmasının yolunu açmış olmalı ki; CHP bu açıklamadan 10 gün sonra İstanbul/Esenyurt Belediye Başkanı adayı olarak gösterdiği Ali Gökmen’i geri çekerek 2015 de yapılan Genel Seçimlerde HDP’den Van Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Ahmet Özer’i aday gösterdi. Ve Esenyurt’un öneminin bilincinde veya farkında olan PKK/HDP ya da DEM; Ahmet Özer’in oylarını düşürmemek, hattâ Belediye Başkanı seçilmesini sağlamak için Esenyurt’tan aday çıkarmamış, ancak burada geniş katılımlı bir miting gerçekleştirmiş ve mitingde Terör Örgütü’nün elebaşısı Öcalan’ın açılan çarşaf çarşaf posterleri ve PKK Terör örgütünün mâlûm sloganları eşliğinde, (gönül bağları bulunduğuna ve birçok ortak noktaları olduğuna inandıkları) Ahmet Özer’i desteklemişlerdi!

Kısacası ve açıkçası; CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer’in birçok konuşması, düşüncesi, tutumu, hal ve hareketi DEM’den, dolayısıyla da PKK’dan farklı değildi! Çünkü Ahmet Özer, ‘Özerkliğin, Türk kelimesinin ve T.C vatandaşlığı tanımının Anayasa’dan çıkartılması, PKK’lıları da kapsayan bir genel af çıkarılması, Kürtçenin resmî dil olması gibi görüşleriyle tanınan bir siyasetçi idi..!

Hâsılı; Ahmet Özer Atatürk’ün Partisi olmakla övünen CHP’den çok PKK’lı bir siyasetçi gibi konuşup, DEM’li gibi hareket ediyor! Ki, Özer 2013 yılında “Kürtler Cumhuriyete neden isyan ettiler?” adında bir kitap yazmış ve o kitabında da, ‘PKK bir Terör Örgütü değil’, “Harekettir” demişti!

PKK’NIN DESTEKÇİSİ OLAN BİR KİŞİYİ İSTANBUL’UN BİR İLÇESİNDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPMAK O PARTİ’Yİ KAZANDIRMADIĞI GİBİ, KAYBETTİRİR!!!

Ben bu CHP’nin yöneticilerini bir türlü anlamıyorum. İnsanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir milletin askerine, polisine ve güvenlik güçlerine, dolayısıyla da kendisine karşı savaş açan, inançlarına karşı çıkan, dînine diyânetine küfreden bir terör örgütüne ‘terör örgütü değil, bir barış hareketidir, Apo da bu hareketin lideridir!’ diyen, diyebilen ya da bu manâya gelebilecek lâflar eden, cümleler kuran bir kişiyi, kadim Şehir İstanbul’un-İslâmbol’un Esenyurt’undan Belediye Başkanı adayı gösteriyorlar… Ve CHP’liler genelde olduğu gibi, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerin kazananı olmaları halinde yiğitliği kendilerinden bilecek, kaybetmeleri durumunda ise suçu yine halkın, hattâ saygı değer Halk Partililerin üstüne yıkacaklardır!

Ancak ben daha önce de yazdım, bugün bir daha yazacağım ve İstanbul’da bizzat edindiğim ‘siyasi’ intibalarımı siz sevgili okurlarımla paylaşacağım inşaAllah:

Şöyle ki; geçen yılın mart ayının bir kısmını (o sırada Gâzî Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği okuyan ki, geçen yıl mezun oldu ve büyük bir ilaç fabrikasında işe başladı) Çankaya da oturan torunumuzun yanında geçirdik… Bu yıl ise Aralık Ayının sonuna doğru gittiğimiz İstanbul’un Ocak ayının yarısından sonra döndük… Hal böyle, ser de gazetecilik gibi bir meslek ve bol vaktim de olunca ben bol bol gezdim ve mini mini anketler yaptım… Ve Ankara’nın geneli ayrı bir değerlendirme konusu ama Çankaya İlçesi sosyal demokrat vatandaşların çoğunlukta oturduğunu bizzat gördüm… Yani CHP’liler ‘İzmir’den kimi aday göstersek kazanır…’ diyorlar ve doğru da söylüyor olabilirler… Çankaya için de benzer şey söylenebilir. Amma velâkin İstanbul geneli için de Esenyurt özeli için de aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Ki, son durumu bilmiyorum ama, benim o zamanki tespit ve edindiğim intibalarıma göre, İstanbul Belediye Başkanının hizmetlerinden memnun olmayanların sayıları olanlardan daha fazla idi!..

