Taceddin Akbaş

Güney Kıbrıs 'İsrail'in ileri karakolu' olma yolunda!

Taceddin Akbaş'ın 'Güney Kıbrıs 'İsrail'in ileri karakolu' olma yolunda!' adlı köşe yazısı...

Taceddin Akbaş

GÜNEY KIBRIS ‘İSRAİL’İN İLERİ KARAKOLU’ OLMA YOLUNDA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Siyonist İ(t)srail’in Ada’da sürekli olarak artan varlığına ve yayılmacılığına sert bir tepki göstermiş ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) egemenliğini Siyonist İsrail’e teslim ettiğini söylemiş:

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler; Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) egemenliğini İsrail’e devrettiğini, bunun da dengeleri olumsuz yönde etkilediğini; yani Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tehlikeli bir oyun içinde olduğunu söylemiş…

Yunanistan ve GKRY arasında askerî iş birliği için üçlü çalışma planının olduğunu hatırlatan Öztürkler, bu durumun yalnızca siyasî anlaşmalarla sınırlı değil, Ada’nın bir ‘’Silâh Deposu’’ hâline getirilmesi için atılan adımlar olduğunu hatıratmış ve ‘’Dış ülkeler ile yapılan anlaşmalar kapsamında ‘askeri eğitim’ adı altında Adaya askerler getirdiler. Özellikle GKRY’nin Baf Kentindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Güney Kıbrıs Rum (GKRY)’nin Rum terör örgütü EOKA mensuplarını kahraman ilân etti ve ‘Magusa’ya tekrar döneceğiz’ gibi söylemleri var. Bu durum da iki devletli çözüme ve egemen eşitlik temelindeki duruşa saygı gösterilmediği sürece müzakerelerin ilerlemesi mümkün değil…’’ demiş!

KUZEY KIBRIS’IN TEMÎNATI BARIŞ HAREKÂTI!

Benim bildiğim veya hatırladığım kadarıyla Kıbrıs’ın ve Anadolu’nun Batı yakasının Yunanistan’a bağlanmasını hedefleyen ‘’Enonis’’ rüyalarını 1821’den beri gören ve bunun için ham hayaller kuran Yunanistan destekli Rumlar; sinsi-hınzır İngiliz yönetiminin de desteğini alarak bu kirli emellerini açık etmeye başlamışlardı!

Bu süflî emellerini ve ham hayallerini diplomatik yollardan gerçeğe dönüştürmeyeceklerini anlayan Kıbrıslı bazı Rumlar EOKA adında azılı bir terör örgütü kurmuşlar ve bu eli kanlı Örgüt; 1 Nisan 1955’ten itibaren kanlı eylemlere başlamış ve ‘Enosis’e karşı olan herkesi düşman îlân etmiş ve 1958 yılına kadar 400’ü Rum, 109’u Türk ve 100’ü İngiliz olmak üzere 609 insanı öldürmüş; korku içinde yaşayan 33 Türk Köyünde yaşayan köylüler de EOKA Örgütünden aldıkları tehditler nedeniyle başka köylere ve Kıbrıs’ın değişik noktalarına göçmüşlerdi!

Yine 5 Ağustos 1964’te Yunan ve Rum EOKA’cılarla birlikte harekete geçip saldırı başlatan Yunan pilotları, savaş uçaklarıyla Erenköy Bölgesi’nde yaşayan birçok Kıbrıs Türkünü şehit etmişlerdi… O dönemin Hükümeti de sınırlı bir hava harekâtı gerçekleştirmiş, dolayısıyla da Kıbrıs Türk Halkının toplu katliama-imhaya uğramasını önlemişti! Ve, ve, ve 8 Ağustos’ta düşürülen Türk Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel, düşme dolayısıyla hiçbir yara almadan Rumların eline esir düşmüş ve katil Rumlar tarafından ‘işkence yapılarak’ şehit edilmişti!

Her neyse; Kıbrıs bizim ana sütümüz kadar helâl ve 2. Vatanımız olan bir Türk Devleti olduğu gibi, Kıbrıslı Türkler tarih boyunca oldukça kanlı saldırılara uğramış ve maddî mânevî işkenceler görmüşlerdi!

