Taceddin Akbaş

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

HAFTALARINDA OLSUN ŞEHİDLERİMİZİ UNUTMAYALIM-UNUTTURMAYALIM!!!

Herkes bilmese de bir çoğumuzun bildiği ya da bilmesi gerektiği gibi, ülkemiz de her 14-20 Nisan tarihleri arası “Şehitler Haftası” olarak değerlendiriliyor… Dolayısıyla da hafta içinde, asil ve necip milleti, büyük devleti, güzel vatanı ve özel yurdu, ay yıldızlı bayrağı ve ezanı gibi kutsal değerler uğruna feda-i can eden şehidler için Kur’anlar okunuyor veya okutuluyor, hatimler indiriliyor, yani şehidlerin tamamı minnet ve şükranla anılıyor, aileleri ziyaret edilip gönülleri alınıyor… O nedenle ben de daha yazımın başında başta bir Çanakkale Şehidi olan İsmail Dedem olmak üzere kutsal değerleri uğruna şahadet şerbetini içen tüm şehidlerimizi rahmet, minnet, mihnet ve şükranla anıyor, hayırla yad ediyorum… Ve aileden 40 ilâ 70 kişiye kadar şefaat etme hakkı verildiği ya da verileceği rivâyet olunan şehidlerimizin önce bize olan hak ve hukuklarını helâl etmelerini, sonra da boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını alacağı; ananın babanın evladından, evlâdın anasından babasından kaçacağı Mahşer gününde bizlerden kaçmadıkları gibi, bizler için şefaatçi olmalarını diliyorum!

Erbabının bileceği gibi, Kur’an-ı Kerim de Cenab-ı Hakk, “Allah (c.c) yolunda öldürülenlere ‘ölü’ demeyiniz! Çünkü onlar ölü değil, diridirler” buyurduğu gibi, bizim insanınız da ‘’Şehidler ölmez, vatan bölünmez!’’ diyerek şehidliğin önemine, vatanın ölümsüzlüğüne atıfta bulunup, toprağın değerine vurgu yaparlar…

ŞEHİDİ OLMAYAN BİR ÜLKENİN ÖLÜSÜ OLUR

Her inanan gibi bende biliyorum ki, yaralanmanın en yüksek mertebesi gazilik olduğu gibi, ölümün en yüksek mertebesi de şehidliktir! Yani Allah (c.c) indinde peygamberlerden sonra en yüksek makam şehidliktir… Ki, Kur’an-ı Kerim de şehidliğin 57 yerde zikredildiği belirtilir. O nedenledir ki, Cehab-ı Hakk Berzah Âleminde şehidlerin cennetin meyvelerinden yararlanacakları müjdesi vermiş onlara ‘ölü’ dememizi yasaklamış. Ve şehidlerin ruhları Allah’a teslim ederken diken batması kadar bile bir acı çekmedikleri gibi kabir azabı da çekmeyecekleri rivâyet olunur. Ve çok uzaklara gitmeye gerek yok. Çanakkale Geçilmez yapılıp Destanı yazılırken hemen her evden bir şehid mutlaka çıkmış… Ki, o yıllardaki nüfusumuza göre verilen 256 bin şehid sayısı bunun büyük bir ispatıdır! Zaten şehidi olmayan Müslüman ülkelerin ölüleri, gayrimüslim ülkelerin, ateistlerin ve benzer kişilerin leşleri olur!

BEN DE ŞEHİD OLMAYI ARZULARIM…

Ebu Hureyre (r.a), ‘Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) şöyle buyurmuştur: “Canım elinde olan Allah’a (c.c) yemin ederim ki, müminlerden bir grup beni savaşa gönderip imkansızlık yüzünden kendileri gidememek ağırlarına gitmese Allah yolundaki hiçbir birlikten geri durmazdım. Canım elinde olan Allah’a yemin ederim ki Allah yolunda öldürülüp tekrar dirilmeyi, sonra öldürülüp tekrar dirilmeyi ne çok istiyorum bir bilseniz!” buyururken; Enes Bin Mâlik (r.a) ‘Nebî (sav) hutbe okurken şöyle demişti: “Sancağı Zeyd aldı ve şehid edildi. O da şehid edildi. Sonra Abdullah İbn-i Revâhâ aldı O da şehid edildi. Sonra komutan tayin edilmediği halde sancağı o teslim aldı fetih O’na nasip oldu…” buyurdu. Sonra Nebî şöyle devam etti: “Onlar bizim yanımız da olsunlar istemezdik” veya “Onlar bizim yanımız da olsun istemezlerdi” derken, Efendimizin gözlerinden yaşlar boşanıyordu!”

