Taceddin Akbaş

Birleşmiş Milletler Günü'nde bile bir millet de devlet de yok ediliyor!

Taceddin Akbaş'ın 'Birleşmiş Milletler Günü'nde bile bir millet de devlet de yok ediliyor!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

‘BİR-LEŞMİŞ (M)İLLETLER GÜNÜ’NDE BİLE BİR MİLLET DE DEVLET DE YOK EDİLİYOR!!

İlgilenenlerin bilecekleri gibi, 24 Ekim tarihi “Dünya Birleşmiş Günü” olarak kutlanıyor ve belki de kutlandı… Ancak, bugünde bile Filistin yıkılıyor, Gazze yakılıyor, dolayısıyla de bir millet ve devlet yok ediliyor! Ve adı büyük, icraatları ise küçük olan Bir-leşmiş (M)illetler bu yıkımları, yakımları ve yok edişleri maalesef ki maalesef doğru dürüst bir kınama bile yapmıyor-yapamıyor. Dolayısıyla da sadece seyretmekle yetiniyor! O nedenle ben konu hakkındaki değerlendirmeme geçmeden önce, sevgili okurlarıma bu adı var kendisi yok olan Teşkilât hakkında bazı bilgiler alıp vermek istiyorum:

İngilizcesi ‘United Nations’, Türkçesi Birleşmiş Milletler (BM) olan bu Teşkilât 14 Ekim 1945 tarihinde ve güyâ dünya barışını, sözde güvenliğini korumak ve Uluslararasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulmuş olan uluslararası bir örgüt ve bu örgüt lâfta adâlet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği uluslararasında tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş küresel bir kuruluş olduğu gibi, “Uluslararası ilişkilerde kuvvet kullanılmasını evrensel düzeyde yasaklayan ilk antlaşma 26 Haziran 1945 de ve 50 ülke tarafından imzalanan Birleşmiş Milletler Örgütü” imiş… Ve örgütün kurulduğu yıllarda 51 olan üye ülke sayısı bugün için 5’i DÂİMÎ 188’i GEÇİCİ(!) olmak üzere toplam 193 üyesi var ve örgütün Merkezi Siyonizm’in kontrolündeki Emperyalist Amerika Bitişik ‘terör’ Devletleri (ABD)’nin New York Kentinde! Yani BM’nin Merkezi Emperyalizmin Başkentinde, Siyonizm’in Yankentinde bulunuyor! Dolayısıyla da bu 188 ülkenin tamamının aldığı ya da alacağı herhangi bir karar 5 dâimi üyenin, hattâ 1’inin vetosuyla keenlemyekün oluyor, ya yok hükmünde sayılıyor ya da hiçbir işe yaramıyor!

DÜNYA 5’TEN BÜYÜK, AMA ‘182 ÜLKE’DE BU HAKSIZLIGA BOYUN EĞMEYE DEVAM EDİYOR YANİ 182 ÜLKE ÜÇ MAYMUNLARI OYNUYOR! EN CİDDİ TEPKİYİ İSE ERDOĞAN GÖSTERİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, birçok yerde ve bilhassa Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Toplantılarında, yani isimleri olsa da cisimleri olmayan ve nüfusları çok olsa da hiç nüfuzları veya sayısal üstünlükleri olsa bile hiçbir siyasal üstünlükleri olmayan, dolayısıyla da esâmileri bile okunmayan 188 devlet ya da ülke temsilcisinin de katıldığı BM’in toplantılarında, açık yüreklilik ve yüksek sesle, “Dünya 5’ten büyük!” O nedenle ‘bu sayısal büyüklüğü siyasal bir büyüklüğe dönüştürelim, dolayısıyla da en acil ve en elzem kararları 5, hattâ 1 ülkenin vetosunun kurbanı veya mağduru yapmayalım!..’ demesine rağmen; alışılmış çaresizliği yaşayan, 3 maymunları oynayan ülkeler bu âcizliklerini sürdürmeye devam ediyorlar maalesef!

BM ABD ve AVRUPA’NIN BİRLEŞİK ESİRİ GENEL SEKRETERİ İSE ‘ÂZATSIZ’ KÖLESİ!