II. Selim tarafından ve 1 Ağustos 1571 de fethedilen, yâni 455 yıl bir Türk Adası olan Kıbrıs; Lala Paşa tarafından ele geçirilen Girne kalesi Lefkoşe’den sonra Limasol, Larnaka ve Baf Osmanlı’nın hâkimîyetine geçmiş; Magosa 11 ay süren bir çatışma sonunda fethedilmiş olan bir Türk devleti… Ancak, İsrail’in Filistin’i alaverelerle dalaverelerle, orantısız güçlerle ve 78 yıl önce gasp ettiği ve 2 yıldan fazla bir süredir de Gazze’yi yakıp yıktığı; 20 bini çoluk çocuk olmak üzere 70 binin üzerinde bir Gazzeli’yi katlettiği, kalanlarını da aç susuz, barınaksız, ilaçsız ve bakımsız, yani bîçâre, perişan halde bıraktığı gibi; İsrail destekli Yunan ve Rumlar da Kıbrıs’ın tamamını işgal etmek ve 455 yıl bir Türk Adası olan Kıbrıs’ı bir Rum ve Yunan Adası, Güney Kıbrıs’ı Emperyalistlerin ve Siyonistlerin ileri karakolu yapmak için her yolu deniyorlar!

ECEVİT’İN BAŞBAKANLIĞINI, ERBAKAN’IN İSE YARDIMCILIĞINI YAPTIĞI ‘‘T. C HÜKÜMETİ DE 20 TEMMUZ 1974 TARİHİNDE KIBRIS’A BARIŞ HAREKÂTI GERÇEKLEŞTİRMİŞ DOLAYISIYLADA KIBRIS TÜRK’ÜNÜN KATLİAMINI ÖNLEMİŞTİ!! 14 AĞUSTOS 1974’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR HAREKÂTLA DA ‘‘ADA’NIN TAMAMINA’’ BARIŞ GELMİŞ; HERKES ‘DERİN’ BİR NEFES ALMIŞTI!!

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; 20 Temmuz Barış Harekâtı başladığında ben askerlikten yeni terhis olmuştum ve Jandarma sınıfından olduğum için askere çağrılmamıştım… Ancak, her ihtimâle karşı (hazır ol) anlamına gelen seferî görevi emri almıştım… Yani, ben şanlı şerefli bir Kıbrıs Şehidi ya da gâzîsi olamamıştım… Amma velâkin Kıbrıslı Rumlar ile Yunanlılar Siyonist İsrail’in direkt, Emperyalist Amerika Bitişik! Devletlerinin ise dolaylı yollardan ve meccanen maddî mânevî desteği ile Kıbrıs’ın tamamını Rumlaştırmak istediklerini bildiğim için diken üstünde duruyordum. Ve bugün Yunanlar ve Rumlar, ‘küçük şeytan İsrail’, ‘büyük şeytan ABD’ye güveniyorlar… Ancak ‘bizde can verilir, bir karış toprak dahî düşmanı verilmez!’ diyor; Siyonist ve Emperyalistlere avcunuzu yalayın baylar bayanlar, merdivenden kayanlar!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

KÜFÜR TEK MİLLETTİR… ANCAK ‘ZAFER

İNANALARINDIR VE ZAFER YAKINDIR!’

Hadis-i Şerif

YUMUŞAK BAŞLI İSEM, KİM DEDİ UYSAL KOYUNUM?

KESİLİR, BELKİ, FAKAT ÇEKMEYE GELMEZ BOYUNUM!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

23
MAYIS

2026

BU YIL ‘BURUK’ BİR KURBAN BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ!!!!

Taceddin Akbaş'ın 'BU YIL ‘BURUK’ BİR KURBAN BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ' adlı köşe yazısı... Devamı

20
MAYIS

2026

Allah affeder, ihmal affetmez!