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; ben şahsen ‘yılların CHP’lileri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Partisi’nin yetkilileri, hiç mi başka aday bulamadılar ki, PKK’ya ‘terör örgütü değil, halk hareketi’ diyen bir kişiyi, terör örgütlerinden çok çok çekmiş olan İslâmbol’un büyük bir ilçesinden Belediye Başkanı adayı göstermişler?’ diyorum ve bu konu da son olarak, ‘sevgili Esenyurtlular, 31 Mart Pazar günü Ahmet Özer’e de O’nu İlçelerinden aday gösteren Özgür Özel’e de günlerini gösterebilirler!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

HAYATTA NEYİN MÜMKÜN OLACAĞINI BELİRLEYEN

EN ÖNEMLİ ŞEY, ALTINI VE ÜSTÜNÜ ÇİZECEĞİNİZ

ŞEYLERE DOĞRU KARAR VERMEKTİR!

Tayfun Topaloğlu

BİR İNSANIN NE OLDUĞUNU ŞARTLAR DEĞİL,

KARARLAR BELİRLER… Viktor E. Frankl

YAŞAMAK, KARARLAR VERİP SONUÇLARINA KATLANMAK

DEMEKTİR… Paulo Coelho

KÖTÜ BİR ŞEY OLDUĞUNDA, ÜÇ SEÇENEĞİNİZ VARDIR.

YA SİZİ TANIMLAMASINA İZİN VERİRSİNİZ YA SİZİ YOK

ETMESİNE MEYDAN VERİRSİNİZ YA DA SİZİ

GÜÇLENDİRMESİNE MÜSAADE EDERSİNİZ… Dr. Seuss

HAYATTA ÖYLE SEÇİMLER YAP Kİ, KAZANDIĞIN ŞEYLER

KABETTİKLERİNE DEĞSİN!.. Che Guevara

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

14
EKİM

2026

AFAD bir yandan, afetler diğer yandan uyarıyor!! Ancak kimse bu uyarıları dikkate almıyor!!!

Taceddin Akbaş'ın “AFAD bir yandan, afetler diğer yandan uyarıyor!! Ancak kimse bu uyarıları dikkate almıyor!!!" adlı köşe yazısı. Devamı

13
EKİM

2026

Dünya standartlar günü kutlu olsun tüm standartlar 'İslami olsun!'

Taceddin Akbaş'ın “Dünya standartlar günü kutlu olsun tüm standartlar 'İslami olsun!'" adlı köşe yazısı. Devamı

13
EKİM

2026

Mekke, E. Çölaşan’ın dediği gibi “heriflerin” değil, “şeriflerin” şehridir. Kâbe de müminlerin kıblesidir!

Taceddin Akbaş'ın “Mekke, E. Çölaşan’ın dediği gibi “heriflerin” değil, “şeriflerin” şehridir. Kâbe de müminlerin kıblesidir!" adlı köşe yazısı. Devamı

12
EKİM

2026

Mekke'yi koruma şerefi '110 yıl sonra ve yeniden' bizim olacak

Taceddin Akbaş'ın “Mekke'yi koruma şerefi '110 yıl sonra ve yeniden' bizim olacak" adlı köşe yazısı. Devamı

09
EKİM

2026

Burdur Müftülüğü 'haftalarında' din görevlilerini unutmadı

Taceddin Akbaş'ın “Burdur Müftülüğü 'haftalarında' din görevlilerini unutmadı " adlı köşe yazısı. Devamı

09
EKİM

2026

Siyonistler ırkçı bile değil tam bir soykırımcılar!

Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler ırkçı bile değil tam bir soykırımcılar!" adlı köşe yazısı. Devamı

07
EKİM

2026

Kemal Bey ihtiyatlı davranıyor Özgür Bey ise hem panik yapıyor hem de kırıcı cümleler kuruyor

Taceddin Akbaş'ın “Kemal Bey ihtiyatlı davranıyor Özgür Bey ise hem panik yapıyor hem de kırıcı cümleler kuruyor " adlı köşe yazısı. Devamı

05
EKİM

2026

Sende mi "Brütüs..." oldun kardeş ülke Azerbeycan'ın yasakçı başbakanı Asedov!

