Taceddin Akbaş

Kadir Gece(m)niz Mübarek her gece(m)niz Kadir olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kadir Gece(m)niz Mübarek her gece(m)niz Kadir olsun' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

KADİR GECE(M)NİZ MÜBÂREK HER GECE(M)NİZ KADİR OLSUN

İnanan herkesin bildiği-bilmesi gerektiği gibi, ‘derken receb şaban, işte geldi gidiyor mübârek ay ramazan!’ O nedenle ben daha yazımın başında Cenab-ı Hakk’tan cümlemizi daha nice ne ramazan-ı şeriflerde, mübârek gün ve gecelerde sağlıklı sıhhatli ve tabii ki de îmanlı, îtikatlı ve istikâmektli bir şekilde buluşturmasını niyaz ediyor, şimdi de Kadir Gecesi hakkındaki sığ görüş ve düşüncelerimi siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum:

BUGÜN İÇİNDE KENDİSİNİN BULUNMADIĞI ‘’BİN AYDAN DAHA HAYIRLI’’ BİR GECEYİ VE GÜNÜ KUTLAYACAĞIMIZI UNUTMAYALIM!

Kur’an-ı Kerim de ve Kadir Sûresi’nin 1 ve 3. Âyet-i Kerîmelerinde Cenab-ı Hakk, “Biz onu (Kur’an-ı) Kadir Gecesinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir Gecesi? Kadir Gecesi (içinde kendisinin bulunmadığı) bin aydan daha hayırlıdır…” buyuruyor! Ve bin yıl 83 yıl 4 ay gibi uzun bir süreye tekâbül ediyor… Bu da otalama bir insan ömrünün üstündedir… Yani, bir insan, Peygamber Efendimizin “Kadir Gecesini ramazan-ı şerifin son on gününde ve bilhassa tek sayılı günlerde arayın!” hatırlatmasına uyar ve Geceyi lâyıkıyla değerlendirebilirse ki, 13 yıl, 4 ayını çocukluk dönemi sayar isek, tam 70 yıllık bir (nafile) ibâdetin sevabına nâil olmuş olacak!

Bu arada bir parantez açarak, Cenab-ı Hakk’tan, yetişmekle ve idrak etmekle büyük şeref duyduğumuz, bahtiyarlık yaşadığımız mübarek “Kadir Gecesi”ni İslâm Âlemi için hayırlı uğurlu ve Müslümanların iki cihan saadetlerine vesile, gayrimüslimlerin ise hidâyetine vesile olmasını; artı Cennet misâli vatanımızı, tabiat harikası yurdumuzu, asil ve necip milletimizi ve büyük devletimizi her türlü kazadan, belâdan, âfet ve felâketten korumasını niyaz ediyorum… Ve tekrar başa dönmem gerekirse, ‘bu gece inşaAllah Kadir Gecesi’dir. Kadir kelimesinin de iki anlamından biri değer, diğeri ise kıymettir. Ki, Kadir Gecesi için Kur’an-ı Kerim de ‘kadir suresi’ne münhasır ve müstakil bir sûre vardır… O nedenle ben ‘gecenin kadir kıymeti iyi bilinmelidir! (Hattâ Allah (c.c) geçinden versin ama) bu gece bizim son gecemiz olabilir..!’ diye düşünülmelidir derim!

BUGÜNÜ ‘’GAFLET İÇİNDE’’ GEÇİREN KİŞİ ÖMRÜNÜN ’EN BÜYÜK’ KAYBINA UĞRAR

Velhâsıl-ı kelâm; normal şartlarda bir insan 83 yıl yaşasa ve bunun 13 yılını saymasak (farzlar ile vâcipler konusu ayrı) ömrünün 70 yılını nâfile ibâdetlerle geçirmesi gerekir ki, bir gece de, yani Kadir Gecesi’nde elde edebileceği sevabı kazanabilsin… O nedenle, tıpkı geçtiğimiz bu ay ve günlerde aramızda olup ta bugün aramızda olmayan bir çok yakınımız, eşimiz dostumuz olduğu gibi; Mevlâ herkese hayırlı uğurlu uzun ömürler versin ve daha nice nice kadir geceleri gösterip yaşatsın ama, kendimiz dâhil, aramızda gelecek yıl bu ay ve bu günlere yetişemeyecek kişiler mutlaka olacaktır!.. O nedenle ben ‘bu yılki Kadir Gecesi’nin bizim son kadir gecemiz olacakmış gibi düşünelim ve bu geceyi gaflet içinde veya mâlâyani işler peşinde geçirmeyelim ve elimizden geldiği kadar değerlendirmeye çalışalım! Meselâ bolbol salâvâtı şerife getirelim, tövbe-i istiğfarda bulunalım, kaza ve nâfile namazları kılalım, kendimiz ve ahirete irtihal etmiş olan yakınlarımız için dua ve niyazlarda bulunalım! Dolayısıyla da tam 83 yıl 4 aylık bir sevabı bir gecede kazanmaya çalışalım inşaAllah!’ derim.