Taceddin Akbaş'ın 'Allah affeder, ihmal affetmez!' adlı köşe yazısı... Devamı

19
MAYIS

2026

Türkiye’de gençler ‘bugün’ hem Atatürk’ü anacak hem spor hem de bayram yapacaklar

Taceddin Akbaş'ın 'Türkiye’de gençler ‘bugün’ hem Atatürk’ü anacak hem spor hem de bayram yapacaklar' adlı köşe yazısı... Devamı

18
MAYIS

2026

Hava şehitlerini anma günü; âileyi, güçsüzleri, yaşlılar ile birlikte yardıma muhtaç olan çocukları koruma günlerini kutlarken, unuttuklarımız(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Hava şehitlerini anma günü; âileyi, güçsüzleri, yaşlılar ile birlikte yardıma muhtaç olan çocukları koruma günlerini kutlarken, unuttuklarımız(!)' adlı köşe yazısı... Devamı

16
MAYIS

2026

BİR VEKİL BİR KUYUYA TAŞ ATTI 40 ASIL ÇIKARAMIYOR

Taceddin Akbaş'ın 'BİR VEKİL BİR KUYUYA TAŞ ATTI 40 ASIL ÇIKARAMIYOR! adlı köşe yazısı... Devamı

15
MAYIS

2026

Dr. Reyda Şıklaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndaki tek kişilik “Kudüs, Gazze ve Türkistan’a özgürlük” nöbeti sürüyor

Taceddin Akbaş'ın 'Dr. Reyda Şıklaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndaki tek kişilik “Kudüs, Gazze ve Türkistan’a özgürlük” nöbeti sürüyor' adlı köşe yazısı... Devamı

11
MAYIS

2026

Beyaz melek olarak adlandırılan ’Tüm hemşîrelerin haftaları kutlu’ Kendileri ve hastaları mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Beyaz melek< olarak adlandırılan ’Tüm hemşîrelerin haftaları kutlu’ Kendileri ve hastaları mutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

11
MAYIS

2026

Tüm engellilerin haftaları kutlu kendileri ve âileleri mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Tüm engellilerin haftaları kutlu kendileri ve âileleri mutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

10
MAYIS

2026

Kendi annelerimizin günlerini kutlarken annesiz çocukları da çocuksuz anneleri de unutmayalım

Taceddin Akbaş'ın 'Kendi annelerimizin günlerini kutlarken annesiz çocukları da çocuksuz anneleri de unutmayalım' adlı köşe yazısı... Devamı

09
MAYIS

2026

Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü Burdur Saden Hatipoğlu Câmii Şerifini kaderiyle baş başa bırakmış durumda

Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü Burdur Saden Hatipoğlu Câmii Şerifini kaderiyle baş başa bırakmış durumda' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

CHP Lideri Özgür Özel Genel Merkezi Terk Etti: Kalabalık Grupla TBMM’ye Yürüdü
Siyaset

CHP Lideri Özgür Özel Genel Merkezi Terk Etti: Kalabalık Grupla TBMM’ye Yürüdü

Özel, Genel Merkez önünde kısa bir konuşma sonrası beraberindekilerle TBMM'ye yürüyüşe geçti.

CHP Burdur’dan kurultay çağrısı “Partimizin iradesi tartışma konusu yapılamaz”
Bölgesel

CHP Burdur’dan kurultay çağrısı “Partimizin iradesi tartışma konusu yapılamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanlığı, parti gündemindeki tartışmalara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Hisarköy’de anlamlı buluşma DMD Süleyman için birlik oldular
Bölgesel

Hisarköy’de anlamlı buluşma DMD Süleyman için birlik oldular

​Burdur’un Ağlasun ilçesine bağlı Hisarköy, bugün anlamlı bir dayanışma örneğine ev sahipliği yaptı.

Burdur’da otomobil uçuruma yuvarlandı Aynı aileden 3 kişi yaralandı
Bölgesel

Burdur’da otomobil uçuruma yuvarlandı Aynı aileden 3 kişi yaralandı

Burdur’da Karakent ile Kavacık köyü arasında meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan otomobil yaklaşık 20 metrelik uçurumdan dere yatağına yuvarlandı.

CHP Genel Merkezi’nde Gerginlik: Özgür Özel’den “Butlan İttifakı” Suçlaması
Siyaset

CHP Genel Merkezi’nde Gerginlik: Özgür Özel’den “Butlan İttifakı” Suçlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde olduklarını belirten Özel, yaşananları “bir saldırı” olarak nitelendirerek iktidarı ve yargıyı hedef aldı.