Ramazan Canural

Kimdir bu Amerika ya da İsrail bize niye saldırsın?

Ramazan Canural'ın 'Kimdir bu Amerika ya da İsrail bize niye saldırsın?' adlı köşe yazısı...

Ramazan Canural

KİMDİR BU AMERİKA YA DA İSRAİL BİZE NİYE SALDIRSIN?

Önce, kimdir bu Amerika?
Onun, dünyanın bir numaralı süper gücü olduğunu bilmeyen yok.
Peki, bu süper gücün en bilinen özelliği nedir?
Sömürülmeye müsait zayıf ülkeleri sömürmektir.
Evet…
Bu süper güç, ben kendimi bildim bileli, dünyanın neresinde, gözüne kestirdiği sömürülecek bir ülke keşfetmişse, bir şekilde oraya girer ve sinsi planlarını hayata geçirir.
En çok da Ortadoğu’yu sever…
Neden?
Çünkü orada zengin petrol yatakları vardır.
Eğer Amerika, bir ülkeye demokrasi, hukuk, özgürlük, refah vs. götüreceğim demeye başladıysa, bilin ki, o ülke için tehlike çanları çalmaya başlamış demektir. Orada bir yıkım projesi devreye girmek üzeredir.
Sömürü çarklarını çevirmek için önce, o ülkenin içinden yandaşlar edinmekle işe başlar. Bunlar siyasetçi, asker, bürokrat hatta en tepedeki kral bile olabilir.
Tunus, Cezayir ve Libya’daki ihtilallerden tutun da, Irak’ın işgali, Suriye’nin derdest edilmesi, Afganistan ve hatta çocukluğumuzdaki Vietnam’a kadar, girdiği bütün ülkelerde durum hep aynı olmuştur.
Yıllar önce Kuzey Irak, Suriye’nin kuzeydoğusu, İran’ın güneybatısı ile Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunu da içine alan bölgede bir Kürt Devleti kurma hayaline kapılmış, bunun için taa 70’li yılların sonunda PKK terör örgütünü kurdurmuş, o da yetmemiş, yine o yıllarda FETÖ’nün yapılanmasını başlatmış ve 40 yıl bunu sürdürmüştür. 15 Temmuz 2016 da ihanet su yüzüne çıkınca, belki biraz hız kesmiştir ama hayallerinden hâlâ vazgeçmediğinden adınız gibi emin olabilirsiniz.
1999 da ilginç bir işe daha imza atmıştır:
Ülkede 40.000 insanın hayatına mal olan PKK terör örgütünün elebaşı Öcalan’ı, 16 Şubat 1999 da Kenya’da enseleyerek Türkiye’ye teslim etmiş ve bundan hemen bir ay sonra 21 Mart 1999 da diğer terör örgütü elebaşı olan Fethullah Gülen’i kendi ülkesine kaçırmıştır.
Geçmişte, Türkiye’nin ancak diz üstü sürünmesine izin vermiş, birazcık doğrulup ayağa kalkacak gibi olduğunda, hemen askeri darbeleri devreye sokarak her defasında ülkenin 10 yıl geri gitmesine sebep olmuştur.
Bu süper gücün , şimdilerde, Ortadoğu, Akdeniz , Libya, Azerbaycan ve hatta Afrika’da, uygulamak istediği sömürü planlarının önündeki ciddi engel olarak gördüğü bir-iki ülke vardır.
Bunlardan biri Türkiye’dir.
Bu nedenle, hiçbir zaman Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını istemez.
Tabii Ortadoğu’da kendi sinsi planlarının önünde bir engel olarak gördüğü tek ülke Türkiye değildir. İran da ciddi bir engeldir.
Bu nedenle son zamanlarda İran üzerinde baskılarını artırmış ve bu ülkeyi daha belirgin bir kıskaç altına almaya başlamıştır. Bunu da, bazen, sadık müttefiki İsrail üzerinden hayata geçirirken bazen de direkt olarak kendisi yapmaktadır.
İşte bu nedenle, ülkemizde, İsrail bize niye saldırsın, neden tehlike oluştursun, türü iyimser söylemler duyuyorsak; bunlar ya bir gafletten ileri gelmektedir ya da insanımızı bilinçli olarak “uyutma seanslarından” başka bir şey değildir.
Ama unutmayalım, su uyur düşman uyumaz!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Ramazan Canural Diğer Yazıları

24
OCAK

2026

Kadim derdimiz: Beka sorunu

Ramazan Canural'ın 'Kadim derdimiz: Beka sorunu' adlı köşe yazısı... Devamı

19
OCAK

2026

'İyilik yap denize at...!

