Taceddin Akbaş

Özgür Özel ‘Dem Bu Demdir’ Diyor Dem’Liler İse Bildiklerini Okuyor!!

Taceddin Akbaş'ın 'Özgür Özel ‘Dem Bu Demdir’ Diyor Dem’Liler İse Bildiklerini Okuyor!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

ÖZGÜR ÖZEL ‘DEM BU DEMDİR’ DİYOR DEM’LİLER İSE BİLDİKLERİNİ OKUYOR!!

Kürt olduğu kadar Kürtçü siyasetin de önemli figürlerinden biri olduğu gibi DEM’in-DEM’lilerin de değer verdiği isimlerinden biri olan Leylâ Zana, Siverek halkına hitap ederken “İstanbul’daki Kürtlere sesleniyorum: Kendinize oy verin… Yani DEM’e oy verin… Bizimdir DEM. Biz kimsenin uşağı veya kölesi değiliz. ‘Oyunu bana ver ama görünmez ol’ diyorlar. Biz hayalet değiliz. Biz aptal değiliz. O nedenle kimse bizi aptal yerine koyamaz…” dedi!

LEYLÂ ZANA İKİ YÜZLÜLÜK YAPMIYOR VE KENDİ DÜNYA GÖRÜŞÜNE UYGUN OLAN DEM PARTİSİ İÇİN OY İSTİYOR VE ÇOK DA DOĞRU YAPIYOR!!!!

Yani eski Ağrı ve Diyarbakır milletvekillerinden biri olan ve kendi içinde tutarlı siyaset yapan Leyla Zana, kendi siyâsi veya dünya görüşüne uygun olduğunu düşündüğü partilerden biri olan DEM’e oy istiyor ve hemşerilerine ‘Sakın haaa bizim partimiz olmayan CHP’ye oy vermeyin! Yani bizim partimiz CHP değil, DEM’dir!’ diyerek seçmenlerini konsolide etmeye çalışıyor…

Zana’nın bu tür açıklamalarının AK Partiye yarayacağını düşünen CHP’liler de, “AK Parti’ye destek çıkmayan bir Leyla Zana kalmıştı..!’’ diyerek Leylâ Zana’yı AK Partiye çalışmakla suçluyorlar..!

BİR SİYASETÇİNİN KENDİ PARTİSİNE OY İSTEMESİNDEN DAHA TABİİ BİR ŞEY OLABİLİR Mİ EY! HALK PARTİLİLER?

Bir CHP’linin veya Bir AK Partilinin kendi partisine oy istemesi ne kadar doğru ve gerekli ise, Leylâ Zana’nın da kendi partisi olan veya öyle görüp kabul ettiği DEM’e oy-destek istemesi de o kadar doğaldır-o kadar tabiidir, o kadar normaldir… Yani, Zana ‘’Sakın haaa oylarınızı DEM’e değil, CHP’ye verin!’ mi deseydi? Tabii ki değil… Amma ve lâkin bir müddettir DEM’in selefi durumunda olan partilerin desteği ile milletvekili ve belediye başkanı çıkarmaya alışan ve bu konu da başarılı da olan CHP’liler bugün Zana’yı suçluyorlar ki; CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmasında “Geçen Yerel Seçimlerde HDP’nin kayıtsız şartsız bir desteği vardı. AK Parti’yi kaybettirmek üzere… Bunun üstüne ‘biz her şeyi tek başımıza başardık...!’ dersem yanlış yapmış olurum… Biz şimdi bir Türkiye ittifâkı çağrısında bulunuyoruz…” dedi.

Bu konuşmasının üzerine Özgür Özel’e, Selahattin Demirtaş’ın seçim için açıklama yapacağına ilişkin bir soru da yöneltildi ve Özel bu soruya “Selahattin Bey gibi siyaseti en doğru yerden okuyan birisinden seçmeni olumsuz şekilde etkileyecek bir açıklama yapmasını beklemiyorum…” dedi ve böyle bir açıklama gelirse ona göre kendilerinin de bir açıklamaları olacağını söyledi!

DEMİRTAŞ NE SÖYLEYEBİLİR Dİ ÖZGÜR BEY?

Meselâ; sözü geçen seçmenlerine veya partililerine, ‘DEM Parti’nin İstanbul adayları Meral Danış Bektaş ve Murat Çepni’yi destekleyin! Çünkü CHP dahil hiçbir parti bizi koltuk değneği yapamaz!’ diyebilirdi…

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; uzun süredir siyaset arenasından uzak duran Leyla Zana, DEM’lemek için sahneye çıkmış ise ki, öyle gözüküyor. Bunun mutlaka bir nedeni niçini vardır ve Leyla Hanım’ın bu ve buna benzer açıklamaları DEM’in işine yarayacak, CHP’nin ise aleyhine olacaktır! Ve bunun bilincinde olan Özgür Özel, Zana’ya ayrı akıl, Demirtaş’a ayrı fikir veriyor ve kendilerinin yanında durmayan DEM’lileri AK Parti’ye çalışmış sayılacaklarını söyleyerek tehdit ediyor!