Hülâsâ-i netice; benim hiç olmadı ve olmaz da, ancak günümüzde kel alâka spor müsâbakaları, asılsız astarsız sinema filmleri veya gayriahlâkî televizyon dizileri ve bilhassa internet oyunları-oyuncakları karşısında sabahlayan insanlar var… Ancak, biz inananlar ve aklı başında insanlar olarak yılda bir kez kapımızı çalan ve bir gecede bizi 84 yıl 4 aylık bir sevap kazandıracak olan Kadir Gecesi’nin kadir kıymetini bilelim!’ diyorum… Ve diğer zaman ve mekânlar ayrı, 2 milyarı Müslüman olmak üzere yeryüzündeki 8 milyar insanın gözleri önünde ve aylardır korsan İsrail Devleti, Siyonist ve terörist İsrail askerleri tarafından katledilen, yani büyük bir katliama uğrayan Gazzeli kardeşlerimize ve yıllardır Doğu Türkistan da, Arakan’da ve diğer coğrafyalarda gâvurların işkenceleri altında inim inim inleyen dindaş ve soydaşlarımızı sabır selâmetler diliyor, inananların mübarek Ramazan Bayramlarını ‘şimdiden’ kutluyor, herkese saygılar sunuyorum.

O GECE DE MELEKLER VE CEBRAİL (A.S)

RABLERİNİN İZNİYLE YAPILACAK BİR İŞ

İÇİN PEYDERPEY İNERLER... BİR SELÂM

(GÜVENLİK)DİR O GECE. TAN YERİ AĞARANA

KADAR… Kadir Sûresi, ayet 4

KİM İNANARAK VE SEVABINI ALLAH’TAN (c.c)

UMARAK-BEKLEYEREK KADİR GECESİ’Nİ İBÂDETLE

GEÇİRİRSE O KİŞİNİN GEÇMİŞ GÜNÂHLARI AFFOLUNUR!

Hadis-i Şerif

ALLAHÜMME İNNEKE, AFÜVVÜN KERÎMÜN

TÜHUBBUL AF VE FEFU ANNÎ… ((ALLAH’IM! >c.c<

SEN AFFETMEYİ SEVERSİN BENİ DE-BİZİ DE AFFET))

Âmiiinnn, âmiinn, âmin…

HER OLAYI HAYIR, HER GECEYİ KADİR, HER GELENİ

HIZIR BİL..! Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî (r. aleyh)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

23
MAYIS

2026

BU YIL ‘BURUK’ BİR KURBAN BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ!!!!

Taceddin Akbaş'ın 'BU YIL ‘BURUK’ BİR KURBAN BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ' adlı köşe yazısı... Devamı

20
MAYIS

2026

Allah affeder, ihmal affetmez!

Taceddin Akbaş'ın 'Allah affeder, ihmal affetmez!' adlı köşe yazısı... Devamı

19
MAYIS

2026

Türkiye’de gençler ‘bugün’ hem Atatürk’ü anacak hem spor hem de bayram yapacaklar

Taceddin Akbaş'ın 'Türkiye’de gençler ‘bugün’ hem Atatürk’ü anacak hem spor hem de bayram yapacaklar' adlı köşe yazısı... Devamı

18
MAYIS

2026

Hava şehitlerini anma günü; âileyi, güçsüzleri, yaşlılar ile birlikte yardıma muhtaç olan çocukları koruma günlerini kutlarken, unuttuklarımız(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Hava şehitlerini anma günü; âileyi, güçsüzleri, yaşlılar ile birlikte yardıma muhtaç olan çocukları koruma günlerini kutlarken, unuttuklarımız(!)' adlı köşe yazısı... Devamı

16
MAYIS

2026

BİR VEKİL BİR KUYUYA TAŞ ATTI 40 ASIL ÇIKARAMIYOR

Taceddin Akbaş'ın 'BİR VEKİL BİR KUYUYA TAŞ ATTI 40 ASIL ÇIKARAMIYOR! adlı köşe yazısı... Devamı

