Mustafa Önder

İNANÇ, ÇALIŞMA VE VEFA!

Mustafa Önder'in 'İNANÇ, ÇALIŞMA VE VEFA!' adlı köşe yazısı

Mustafa Önder

O’nu Burdur İmam-Hatip Lisesi’nde tanımıştım. Zehir gibi bir öğrenciydi; çalışkandı, saygılı ve iyi bir sporcuydu. Okulun futbol takımını birkaç defa şampiyon yapmıştı.
Zaman içinde Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirip serbest diş hekimliği yapmaya başladı. Lakin hiç boş durmuyordu; Antalya ve Isparta Diş Hekimleri Odası Burdur Oda Temsilcisi oldu, Burdurspor Yönetim Kurulu’nda görev aldı.
Ve 2001’de Ak Parti Genel Merkezi’nce Burdur Kurucu İl Başkanı olarak atandı. O günden beri o çizgiden hiç sapmadan Burdur için siyasî çalışmasını sürdürdü. O’nun döneminde AK Parti Burdur Belediye Başkanlığını kazandı.
Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile 22, 23, 24, 26 ve 27. Dönem Burdur Milletvekili seçildi. Bu süreçte Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Vakıflar Araştırma Komisyonu, Tuz Gölü Araştırma Komisyonlarında görev alırken, TBMM Dış İlişkiler Komisyonundaki Asya Parlamenterler Asamblesinin (APA) 5 üyesinden biri oldu. Sonra Çevre Komisyonu Kâtip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi ve Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ve Kültür ve Sanat Komisyonunda görev yaptı. 22, 23, 24, 26. Dönemlerde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliğini sürdürdü.
Hoca-öğrenci ilişkisi içindeki birlikteliklerimizde her zaman saygılı, sakin, önümüzü açan, seçim bölgesinden gelen her Burdurluya kapısı daima açık olan, halini hatırını soran ve muhalif de olsa kendisinden destek isteyen bölgenin her belediye başkanına yardımcı oldu; olmaya devam ediyor.
İnançlı, azimli, çalışkan ve vefalı bir Milletvekilidir Bayram Özçelik… Mesajlarınıza ve telefonlarınıza mutlaka döner ve talebinizi sonuna kadar takip edip neticeyi bildirir.
Bir anekdot olsun. Bir dostumuzun babasını bir iş için TBMM’deki makamına götürdüm. Adam, yıllarca CHP’nin içinde olmuş 90’lı yaşlarda bir partili… Makamda otururken telefon trafiğine baktı, onun samimi ve saygılı davranışına baktı, Ankara’daki trafiği nasıl kaynağından çözmeye çalıştığını gördü ve dedi ki: “Bayram Bey, ben ilçe başkanlığı yapmış koyu bir CHP’liyim, ama bizimkilerde sizde gördüğüm samimiyet ve dürüstlüğü hiçbirinde görmedim. İnanın bu seçimde sizin partinize oy vereceğim, sen harika bir adamsın!”
Şu gerçeği tespit edelim: Özçelik, 15 Temmuz 2016’dan sonra Bahçeli ve Erdoğan’ın tesis edip uygulamaya soktuğu Cumhur İttifakı’nın içine en iyi sindirebilmiş AK Partili milletvekillerinden biridir.
Yıllarca teşkilatların keskin duruşları nedeniyle mağdur olan MHP’li bölge belediye başkanları, O’nunla kurdukları diyalog ile muazzam imkânlara kavuştular. İşbirlikleri, inanç, azim ve vefanın ürünü olan Cumhur ittifakının ortakları olarak Burdur’a çok hizmet ve yatırım sağlayan da bizzat Bayram Özçelik’tir. Başka partiden olabilirsiniz ama hakikat gizlenemiyor.
Bölgenin incisi Salda Gölü için nasıl çırpındığını ve oraya nasıl imkânlar götürüldüğünü Burdur değil, bütün Türkiye biliyor artık.
Şunu hiç unutmayalım: Antalya-Denizli-Isparta üçgeninde sıkışıp kalan Burdur’da üniversite yoktu, Süleyman Demirel ve Akdeniz Üniversitelerinin yüksekokul ve fakültesi bulunuyordu. Özçelik, hummalı bir çalışma ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 2006’da açılmasını temin eden milletvekilidir. Bugün büyük ve modern bir kampüste eğitim veren, Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan donanımlı bir üniversite olması için çok çabaladı. Öğrenci yurtları büyük ve modern bir stadyum, eğitim fakültesinden mimarlık fakültesine, diş hekimliğinden spor bilimleri fakültesine, veteriner fakültesinden teknoloji fakültesine birime sahip ve binlerce öğrenci Burdur’da öğrenim görüyor.
Burdur’a kazandırdığı hastane, spor salonları, yüzme havuzları, kayak merkezi, tarihi binaların restorasyonu yaptığı hizmetlerden birkaçı. Devlet kurumlarının modern binalara kavuşması için birçok projeyi neticelendirdi. Sagalassos ve Kibyra antik kentlerindeki çalışmaların hızlandırılması ve turizme kazandırılmasında önemli rol oynadı.
Yaşadığımız Kahramanmaraş depremi sebebiyle uzun zaman bölgede incelemeler yaptı, yerel yöneticilere destek oldu, vatandaşın derdine derman olmak için geceli gündüzlü hizmet verdi.
Diğer milletvekilleri gibi seçimden seçime bölgesine gidenlerden olmadı hiç. Her hafta Burdur’da ve ilçelerinde olmaya özen gösterdi, teşkilatlarda vatandaşın sorunlarına çare olabilmek için didindi. Köylüyü, çiftçiyi hiç unutmadı, ödemelerinin zamanında yapılması için gayret etti.
Bayram Özçelik, memleketine hizmet verebilmek için yine aday oldu. Elde ettiği tüm bilgi ve birikimini Burdur’a harcamanın derdinde yine… Bildiğimiz kadarıyla AK Parti’deki 3 dönem kuralına da takılmıyor. İnşallah Cumhurbaşkanı Erdoğan, O’nun çalışkanlığını yine ödüllendirir!

