Taceddin Akbaş

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

ERDOĞAN ‘KADROSUNU’ YENİLEYECEK Mİ YOKSA RÖTUŞ YAPMAKLA MI YETİNECEK?!

Hemen herkesin bildiği gibi, Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu ve Genel Başkanlığını yaptığı AK Parti, 31 Mart tarihinde yapılan Mahallî İdâreler Seçimlerine kadar hiç ikinci parti olmamıştı. Yani Erdoğan’ın Partisi girdiği hiçbir seçimden bu kadar düşük oranda oy almamıştı! O nedene, Erdoğan ve AK Partililerin bu olumsuzluğun şokunu atlatabilmeleri için mâkul bir süreye ihtiyaçları vardı ki, tam bu sırada Ramazan Bayramı ve 9 günlük Bayram tatili imdatlarına yetişti ve bu süre AK Partililere bir süreliğine de olsa düşünme ve birbirleriyle istişare yapma imkânı verdi… Ve bir haftadır İstanbul’da bulunan Erdoğan bugün (Çarşamba) günü Ankara’ya dönecek ve Partisinin grubunda 31 Mart Seçimlerine ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yapacak ki; Erdoğan önce Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) ilk değerlendirmesini yapmış, ruh ve kan kaybından yakınmış ve “Ben dahil bu masanın etrafındakilerin tamamı hesap verecek…” demişti. Ve bu açıklamalar da Erdoğan’ın, Partisinin yönetim kadrosunda da kabinesinde de önemli değişiklikler yapacağı gibi ihtimalleri akla getirmişti…

TABAN UMUTSUZ DEĞİL AMA ‘DEĞİŞİM ŞART’ DİYOR!

Bazı CHP’lilerin falan il ya da ilçeden ‘kimi aday göstersek, daha da kötüsü odun koysak yine seçimi alırız’ dedikleri gibi olmasa da kendilerini, ‘Reis veya Partimiz kimi aday gösterirse göstersin kazanır…’ düşüncesine kaptıran AK Partililer; 31 Mart akşamı bu düşüncelerinin ne kadar yanlış olduğunu yaşayarak gördüler ve üzülerek öğrendiler… Ancak, mübârek Ramazan Bayramı ve 9 günlük bayram tatili Partililerin imdadına yetişti! Dolayısıyla da partililer birbirleriyle istişare yapma, diğer vatandaşlarla da görüşüp değerlendirme imkânı buldular ve Parti yönetiminde de, kabinede de köklü değişikliğin yapılması gerektiği kanaatine vardılar!

ARABA DEVRİLİNCE YOL GÖSTEREN ÇOK OLUR!

Bu atasözü ışığında ben genelde her vatandaş ve özelde her gazeteci gibi 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını ben de araştırdım ve bu araştırmam esnasında AK Parti tabanında kadere inanma veya seçimlerin sonuçlarına katlanma ile birlikte özeleştiri yapma, sorgulama yeteneği olduğunu gördüm, duydum ve öğrendim… Yani aklıselim ve gerçek AK Partililer, ekonomideki kötü yönetimin ve yükselen enflasyonun ve bir türlü denetlenemeyen, hattâ söz geçirilemeyen zincir ve büyük marketlerin, dolayısıyla da sürekli ve gerekli gereksiz yere değiştirilen etiketlerin, emeklilerin ve dar gelirli, asgarî ücretli birey ve ailelerin belini büktüğünü biliyor ve bunu dillendiriyorlar…

AK PARTİ’YE SEÇİM KAYBETTİRENLER, GÜNDÜZ AKP’Lİ; GECE İSE CUHRURİYET HALK PARTİLİLER

Kısacası; ekonominin seçim sonuçlarına olumsuz yansıdığını kabul etmeyen bir vatandaş olmadığı gibi, herhangi bir AK Partili de yok… Ancak, insanlar birçok ilde yapılan aday belirleme kriterlerinin ve gösterilen yanlış adayların da en az ekonomi kadar etkili olduğunun altını çiziyorlar… AK Parti’ye en büyük zararı veren kişilerin ise ‘AK Partili imiş gibi görünüp gönülleri ile beraber tercihleri CHP ve diğer partilerde olanlardır!’ diyorlar.

AK PARTİ’NİN BURDUR’DA ‘’SEÇİMLERİ NEDEN KAZANAMADIĞINI TAHMİN EDİYORUM!’’ AMA BUNU YAZIYA DÖKEMİYORUM…” ÇÜNKÜ BAZI PARTİLİLER YA DARILIYOR YA DA KIRILIYORLAR MESELÂ, İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ ESNASINDA YAPILAN YANLIŞLARI SAYABİLİRİM!