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan zulüm, işkence ve soykırımların birçoğunu görmezden duymazdan gelen Bir-leşmiş! (M)illetler ABD ve Avrupa’nın birleşik esiri olduğu gibi, Genel Sekreter Antonio Guterres de bu ülkelerin ‘zavallı ve azatsız’ kölesi olduğu için, icra veya yaptırım makamında oturmasına ve geniş yetkilerle donatılmasına rağmen, Filistin ve Gazze’de yaşanan soykırımları da kınamakla-ayıplamakla yetiniyor, o bile yarım ağızla yapıyor!

50 İSLÂM ÜLKESİ VE 15 TÜRK DEVLETİ VAR

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; şu anda Dünya genelinde 50 civarında bir İslâm Ülkesi, 7’si tam bağımsız ve 8’i yarı bağımsız olmak üzere toplam 65 dost ve kardeş ülke var… Yani, dünya üzerinde var olan 188 ülkeden en az 3’te biri Filistin’in yanında olmak durumunda! Ki, bu ülkelerin birçoğu yeraltı ve yerüstü kaynak-varlık zengini. Ve bu ülkeler Türkiye’nin yarısı kadar bile duyarlı, kararlı ve cesaretli olabilseler ve küfre karşı durabilseler, İsrail Filistin’e veya Gazze’ye gıkını bile çıkaramaz… Ancak bu 65 ülkeden 6’sı, 7’si bile bir araya gelemiyor! O nedenledir ki, başta İsrail olmak üzere hiçbir devlet veya millet bu kadar şımaramaz ve can yakamaz!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

KÜFÜRDE ‘BÜYÜK ÇABA’ HARCAYANLAR SENİ

ÜZMESİN. ÇÜNKÜ ONLAR ALLAH’A (c. c) HİÇBİR

ŞEYLE ZARAR VEREMEZLER. ALLAH ONLARI

ÂHİRETTE PAY SAHİBİ KILMAMAYI İSTER. VE

ONLAR İÇİN ‘BÜYÜK’ AZAP VARDIR…

Âl-i İmrân Sûresi v 176. Âyeti-i Kerîmenin meali

ONLAR KÜFÜR VE SAPIKLIK HUSUSUNDA

BİR TEK MİLLETTİR... Hadis-i Şerif meali

CESÂRETİN BİTTİĞİ YERDE ESARET BAŞLAR!

YAPTIKLARIYLA KÜÇÜLENLER, LÂFLARIYLA

BÜYÜDÜKLERİNİ SANMASINLAR…

GERÇEKLER ÖĞRENİLİNCE ZANNETMELER BİTER!

YARIN BİZE GÖZ AÇTIRMAYACAK OLANLAR,

BUGÜN GÖZ YUMDUKLARIMIZDIR!

AYNI GÖKTE UÇARLAR AMA KUZGUNUN

DÜNYASI BAŞKA ŞAHİNİN DÜNYASI BAŞKADIR!

Anonim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

31
OCAK

2026

Berat Gecemiz mübarek ve bu yılki Beratımız Beraatimize vesile olsun inşalllah

Taceddin Akbaş'ın 'Berat Gecemiz mübarek ve bu yılki Beratımız Beraatimize vesile olsun inşalllah!' adlı köşe yazısı... Devamı

30
OCAK

2026

Nammamların cirit attığı yerlere yağmur da yağmaz kar da atmaz!

Taceddin Akbaş'ın 'Nammamların cirit attığı yerlere yağmur da yağmaz kar da atmaz!' adlı köşe yazısı... Devamı

28
OCAK

2026

Zaman 'Kurtlar Sofrası'nda misafir değil, ev sahibi; dünya düzeninde de figüran değil, baş rol oyuncu ve de oyun kurucu-senarist olma zamanı

Taceddin Akbaş'ın 'Zaman 'Kurtlar Sofrası'nda misafir değil, ev sahibi; dünya düzeninde de figüran değil, baş rol oyuncu ve de oyun kurucu-senarist olma zamanı' adlı köşe yazısı... Devamı

27
OCAK

2026

Dervişin 'Fiktri neyse zikri de o olduğu gibi, Ertuğrul'un fikri de hep alkolde, içkide

Taceddin Akbaş'ın 'Dervişin 'Fiktri neyse zikri de o olduğu gibi, Ertuğrul'un fikri de hep alkolde, içkide' adlı köşe yazısı... Devamı

26
OCAK

2026

MAKÜ'nün 'Disiplinli' çalışmaları 3 disiplinde dünya üniversiteleri arasında yer almasını sağlamış!!