Ramazan Canural'ın ''İyilik yap denize at...!' adlı köşe yazısı.... Devamı

11
OCAK

2026

Üstünlerin Hukuku

Ramazan Canural'ın 'Üstünlerin Hukuku' adlı köşe yazısı... Devamı

05
OCAK

2026

Nasıl bulacağız bu mutluluğu? Ya da 'Çok şükür kalp hastasıyım!'

Ramazan Canural'ın 'Nasıl bulacağız bu mutluluğu? Ya da 'Çok şükür kalp hastasıyım!'' adlı köşe yazısı.... Devamı

29
ARALIK

2025

Tanburi Cemil Bey ve Muhayyer Saz Semaisi

Ramazan Canural'ın 'Tanburi Cemil Bey ve Muhayyer Saz Semaisi' adlı köşe yazısı... Devamı

21
ARALIK

2025

Hem nalına hem mıhına

Ramazan Canural'ın 'Hem nalına hem mıhına' adlı köşe yazısı... Devamı

14
ARALIK

2025

Ben padişah değilim...

Ramazan Canural'ın 'Ben padişah değilim...' adlı köşe yazısı... Devamı

08
ARALIK

2025

Almadan vermek Allah'a mahsustur

Ramazan Canural'ın 'Almadan vermek Allah'a mahsustur' adlı köşe yazısı... Devamı

01
ARALIK

2025

İmralı

Ramazan Canural'ın 'İmralı' adlı köşe yazısı... Devamı

24
KASIM

2025

Bir ilçenin kalbine dokunmak...

Ramazan Canural'ın 'Bir ilçenin kalbine dokunmak...' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Trump’tan Demokratlara Epstein uyarısı "Çoğu masum birçok arkadaşlarının itibarı zedelenecek"
Dünya

Trump’tan Demokratlara Epstein uyarısı "Çoğu masum birçok arkadaşlarının itibarı zedelenecek"

ABD Başkanı Donald Trump, Truth sosyal medya platformundan paylaştığı Noel mesajında, siyasi rakiplerini kız çocuklarına yönelik cinsel istismar şebekesi kurmakla suçlanan ve hapishanede ölü olarak bulunan milyarder Jeffrey Epstein üzerinden hedef aldı.

Amerika'da ölü bulunan Yağmur, aç bırakılıp uyuşturucu verilerek zehirlendi iddiası
Bölgesel

Amerika'da ölü bulunan Yağmur, aç bırakılıp uyuşturucu verilerek zehirlendi iddiası

Adanalı sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın Amerika'daki ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada otopsi raporunda genç kızın aç bırakılarak işkence gördüğü, vücuduna ise uyuşturucu ve uyarıcı maddeler verilmesi suretiyle zehirlendiği ortaya çıktı.

Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte’nin kendisine gönderdiği tebrik mesajını ifşa etti
Dünya

Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte’nin kendisine gönderdiği tebrik mesajını ifşa etti

Rutte: "Hiçbir ABD Başkanının on yıllardır başaramadığı bir şeyi başaracaksın"

 Amerikan Futbolunda heyecan Kocatepe’de yaşandı
Spor

Amerikan Futbolunda heyecan Kocatepe’de yaşandı

Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi’nde düzenlenen 2. Lig Korumalı Futbol müsabakasında, Sinanpaşa Zafer Gençlik ve Spor Kulübü ile Anadolu Rangers karşı karşıya geldi. Detaylar haberimizde..

Başkan Trump, Zelenskiy'nin müzakere masasına gelmemesi nedeniyle şu an büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor
Dünya

Başkan Trump, Zelenskiy'nin müzakere masasına gelmemesi nedeniyle şu an büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor

Beyaz Saray’da düzenlenen basın brifinginde konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Waltz, 'Başkan Trump, Zelenskiy'nin müzakere masasına gelmemesi ve sunduğumuz bu fırsatı değerlendirmemesi nedeniyle şu an açıkça büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor' dedi.

Trump'ın ilk kabine toplantısı 26 Şubat'ta
Dünya

Trump'ın ilk kabine toplantısı 26 Şubat'ta

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Ocak'ta göreve gelmesinin ardından ilk kabine toplantısını 26 Şubat'ta yapacak.