Taceddin Akbaş

Bu seçim de ya millet CHP’lileşti ya da CHP Milletleşti-Millileşti!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu seçim de ya millet CHP’lileşti ya da CHP Milletleşti-Millileşti!' adlı köşe yazısı...

Taceddin Akbaş

BU SEÇİM DE YA MİLLET CHP’LİLEŞTİ YA DA CHP MİLLETLEŞTİ-MİLLÎLEŞTİ!

Hemen herkesin bildiği gibi, seçmen geçtiğimiz pazar günü seçim sandığına gitti ve mahallesinin, köyünün muhtarını, azasını ve beldesinin, ilçesinin ve ilinin belediye başkanını seçti… O nedenle ben daha yazımın başında bütün seçim ve sonuçlarının olduğu gibi bu pazar günü seçilen adaylar için de seçilemeyen adaylar için de ve tabii ki ülkemiz için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şimdi de seçim analizime geçmek, geçmeden önce de Peygamberimiz (sav)’in “Nasıl yaşıyorsanız öyle yönetilirsiniz” şeklindeki hadisi şerifinin, günümüz seçimlerine ışık tuttuğunu ifade etmek istiyorum:

Yani ben ‘günümüz de ve az da olsa dînini-inancını çok iyi yaşayan insanlar olduğu gibi, tam tersini yapan insanların ‘çoğunlukta’ olduğunu söylemek de bir bühtan olmaz herhalde!’ diyorum. O nedenle ben tüm seçimleri olduğu gibi geçtiğimiz pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin sonuçlarını da sevgili Peygamberimizin Hadis-i şeriflerine dayanak yaparak yorumlamak istiyorum:

Şöyle ki; meselâ bir toplumun gelişme, yükselme ve gerileme hâli, o toplumun bütün değerlerini, din, diyanet, ilim, bilim, sanat, kültür, ticaret, ekonomi, endüstri, millet-devlet, genel ahlâk, hak hukuk gibi sosyal gelişmelerin ve yükselişinin ya da gerilemenin, düşüşlerin veya kaymaların yaşandığı zaman dilimleri vardır… Ve eğer bir toplum da iyileşme olursa, bu durum bahsime konu alanların tamamın da kendini gösterir-belli eder! Kötüleşmeler de böyledir tabii…

Bu kadar mukaddimeden sonra sözü şimdi de geçtiğimiz pazar günü yapılan Mahallî İdâreler Seçimlerinin sonucuna getirmek istiyorum:

GEÇEN HAFTAKİ BİR YAZIM DA “BU SEÇİMLERİN SONUÇLARINI PARTİLER VEYA ADAYLAR DEĞİL!” EMEKLİLER ve CEPLER BELİRLEYECEK DEMİŞTİM

Sürekli okurlarımın hatırlayacakları gibi, öncekiler varsa da 25-26 Mart tarihli köşe yazım da ‘bu seçimlerin sonucunu, biri sayıları 16 milyonu, eş, dost ve yakınlarıyla birlikte 30 milyonu geçen emekliler ile dar gelirliler’ belirleyecek demiş ve gerekçelerini bir bir sıralamış, açık açık yazmıştım! Ancak, bazı dostlarım o yazımın altına Çanakkale Destanını yazan dedelerimiz ile günümüz insanını kıyaslayarak bana katılmadıklarını ifade etmişlerdi. Fakat başta Konya’daki Yeğenim .. olmak üzere okurlarım günümüz insanı ve bilhassa gençliği Çanakkale Destanının yazılışı hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını unutmuş olmalılar ki, bana katılmadıklarını ifade etmişlerdi!

Hâsılı; Dünya genelinde olduğu gibi, Ülkemizde kötü giden ekonominin nedenlerini, yapılan haksızlık hukuksuzluk ve yolsuzlukların tek suçlusu olarak yöneticileri görmek veya suçlamak doğru olmaz… Yani demokrasi ile yönetilen ülkelerdeki kötü gidişattan sadece iktidarlar sorumlu tutulamaz ya da tutulmamalıdır. Çünkü bu konu da sevgili Peygamberimiz (sav), birinci paragrafımda da hatırlattığım gibi, “Nasıl yaşıyorsanız öyle yönetilirsiniz…” buyuruyor! Hal böyle olunca da bizler, içimizden çıkan ve kendimiz gibi inanıp, kendimiz gibi yaşayan yöneticileri seçiyoruz demektir!

Kısacası ve açıkçası; gelede tüm dünya da özelde de ülkemiz de yaşanan bazı yolsuzlukların, haksızlık ve hukuksuzlukların, gelir dağılımlarında yaşanan olumsuzlukların olmadığını, İsrail ile yapılan alışverişlerin hız kesmeden devam etmediğini, genelde tüm mülteci veya sığınmacıların, özelde de Suriyeli mültecilerin bir çok kişiyi rahatsız etmediğini söylemek mümkün olmadığını, dolayısıyla da bunların seçim sonuçlarını etkilemediğini söylemek te mümkün değildir! O nedenle mevcut yönetim bugünden tezi yok, vâkî hatalarını tekrar etmemeli, iç ve dış politikasını gözden geçirmeli!