15
MAYIS

2026

Dr. Reyda Şıklaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndaki tek kişilik “Kudüs, Gazze ve Türkistan’a özgürlük” nöbeti sürüyor

Taceddin Akbaş'ın 'Dr. Reyda Şıklaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndaki tek kişilik “Kudüs, Gazze ve Türkistan’a özgürlük” nöbeti sürüyor' adlı köşe yazısı... Devamı

11
MAYIS

2026

Beyaz melek olarak adlandırılan ’Tüm hemşîrelerin haftaları kutlu’ Kendileri ve hastaları mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Beyaz melek< olarak adlandırılan ’Tüm hemşîrelerin haftaları kutlu’ Kendileri ve hastaları mutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

11
MAYIS

2026

Tüm engellilerin haftaları kutlu kendileri ve âileleri mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Tüm engellilerin haftaları kutlu kendileri ve âileleri mutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

10
MAYIS

2026

Kendi annelerimizin günlerini kutlarken annesiz çocukları da çocuksuz anneleri de unutmayalım

Taceddin Akbaş'ın 'Kendi annelerimizin günlerini kutlarken annesiz çocukları da çocuksuz anneleri de unutmayalım' adlı köşe yazısı... Devamı

09
MAYIS

2026

Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü Burdur Saden Hatipoğlu Câmii Şerifini kaderiyle baş başa bırakmış durumda

Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü Burdur Saden Hatipoğlu Câmii Şerifini kaderiyle baş başa bırakmış durumda' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Bucak Belediyesi'nden Kadir Gecesinde Hacı Ömer Ağa'da salep ikramı
Bölgesel

Bucak Belediyesi'nden Kadir Gecesinde Hacı Ömer Ağa'da salep ikramı

Burdur'un Bucak ilçesinde yerel yönetim, Kadir Gecesi münasebetiyle Hacı Ömer Ağa Camii önünde bir araya gelen ilçe sakinlerine geleneksel salep ikramında bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Göktur ve meclis üyelerinin de katıldığı programda, toplumsal dayanışma vurgusu yapıldı.

Bucak Kaymakamı Kuruca'dan KYK bölgesindeki güvenlik güçlerine Kadir Gecesi ziyareti
Bölgesel

Bucak Kaymakamı Kuruca'dan KYK bölgesindeki güvenlik güçlerine Kadir Gecesi ziyareti

Bucak Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Cami Mahallesi'ndeki KYK yurdu çevresinde oluşturulan asayiş ve trafik kontrol noktalarında denetimlerde bulundu. Görev başındaki emniyet personeliyle bir araya gelen Kuruca, ekiplere çalışmalarında başarılar dileyerek Kadir Gecesi'ni kutladı.

Bucak'ta Kadir Gecesi Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Bölgesel

Bucak'ta Kadir Gecesi Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı bin aydan daha hayırlı bu mübarek vakitte, Bucak'ta Kadir Gecesi manevi bir coşkuyla idrak edildi. Sakal-ı Şerif ziyareti ise geceye damgasını vurdu.

Bucak'ta Kadir Gecesi salep ikramı Can Kaymakam Mevlana Camii'nde
Etkinlik

Bucak'ta Kadir Gecesi salep ikramı Can Kaymakam Mevlana Camii'nde

Bucak Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Cami Mahallesi Muhtarlığı'nın Mevlana Camii'nde düzenlediği Kadir Gecesi özel salep ikramı programında vatandaşlarla bir araya geldi.

MHP Bucak'tan Kadir Gecesi'nde cami çıkışında lokma ikramı
Bölgesel

MHP Bucak'tan Kadir Gecesi'nde cami çıkışında lokma ikramı

Burdur'un Bucak ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanlığı tarafından Kadir Gecesi münasebetiyle vatandaşlara lokma tatlısı ikram edildi. Hacı Ömer Ağa Camii önünde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Başkanı Ali Sağar, toplumsal beraberlik mesajları vererek İslam aleminin kandilini kutladı.

Bucak'ta kadınlara özel Kadir Gecesi ibadet programları açıklandı
Bölgesel

Bucak'ta kadınlara özel Kadir Gecesi ibadet programları açıklandı

Bucak İlçe Müftülüğü, 16 Mart 2026 tarihinde idrak edilecek Kadir Gecesi vesilesiyle ilçedeki dört farklı camide kadınlara yönelik özel programlar hazırladığını duyurdu. Etkinlikler, gün içinde ve teravih namazı sonrasında gerçekleştirilecek özel ibadet ve dua buluşmalarını kapsıyor.