DEM PARTİ ‘KAZANMAK İÇİN DEĞİL’, AK PARTİ’Yİ VEYA ERDOĞAN’I KAYBETTİRME PARTİSİ OLARAK GÖSTERİLİYOR VE ÇOK BAŞARILI DA OLUNUYOR!!

Hülâsâ-i netice; DEM ve DEM’in çizgisinde olan partilerin Ülke genelindeki oy oranları 8-10’larda seyrettiğine göre asil ve necip Milletimizin yüzde 90-92’si DEM’li, hattâ DEM sempatizanı, yani Milletimizin kahır ekseriyeti DEM’in yanında değil, karşısında demektir… Ancak, CHP’liler her nedense, ‘denize düşenin yılana sarılacağı gibi’ yüzde 8-10’luk DEM’lilere sarılıyorlar! Oysa CHP’nin sayın yetkilileri yüzde 8’lik 10’luk DEM’liler ile ‘DEM’lemek yerine yüzde 90-92’lik kesime itibar etseler çok daha isabetli bir yol izlemiş, dolayasıyla da hem hayırlı bir iş yapmış hem de oy oranlarını yukarılara çekmiş olurlardı!’ diyorum. Ve bu konu da son olarak, sevgili okurlarımdan, pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine mutlaka katılmalarını, oylarını kullanmalarını-tercihlerini yapmalarını istirham ediyorum… Ve seçim sonuçlarının önce seçilecek, sonra seçilemeyecek olan adaylara, sonra da ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, herkese saygılar sunuyorum.

HER AĞLAYAN GÜÇSÜZ DEĞİLDİR. TIPKI

HER GÜLENİN MUTLU OLMADIĞI GİBİ!..

İYİ DOSTU OLANIN AYNAYA İHTİYACI YOKTUR!

VE GÜVEN AYNA GİBİDİR. BİR KEZ ÇATLADI MI

HEP ÇİZİK GÖSTERİR!..

İNSANLARIN SENİ EN ÇOK SEVDİĞİ ZAMAN

ONLARIN İŞİNE EN ÇOK YARADIĞIN ZAMANDIR!

SEVMEK ZAMAN AYIRMAKTIR. BOŞ ZAMANLARI

DOLDURMAK DEĞİL…

EĞRİYİ KENDİNDE ARAYAN, DOĞRUYU KALBİNDE BULUR!

KENDİLERİNİ HAKK İLE MEŞGUL ETMEYENLER,

BÂTIL İLE İŞGAL EDİLMEYE MAHKÛ OLURLAR!

Özlü sözlerden seçmeler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

13
TEMMUZ

2026

Yunanlar, Ülkelerini kadın askerlerle savunacaklarmış

Taceddin Akbaş'ın “Yunanlar, Ülkelerini kadın askerlerle savunacaklarmış” adlı köşe yazısı. Devamı

13
TEMMUZ

2026

Turis geldiler tırıs gittiler

Taceddin Akbaş'ın “Turis geldiler tırıs gittiler” adlı köşe yazısı. Devamı

29
HAZİRAN

2026

Pandemi balonunu şişirenler de Kovid yalanını köpürtenlerde mutlaka yargılanmalılar!

Taceddin Akbaş'ın “Pandemi balonunu şişirenler de Kovid yalanını köpürtenlerde mutlaka yargılanmalılar!” adlı köşe yazısı. Devamı

22
HAZİRAN

2026

TOKİ Konut kuralarında Hac kura yöntemi uygulamalı!

Taceddin Akbaş'ın “TOKİ Konut kuralarında Hac kura yöntemi uygulamalı!” adlı köşe yazısı. Devamı

22
HAZİRAN

2026

Siyonistler insan olamazalar (O nedenle görüldükleri yerde itlaf edilmeliler)

Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler insan olamazalar (O nedenle görüldükleri yerde itlaf edilmeliler)” adlı köşe yazısı.. Devamı

20
HAZİRAN

2026

Bendeniz 'her yıl olduğu gibi' bu yılki 'Babalar Günü'nün de en mutlu babalarından biriyim !'