BU SEÇİMİN SONUÇLARI CHP’NİN BAŞARISI DEĞİL, AK PARTİ’YE GÖSTERİLEN TEPKİDİR!! VE BU SEÇİM DE CİDDİ BİR OLAY MEYDANA GELMEMESİ MİLLETİMİZ’İN ARTI HÂNESİNE YAZILMALI VE HALKIMIZ KUTLANMALIDIR!!

Velhâsıl-ı kelâm; birçok kişi gibi, ben de bu seçimin sonuçlarının CHP’ye beklenmedik ya da umulmadık bir şekilde verilen destek değil, Partinin, hele hele Özgür Özel’in bir başarısı hiç değil, milletin AK Partiye gösterdiği sarı kart veya müşahhas ve oldukça sert verdiği bir tepkidir, ciddi bir uyarıdır!’ diye düşünüyorum. Ayrıca, bu seçimlerde ya CHP milletleşti veya millîleşti ya da millet CHP’lileşti! Çünkü, yıllardır sağ ya da milliyetçi mukaddesatçı partilerin ve muhafazakâr adayların seçildiği il ve ilçelerde bile solcu CHP belediye başkanı çıkardı. Ve bunun en yakın, en müşahhas örneklerinden biri Bucak ilçemiz, diğeri de Karaman vilâyetimizdir!

CHP BURDUR-BUCAK DA BİLE BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARMIŞSA EĞER Kİ, ÇIKARDI; AK PARTİ BUNUN İYİ BİR ANALİZİNİ-DEĞERLENDİRMESİNİ YAPMALI

Hülâsâ-i netice; iktidar partisi olma avantajının yanı sıra metal yorgunluğunun veya güç zehirlenmesinin yaşandığı anlaşılan AK Parti’nin bundan 10-11 ay kadar önce (14-28 Mayıs 2023 tarihlerinde) yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde başarılı olmasına rağmen; 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Seçimlerde bu kadar başarısız olacağı Şeytanın bile aklına gelmemiştir herhalde! O nedenle ben istisnâları hariç AK Parti’den Belediye Başkanı, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayı olan ve seçimleri kazanamayan kişilerin bu akla hayale gelmedik kayıp ya da kazanamama da fazla bir dahilleri olmadığını düşünüyor; kazanan aday ve partileri kutluyor, kazanamayanlara ise canınız sağ olun..!’ diyor, herkese ‘isâbetli’ yorumlar ile birlikte saygılar sunuyorum.

BİR KAVİM KENDİNİ BOZMADIKÇA,

(c.c) ONLARI BOZMAZ… Râd, 13/1

DAVRANIŞLARI SEBEBİYLE ZÂLİMLERİN BİR

KISMINI DİĞER KISMINA YÖNETİCİ YAPARIZ!

Enam, 6/129

ALLAH (c.c) HER DÖNEMİN HÜKÜMDARINI

HALKIN KILBİNE GÖRE GÖNDERİR! ONLARI

DÜZELTMEK İSTERSE SALİH BİRİNİ, HELÂK

ETMEK İSTERSE KÖTÜ BİRİNİ HÜKÜMDAR

OLARAK GÖNDERİR… İsra, 17/16

ALLAH’IM, (c.c) MERHAMETSİZLERİ BİZE

MUSALLAT EME… Hadis-i Şerif

FİTNE ZAMANINDA YÜRÜYEN KOŞANDAN

DURAN YÜRÜYENDEN, OTURAN AYAKTA

DURANDAN, YATAN OTURANDAN, UYUYAN

YATANDAN DAHA HAYIRLIDIR… Hadis-i Şerif

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

 Bucak Ertuğrul Gazi Ortaokulu Satranç takımından Başkan Gümüş'e Ziyaret
Bölgesel

Bucak Ertuğrul Gazi Ortaokulu Satranç takımından Başkan Gümüş'e Ziyaret

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Rize'de düzenlenecek olan Türkiye Finallerine katılacak olan Bucak Ertuğrul Gazi Ortaokulu satranç takımını ve nazik ziyaretlerinden dolayı öğrencilere, öğretmenlere, idarecilere ve okul aile birliğine teşekkür etti.

Mustafa Oğuz'a Nazik Ziyaret İçin Hülya Gümüş'ten Teşekkür
Bölgesel

Mustafa Oğuz'a Nazik Ziyaret İçin Hülya Gümüş'ten Teşekkür

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'a gerçekleştirdiği nazik ziyaret için teşekkür etti.

Başkan Gümüş'ten Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na Teşekkür
Bölgesel

Başkan Gümüş'ten Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na Teşekkür

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz'a ve Yönetim Kurulu Üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti .

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı
Bölgesel

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş artan sıcaklık ve içme suyunun azalmasıyla ilgili Bucaklı vatandaşlara çağrıda bulundu.

CHP li En Genç Belediye Başkanları Ankara'da Buluştu
Bölgesel

CHP li En Genç Belediye Başkanları Ankara'da Buluştu

Çalıştaya, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kırklareli'nin Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Burdur'un Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kılıç katıldı

Bucak'ta 3 genç 23 Nisan'da belediye başkanı oldu
Bölgesel

Bucak'ta 3 genç 23 Nisan'da belediye başkanı oldu

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 3 genç öğrenciye teslim etti. Detaylar haberimizde...