Taceddin Akbaş'ın “'Sende mi "Brütüs..." oldun kardeş ülke Azerbeycan'ın yasakçı başbakanı Asedov!" adlı köşe yazısı. Devamı

05
EKİM

2026

Camiler Haftası'nı unutmayalım içlerini ise hiç boş bırakmayalım

Taceddin Akbaş'ın “'Camiler Haftası'nı unutmayalım içlerini ise hiç boş bırakmayalım" adlı köşe yazısı. Devamı

02
EKİM

2026

'Şiddete Hayır Günü'nde bile şiddetin daniskası yapılıyor!

Taceddin Akbaş'ın “''Şiddete Hayır Günü'nde bile şiddetin daniskası yapılıyor!" adlı köşe yazısı. Devamı

İlgili Haberler

Ümit Özdağ’dan İktidara “Düşman Ceza Hukuku” Tepkisi: “Vazgeçme Ferasetini Gösterin”
Siyaset

Ümit Özdağ’dan İktidara “Düşman Ceza Hukuku” Tepkisi: “Vazgeçme Ferasetini Gösterin”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Barolar Birliği ve Eğitim İş Sendikası Genel Merkezi’ni ziyaret ederek adli yıl ve yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde açıklamalarda bulundu. Özdağ, iktidara “düşman ceza hukuku” uygulamalarından vazgeçme çağrısı yaparken, öğretmenlere de PKK affı olarak nitelendirdiği yasal düzenlemenin okullarda propagandasının yapılmasına itiraz etmeleri çağrısında bulundu.

Özdağ’dan Alevi-Bektaşi Yurttaşlar Üzerinden PKK ve DEM Parti’ye Sert Eleştiri
Siyaset

Özdağ’dan Alevi-Bektaşi Yurttaşlar Üzerinden PKK ve DEM Parti’ye Sert Eleştiri

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Öcalan, PKK ve DEM Parti’yi Alevi-Bektaşi yurttaşlara yönelik tutumları üzerinden eleştirdi. Özdağ, söz konusu yapıları ağır ifadelerle suçladı.

Ankara, Özdağ: “PKK Affına Karşı Çıkan Yurttaşlar Mahkemelere Sürükleniyor”
Siyaset

Ankara, Özdağ: “PKK Affına Karşı Çıkan Yurttaşlar Mahkemelere Sürükleniyor”

Ankara, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Altındağ İlçe Başkanlığı açılışının ardından yaptığı açıklamada, yürürlüğe giren çerçeve yasaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, düzenlemenin PKK mensuplarına yönelik sonuçlar doğuracağını savunarak hukuki ve siyasi açıdan yeni tartışmaların yaşanacağını öne sürdü.

Ümit Özdağ’dan PKK’nın İlk Eylemi Görüntülerine Sert Tepki
Siyaset

Ümit Özdağ’dan PKK’nın İlk Eylemi Görüntülerine Sert Tepki

Özdağ paylaşımında, “İşte sonuç” ifadeleriyle başladığı değerlendirmesinde, gelecekte PKK’nın ilk terör eylemi gününün resmi tatil veya bölgesel bayram ilan edilmesinin dahi gündeme gelebileceğini savundu.

TBMM'de İYİ Parti'nin Genel Görüşme Önerisi Kabul Edilmedi
Siyaset

TBMM'de İYİ Parti'nin Genel Görüşme Önerisi Kabul Edilmedi

İYİ Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Uğur Poyraz, söz konusu kanun teklifinin Anayasa başta olmak üzere Türk Ceza Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun hükümleriyle çeliştiğini öne sürdü.

Başkan Oktay’dan sert çıkış 'PKK, Örgüt Hafızasını IŞİD’e devretmeye hazırlanıyor'
Bölgesel

Başkan Oktay’dan sert çıkış 'PKK, Örgüt Hafızasını IŞİD’e devretmeye hazırlanıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay, Yalova’da üç emniyet personelinin şehit olduğu saldırının ardından açıklama yaptı. Oktay, terör örgütlerinin dönüşümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, PKK’nın örgütsel hafızasının IŞİD gibi radikal yapılara aktarılmaya çalışıldığını öne sürdü.