Taceddin Akbaş'ın 'MAKÜ'nün 'Disiplinli' çalışmaları 3 disiplinde dünya üniversiteleri arasında yer almasını sağlamış!!' adlı köşe yazısı... Devamı

24
OCAK

2026

Akran zorbalarının kılavuzları kargalar!

Taceddin Akbaş'ın 'Akran zorbalarının kılavuzları kargalar!' adlı köşe yazısı... Devamı

22
OCAK

2026

Bayrağı indirenlerin elleri ezanı dindirenlerin dilleri kurusun ve kurudu da!

Taceddin Akbaş'ın 'Bayrağı indirenlerin elleri ezanı dindirenlerin dilleri kurusun ve kurudu da!' adlı köşe yazısı... Devamı

21
OCAK

2026

Güney Kıbrıs 'İsrail'in ileri karakolu' olma yolunda!

Taceddin Akbaş'ın 'Güney Kıbrıs 'İsrail'in ileri karakolu' olma yolunda!' adlı köşe yazısı... Devamı

20
OCAK

2026

Kazakistan Cumhurbaşkanı İsrail'e cömert, Gazze'ye cimri

Taceddin Akbaş'ın 'Kazakistan Cumhurbaşkanı İsrail'e cömert, Gazze'ye cimri' adlı köşe yazısı... Devamı

20
OCAK

2026

İçki masasında Sala verenler manevi ölümlerinin salasını vermiş olabilirler!

Taceddin Akbaş'ın 'İçki masasında Sala verenler manevi ölümlerinin salasını vermiş olabilirler!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Bu ilçede Ramazan mesaisi Halk ekmek fiyatları 6 liraya çekildi
Yaşam

Bu ilçede Ramazan mesaisi Halk ekmek fiyatları 6 liraya çekildi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde belediyeye ait halk ekmek büfelerinde fiyat indirimi kararı alındı. Fırın ve marketlerde 10 liradan satılan 200 gram ekmek, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara 6 liradan ulaştırılacak.

Beştepe'de kritik mesai Kabine'nin masasında üçlü zirve ve bölgesel tansiyon var
Bölgesel

Beştepe'de kritik mesai Kabine'nin masasında üçlü zirve ve bölgesel tansiyon var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak Kabine, Ankara'nın Washington ve Tahran hattındaki arabuluculuk trafiğini ve Suriye'deki yeni denklemi masaya yatıracak. Toplantıda ekonomideki yol haritası ile "Terörsüz Türkiye" sürecindeki son aşama da ayrıntılarıyla ele alınacak.

TOKİ sosyal konut hamlesinde kritik eşik 41 il tamamlandı
Yaşam

TOKİ sosyal konut hamlesinde kritik eşik 41 il tamamlandı

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde kura süreci hız kesmeden devam ederken, bugüne kadar 144 binden fazla vatandaş ev sahibi olma hakkı kazandı. Yeni haftada 10 ilde daha noter huzurunda çekilişler yapılarak 36 bin 458 konutun mülkiyeti belirlenecek.

Futbolda yerel derbiyi Gölhisar Belediyespor kazandı
Spor

Futbolda yerel derbiyi Gölhisar Belediyespor kazandı

Burdur 1. Amatör Küme’de haftanın kritik mücadelesinde Gölhisar Belediyespor, Kozağacıspor’u net bir skorla mağlup etti. Ev sahibi ekip, ilk yarıda bulduğu üst üste gollerle sahadan 3 puanla ayrılarak zirve takibini sürdürdü.

Isparta-Antalya yolunda heyelan mesaisi Trafik yeniden açıldı
Bölgesel

Isparta-Antalya yolunda heyelan mesaisi Trafik yeniden açıldı

Isparta-Antalya kara yolunda şiddetli yağışların tetiklediği heyelan nedeniyle durma noktasına gelen ulaşım, ekiplerin yoğun çalışmasıyla normale döndü. Dağdan kopan kaya parçalarının temizlenmesiyle birlikte güzergahtaki araç geçişleri kontrollü şekilde başlatıldı.

Antalya'da otelin otoparkında bir kişi başından vurulmuş halde bulundu
3. Sayfa

Antalya'da otelin otoparkında bir kişi başından vurulmuş halde bulundu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelin otoparkında silahla başından vurulmuş bir erkek cesedi bulundu.