
Biz görmedik ancak duyduk ki, sanatı-sanatçılığı transparanlığından menkul olan sanatçılardan biri olan Hadise’nin (Acıkgöz) İstanbul/Harbiye Açıkhava Tiyatrosunda verdiği iki konserin ikisinde de yaptığı erotik danslara bazıları, ‘’Bu sanat değil, resmen beden üzerinden tahrikçilik”, “Erişkin şarkıcı Hadise Açıkgöz, sanat adına sahnedeki rezilliklerine devam ediyor.” “Hadise yaşlandıkça ağırlaşacağı yerde striptiz şarkıcısı oldu. Yakında Ankara da görürüz onu.” “Hadise’yi durdurun. Onun yaptığı sanat değil, teşhircilik.”
“Sanat adı altında sergilenen aşırı açık ve cinsel içerikli hareketler toplumun değerleriyle bağdaşmıyor. Gençlerin, çocukların izleyebileceği platformlarda bu tür performansların yayılması normalleştirilemez ve kabul edilmez.” (.!.)
Geçtiğimiz yıl Sıla Doğu ile birlikte ‘hayasızca hareketler’ suçlamasıyla göz altına alınan, ancak adlî kontrol şartıyla serbest bırakılan Dilan Polat bile Hadise hakkında bir video yayınladı ve ‘’Şimdi kızlar gösterdi, izledim. Hadisenin dans videosunu. Niye TT almamış mesela? Toplum ahlâkı diye bir sürü yorum yapan insanlar niye burada hiç bahsetmemiş? Hadise, ‘Polat’ olsaydı şimdi TT’den inmezdi, başka şeyler de olurdu! Çok enteresan. Bu arada o nasıl bir danstı ya? O dans falan değil bu arada. Çok rica edeceğim, toplumun ahlâkını bozmayalım yani. Ama merak etmeyin, siz şanslısınız, size bir şey olmaz.”
Asıl mesleği eczacı, yaşı da 75’ine merdiven dayamış olan, ancak şarkıcılık ya da türkücülük yaparak geçinen Atila Atasoy “Süper hadise. Müthiş bir koreografi, müthiş bir ekip ve müthiş Hadise’’ diye yazmış ve Nükhet Duru’ya “Gözlerine perde mi indi Ablacığım?’’ demiş ve “Nükhet’çiğim bir âlemsin. Senin göbek-kalça danslarına mı razı olalım?’’ diye sormuş, dolayısıyla da Duru’yu hem Ti’ye almış hem de yaşını hatırlatarak hakaret etmiş! Çünkü, Atila, bir yerde Ablacığım diyerek güya yaşına başına hürmet ediyormuş gibi yaparken, bir yerde de ‘Nükhetçiğim’ diyerek hafife almış!
Yani, Hadise’nin Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda ve transparan kıyafetiyle yaptığı erotik danslarını bırakın mutaassıp insanları veya dindar kişi ya da aileleri; Ülkemizin en sosyete, hattâ en açık saçık giyinen şarkıcıları, türkücüleri, hattâ en kıvrak oryantalleri bile eleştirmişler… Hattâ eleştirmekle kalmayıp Hadise’yi yerden yere vurmuşlar ve vururken de birbirlerine girmişler… O nedenle ben ‘Atila kadar yaşlanmasa da, yaşı 40’ına merdiven dayamış, dolayısıyla da mesleğinin ya da mesleğindeki zirvesinin sonuna yaklaşmış olan Hadise’nin o mezkûr ve mâlûm dansına sahip çıkanlara bir şey demiyor-diyemiyorum! Ama yerden göğe kadar haklı olan eleştirilere aynen katılıyorum… Ancak, fakat, amma velâkin, bu gün en ücra köşelerde, hattâ dindarı en çok olan şehir, il, ilçe, kasaba ve köylerde bile Hadise’nin kıyafetini aratmayacak kadar açık saçık giyinen, gezinen ve yürüyen değil, dans eden ve daha da beteri, örtündüğü halde açık olan ya da örtüsünün hakkını veremeyen kadınlar kızlar olduğunu da üzülerek hatırlatmak istiyorum! Yani, çevremizde, mahallemiz ve sokağımızda, sitemizde, apartmanınız da, hattâ en yakın akrabamız ve konu komşumuzda, Hadise’nin kılık kıyafet ve hareketlerinden geri kalır yanı olmayan kadınları kızları, hattâ hattâ kadın gibi giyinip kuşanan, kadın gibi hareket eden erkekleri gördüğüm için kendisini eleştirsem bile kınayamıyorum!..