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; bizim inanç ve imanımıza göre şehid olmayı arzulamak istenilen-istenilmesi gereken bir şey olmalı ki; Enes Bin Mâlik’in (r.a)’in bildirdiğine göre “Kim içtenlikle şehid olmayı arzularsa şehid olmasa-olamasa bile ona şehidlik sevabı-ecri verilir! Her kim içtenlikle şehid olmayı arzularsa yatağında ölse bile Allan onu şehidlik mertebesine ulaştırır…” buyuruyor…

Her neyse, konu dipsiz bir kuyu gibi derin! Konuklarım ise daha da derin…Ayrıca ben 3-4 günlük bir bayramı arası nedeniyle verdiğim yazılarıma yeniden adapta olamadım… O nedenle bugünkü yazımı burada noktalıyorum. Noktalarken, ben mücrimin de cânı gönülden şehid olmayı arzuladığını belgelemek istiyor, tüm şehidlerimize ganî ganî rahmetler, şehid yakınlarına da saygılar sunuyorum.

ALLAH (c.c) YOLUNDA ÖLDÜRÜLENLERE SAKIN

“ÖLÜLER’’ DEMEYİNİZ. ÇÜNKÜ ONLAR DİRİDİR,

SİZ FARKINDA DEĞİLSİNİZ… Bakara, 2/154

O MÛ’MİNLER SAVAŞTA BUNCA YARA ALDIKTAN

SONRA BİLE, ALLAH VE RESÛLÜNÜN TEKRAR SAVAŞA

DÖNME ÇAĞRISINA UYMUŞLARDI. İŞTE BÖYLE GÜZEL

DAVRANIŞTA BULUNANLARLA, ALLAH’A VE RESÛLÜNE

KARŞI GELMEKTEN SAKINANLARI ÂHİRETTE BÜYÜK

MÜKÂFATLAR BEKLEMEKTEDİR… Â’li İmrân, 3/172

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Altındal, 'Meral Akşener'e Teşekkür, Dervişoğlu'na Hayırlı Olsun!'
Bölgesel

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Altındal, 'Meral Akşener'e Teşekkür, Dervişoğlu'na Hayırlı Olsun!'

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Yusuf Altındal, 5. Olağanüstü Genel Kurul'da yaşananları ve yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu'na tebriklerini iletti. Altındal, Meral Akşener'e de teşekkür ederek yeni hayatında sağlık ve huzur diledi.

Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor! Eğlenceli Bilim Atölyesi!
Etkinlik

Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor! Eğlenceli Bilim Atölyesi!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Burdur'da "Eğlenceli Bilim Atölyesi" düzenlendi. Atölyede öğrenciler, çeşitli bilimsel deneyler yapma ve bilimsel kavramları eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı buldu.

Kemal Kubilay, 'Fuarımız Bölgesel Kalkınmaya Katkı Sağlıyor!'
Bölgesel

Kemal Kubilay, 'Fuarımız Bölgesel Kalkınmaya Katkı Sağlıyor!'

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, fuarın önemini vurgulayarak tüm üreticileri ve ilgilileri fuara katılmaya davet etti. GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 9. Tarım Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, 2-5 Mayıs tarihleri arasında Burdur'da gerçekleştirilecek.

Üretici olmazsa Türkiye olmaz, mutfakta hiçbir şey olmaz
İş Dünyası

Üretici olmazsa Türkiye olmaz, mutfakta hiçbir şey olmaz

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Burdur'un Nabzı programında üreticilerin sorunlarına değindi. Özel, üreticinin desteklenmesi gerektiğini ve odaların bu konuda önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Kamil Özcan, 'Burdur Teke Yöresi Fuarı Bölgeyi Aşıyor!'
Bölgesel

Kamil Özcan, 'Burdur Teke Yöresi Fuarı Bölgeyi Aşıyor!'

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, Burdur Teke Yöresi 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın bir güçbirliği örneği olduğunu söyledi.

Antalya Burdur karayolunda kaza! Yolcu yaralandı
Bölgesel

Antalya Burdur karayolunda kaza! Yolcu yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında araçta yolcu olarak bulunan vatandaş yaralandı. Detaylar haberimizde...