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; Burdur özeli ile Ülke genelinde ve bundan daha 10 ay kadar önce yapılan Genel Seçimlerin tek gâlibi olan ve Partilerinin Genel Başkanını 2. kez Cumhurbaşkanı yapan seçmenin, 31 martta yapılan Yerel Seçimler de AK Partiyi uyarma konusundaki tek neden ekonomi değil; Parti’nin il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları ile bunların danışmanları ve ‘kimi aday gösterirsek gösterelim kazanır’ zehabına kapılan parti yöneticileridir! Yani, genel seçimlerde de aynı olsa bile, istisnalar hâriç Yerel Seçimler öncesinde AK Parti yöneticilerin, hüsnükuruntularına kapılarak gösterdikleri adaylar ve bu adayların plansız projesiz ve programsız çalışmaları! (Bunu derken suçu sadece isimlerin üzerine atmanın doğru olmadığını da hatırlatmak isterim!)

Ve daha da önemlisi, dizginlenemediği gibi mahmuzlanan konut fiyatları ve konut kiraları ile ‘serbest piyasa’ şemsiyesi altına gizlenerek ve girdi fiyatlarının yüksekliğini bahane ederek milletin en zarurî ihtiyaç ve bilhassa gıda maddelerine fahiş fiyatlar uygulayan fırsatçıların bu yaptıklarının yanlarına kâr kalması… Yani 11 ayın sultanı olan, dolayısıyla da fitre, zekât ve sadaka gibi sosyal yardımların-yardımlaşma ve dayanışmaların tavan yaptığı bir ayda bile bırakın fiyatları düşürmeyi ya da sabit tutmayı, tam tersini yapıp artıran-yükselten süper ve zincir marketlerin, gıda toptancılarının ve benzerlerinin yaptıklarının bedellerinin ödetilmesi hususunda hukuk ve sosyal devletinin gücünü göstermemesi!

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti, Erdoğan’ın da îtiraf edip yakındığı gibi ciddi bir kan ve ruh kaybına uğramıştır. Bu iki kaybın telâfisi de ancak teşkilatlarda ve kabinede yapılacak olan radikal ama gerçek yenileme, taze kan değişikliği veya takviyesi ile birlikte ruh güçlendirmesi ile olur!’ diyor, herkese ‘isâbetli’ saygılar sunuyorum.

İNSANLAR GELECEKLERİNE KARAR VERMEZLER

ALIŞKANLIKLARINA KARAR VERİRLER… VE

ALIŞKANLIKLARI DA GELECEKLERİNE KARAR VERİR

F. Matthias Alexander

BAZEN DOĞRU KARAR VERİRSİN, BAZEN KARARI

DOĞRU HÂLE GETİRİRSİN… Phil McGraw

SEÇİMLERİ BİLGELİKLE YAP; ÇÜNKÜ İSTEDİĞİN ŞEY

ELİNE GEÇEBİLİR… Marlo Morgan

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Başkan Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Aldı! - Haberler
Bölgesel

Başkan Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Aldı! - Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında Türkiye birincisi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile görüşerek, tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Burdur'da 2 önemli vaat! Sözler alındı
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Burdur'da 2 önemli vaat! Sözler alındı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, Burdurlu vatandaşlara ‘SU’ ve ‘TIP Fakültesi’ sorunlarını çözeceğinin sözünü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da 'CHP'nin Derdi Milletin Derdi Değil'
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da 'CHP'nin Derdi Milletin Derdi Değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da yaptığı mitingde CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "CHP'nin derdi milletin derdi değil, koltuklarını sağlama almak" dedi.

Erdoğan Burdur'da! 'Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız!'
Bölgesel

Erdoğan Burdur'da! 'Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da binlerce vatandaşın katıldığı mitingde konuştu. Erdoğan, enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili Avrupa ve Amerika'yı da örnek göstererek "bizde de zorlanıyoruz" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Burdur'da Coşkuyla Karşılandı!
Bölgesel

Recep Tayyip Erdoğan Burdur'da Coşkuyla Karşılandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da düzenlenen mitingte vatandaşlara hitap etti. Miting alanını dolduran kalabalık, Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı.

Recep Tayyip Erdoğan sözü verdi! Bucak'a ne zaman gelecek?
Bölgesel

Recep Tayyip Erdoğan sözü verdi! Bucak'a ne zaman gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting alanında Bucak'a davet edilmesi üzerine Bucakla ilgili bir takım açıklamada bulundu. Bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neler söyledi...