Mustafa ÖNDER

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Mustafa Önder Diğer Yazıları

21
NİSAN

2023

GAZ GELDİ, N’OLCEK ŞİMDİ BAYLAR?

Mustafa Önder'in 'GAZ GELDİ, N’OLCEK ŞİMDİ BAYLAR?' adlı köşe yazısı Devamı

20
NİSAN

2023

“ULAN!”

Mustafa Önder'in '“ULAN!”' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2023

BU BAHAR SAKIN ‘YENİ BİR ARAP BAHARI’ PROJESİ OLMASIN?

Mustafa Önder'in 'BU BAHAR SAKIN ‘YENİ BİR ARAP BAHARI’ PROJESİ OLMASIN?' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2023

‘DEVR-İ SABIK’ MI YARATACAKSINIZ?

Mustafa Önder'in '‘DEVR-İ SABIK’ MI YARATACAKSINIZ?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2023

İçerideki Fitne!

Mustafa Önder'in 'İçerideki Fitne!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2023

Şu aralar gençlere fırsat verin...

Mustafa Önder'in 'Şu aralar gençlere fırsat verin...' adlı köşe yazısı Devamı

14
NİSAN

2023

KOMEDİ GİBİ!

Mustafa Önder 'KOMEDİ GİBİ!' adlı köşe yazısı Devamı

12
NİSAN

2023

ÖZGÜRLÜĞÜN ZIVANADAN ÇIKARDIKLARI!

Mustafa Önder'in 'ÖZGÜRLÜĞÜN ZIVANADAN ÇIKARDIKLARI!' adlı köşe yazısı Devamı

12
NİSAN

2023

Diktatörlüğün ayak sesleri!

Mustafa Önder'den dikkat çeken diktatörlük köşe yazısı Devamı

10
NİSAN

2023

Liyakat, Sadakat ve Adalet!

Mustafa Önder, 'Liyakat, Sadakat ve Adalet!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı
Bölgesel

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı

AK Parti Burdur 22,23,24,26 ve 27. Dönem Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanlığı için neden aday olmak istediğini açıkladı. Detaylar ve video haberimizde...

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı
Bölgesel

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı

Aylardır adı Burdur Belediye Başkanlığı için kulislerde konuşulan 22,23,24,26 ve 27. dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, aday adaylığı başvurularının son gününde başvuruyu yaptı.

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor
Bölgesel

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor

Isparta-Burdur dostluk yolu ve Gölhisar – Çameli yolu ne durumda ? Burdur Milletvekili Bayram Özçelik açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı
Etkinlik

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye'yi ve TBMM'yi temsilen Azerbaycan'da düzenlenen Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı.

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında
Bölgesel

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçim öncesinde NNC Haber'de canlı yayında sizlerle bir araya geliyor.

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı
Bölgesel

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı

Burdur-Tefenni-Çavdır-Fethiye yolunun 2 köprüsünden Karaçal köprüsünde geçen hafta, Badarmit köprüsünde ise bu hafta inşaat çalışmalarına başlandı.