Kısacası ve açıkçası; ‘ülkemizin en kenar mahallesinden, en dar sokağından tutun, en fazla sosyetenin yaşadığı il, ilçe ve kasabalarda bile Hadise’nin kıyafet ve danslarını aratmayacak kadar açık saçık ve dökük giyinen, kırıtan-sırıtan ve yürürken âdetâ dans eden insanların bulunduğunu görüyor, duyuyor, biliyor ve üzülüyorum. Ancak, bu insanlar sadece göründükleri ve yaşadıkları yerlerdeki insanları etkileyebilirler… Ama, topluma mal olmuş ve hayatı dans emekle ve şarkı türkü söylemekle geçmiş olan kişiler toplumun büyük bir kısmını ve bilhassa gençleri etkileyebilir, dolayısıyla da rol model, kötü örnek olabilirler!’ diyorum. Ve bugünkü yazımı, millî şairlerimiz ve yazarlarımızın bahsime konu olan hareketleri özetleyen kısa şiir ve sözleriyle noktalamak istiyor, herkese saygılar, hak edenlere sevgiler sunuyorum.
KİM DEMİŞ ‘AVRUPA İNSANI MEDENÎ?’. EĞER
MEDENİYET AÇIP SAÇMAKSA BEDENİ; DESENİZE
HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENÎ…
KUL OLMAK ÇAĞDIŞIYKEN, SOYUNMAK ÇAĞDAŞLIK
DİN KARDEŞLİĞİNİ BIRAKTIK BİZ, ECNEBİYLE KAYNAŞTIK.
SÜNNET SAKAL YOBAZLIK, TOP SAKALSA MEDENÎ,
UNUTTUN SEN EY VEFASIZ, EHLİ SÜNNET DEDENİ!
Mehmed Akif Ersoy
KİMİLERİ VARDIR AŞKIN EN YÜCESİNE LÂYIKTIR,
KİMİLERİ VARDIR AŞKIN EN YÜCESİNİ VERSEN DE
AŞAĞILIKTIR…
‘ARMUT’ DEYİP GEÇMEYİN, ONUN İLK HECESİ
ÇOĞU KİŞİ DE YOKTUR…
Ve BU GİDİŞLE, UTANMAKTAN UTANAN
BİR NESİL GELECEK! Necip Fâzıl Kısakürek
ÇAĞDAŞLIĞI BULUNCA İFFETİ YİTİRMİŞİZ,
SÜRÜ, YIĞIN OLUNCA MİLLETİ YİTİRMİŞİZ
NE KARNIMIZ DOYUYOR NE GÖZÜMÜZ
DOYMAKTA, ŞÜKRE UZAK KALINCA NÎMETİ
YİTİRMİŞİZ! (Cenab-ı Hakk encamımızı
hayreylesin-âmin) Abdurrahim Karakoç
2026
Taceddin Akbaş'ın “Yunanlar, Ülkelerini kadın askerlerle savunacaklarmış” adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Turis geldiler tırıs gittiler” adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Pandemi balonunu şişirenler de Kovid yalanını köpürtenlerde mutlaka yargılanmalılar!” adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “TOKİ Konut kuralarında Hac kura yöntemi uygulamalı!” adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler insan olamazalar (O nedenle görüldükleri yerde itlaf edilmeliler)” adlı köşe yazısı.. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Bendeniz 'her yıl olduğu gibi' bu yılki 'Babalar Günü'nün de en mutlu babalarından biriyim !' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Çürümüş, kana ve gözyaşına bulaşmış dünyanın kupasını alsan n’olur almasan n’olur!' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Cumhuriyete kadınlar değil kongar gibi cumhuriyetçiler kıyıyor ve zarar veriyorlar!' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Bugün hicrî 1447 yılına ‘elvedâ’ 1448 yılına ‘merhabâ’ diyeceğiz' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Vatandaş ‘Mutlak Butlan’dan çok ‘mutfak butlanına’ bakıyor!' adlı köşe yazısı... Devamı
Kartal Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel düzenlenen konser, ünlü sanatçı Hadise’nin muhteşem performansıyla gerçekleşti.
Ünlü sanatçı Hadise, 671. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Antalya'nın Elmalı ilçesinde hayranlarıyla buluştu. Devamı haberimizde..
Ünlü sanatçı Hadise, 671. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Muhteşem Konseri verdi.
Afyonkarahisar’da bir kişinin ölümü, bir kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan dolmuş durağındaki kanlı kavganın ardından polis ekipleri adeta nefes kesen bir operasyon düzenledi.. Dehşete düşüren kavganın sebebi ise herkesi şoke etti
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Çatallı köyü kavşağında iki aracın çarpışması sonucu feci bir kaza meydana geldi. Can pazarının yaşandığı kazada 2'si çocuk olmak üzere toplam 7 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda acil servis ekibi sevk edildi.
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Yunt Yaylası Şenliği'nde talihsiz bir kaza yaşandı. Şenlik alanında düşerek ayağı çıkan kadın için bölgede görevli jandarma ekipleri adeta zamanla yarıştı. Genç kadın, jandarma devriye aracıyla hastaneye yetiştirildi.
Yorumlar (0)