Taceddin Akbaş'ın 'Bendeniz 'her yıl olduğu gibi' bu yılki 'Babalar Günü'nün de en mutlu babalarından biriyim !' adlı köşe yazısı... Devamı

17
HAZİRAN

2026

Çürümüş, kana ve gözyaşına bulaşmış dünyanın kupasını alsan n’olur almasan n’olur!

Taceddin Akbaş'ın 'Çürümüş, kana ve gözyaşına bulaşmış dünyanın kupasını alsan n’olur almasan n’olur!' adlı köşe yazısı... Devamı

16
HAZİRAN

2026

Cumhuriyete kadınlar değil kongar gibi cumhuriyetçiler kıyıyor ve zarar veriyorlar!

Taceddin Akbaş'ın 'Cumhuriyete kadınlar değil kongar gibi cumhuriyetçiler kıyıyor ve zarar veriyorlar!' adlı köşe yazısı... Devamı

15
HAZİRAN

2026

Bugün hicrî 1447 yılına ‘elvedâ’ 1448 yılına ‘merhabâ’ diyeceğiz

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün hicrî 1447 yılına ‘elvedâ’ 1448 yılına ‘merhabâ’ diyeceğiz' adlı köşe yazısı... Devamı

15
HAZİRAN

2026

Vatandaş ‘Mutlak Butlan’dan çok ‘mutfak butlanına’ bakıyor!

Taceddin Akbaş'ın 'Vatandaş ‘Mutlak Butlan’dan çok ‘mutfak butlanına’ bakıyor!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Hüseyin Can Güner'e Destek: Kuğulu Park’tan Çankaya Belediye Başkanlığına Yürüdü; Özel: "Hesabını Veremeyeceği Hiçbir Şey Yok"
Siyaset

Özgür Özel'den Hüseyin Can Güner'e Destek: Kuğulu Park’tan Çankaya Belediye Başkanlığına Yürüdü; Özel: "Hesabını Veremeyeceği Hiçbir Şey Yok"

Özel, soruşturmanın hukuki değil siyasi gerekçelerle yürütüldüğünü savunarak, Güner hakkında kamuoyuna açıklayamayacağı herhangi bir işlem bulunmadığını söyledi.

Özgür Özel'den Niğde Mesaisi: Açılışlar, Halk Buluşmaları ve Erken Seçim Çağrısı
Siyaset

Özgür Özel'den Niğde Mesaisi: Açılışlar, Halk Buluşmaları ve Erken Seçim Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Adana programının ardından Niğde'de gün boyu süren ziyaretlerinde üç farklı noktada vatandaşlarla bir araya geldi. Halk Ekmek Fırını'nın açılışını gerçekleştiren, ilçe merkezlerinde halka hitap eden Özel, ekonomi, yargı süreçleri ve erken seçim tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'den Adana Mesajı: "Bizi Durduramazlar, İktidara Yürüyoruz"
Siyaset

Özgür Özel'den Adana Mesajı: "Bizi Durduramazlar, İktidara Yürüyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Adana programı kapsamında Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Yaylası, Çukurova ilçesi ve Toroslar Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Gün boyu süren programlarda CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara, ekonomi, demokrasi ve gençlerin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, partilerinin "iktidar yürüyüşünü" sürdüreceğini söyledi.

Özgür Özel'den Çankaya Belediyesi Operasyonuna Tepki: "Dimdik Ayaktayız"
Siyaset

Özgür Özel'den Çankaya Belediyesi Operasyonuna Tepki: "Dimdik Ayaktayız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'nın Çankaya ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen operasyonla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Adana'nın Akçatekir Yaylası'nda vatandaşlara hitap eden Özel, soruşturmanın gizli tanık beyanlarına dayandırıldığını öne sürerek operasyona tepki gösterdi.

Özgür Özel: “Ekrem İmamoğlu’nun Savunmasını Susturmaya Çalışıyorlar”
Siyaset

Özgür Özel: “Ekrem İmamoğlu’nun Savunmasını Susturmaya Çalışıyorlar”

Özel, mahkeme heyetinin İmamoğlu’nun savunma hakkını kısıtladığını öne sürerek, bunun hukukun evrensel ilkelerine aykırı olduğunu savundu.

Özgür Özel Eskişehir'den İktidar Mesajı: “Atatürk’ün İdealleri Yeniden İktidar Olacak”
Siyaset

Özgür Özel Eskişehir'den İktidar Mesajı: “Atatürk’ün İdealleri Yeniden İktidar Olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de gerçekleştirilen TBMM Grup Toplantısı'nın ardından parti yöneticileri, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşla birlikte Hamamyolu’nda yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından vatandaşlara seslenen Özel, hem yerel yönetim anlayışını hem de Türkiye siyasetine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.