Taceddin Akbaş

Saptan olmaz şeker olsa da cinsine çeker!

Taceddin Akbaş'ın 'Saptan olmaz şeker olsa da cinsine çeker!' adlı köşe yazısı...

Taceddin Akbaş

ŞAPTAN OLMAZ ŞEKER OLSA DA CİNSİNE ÇEKER!

Hemen herkesin gördüğü ya da duyduğu gibi, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli 1 Ekim’deki TBMM açılışında kendisinden beklenmedik bir an ve şekilde çıkış yapmış ve DEM Partili milletvekilleriyle el sıkışmış; 15 Ekim’deki Partisinin Gurup Toplantısında yaptığı ilginç konuşmasında da eli kanlı, kırk bin kişinin katili ve terörist başı Abdullah Öcalan’a bir çağrıda bulunmuş ve “Apo örgütün tasviye edileceğini ilan etsin…’’ demişti!

Bütün bunlarla yetinmeyen Bahçeli, 22 Ekim tarihinde Partisinin Grubunda yaptığı konuşmada ise “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Gurubunda konuşsun ve terörün tamamen bittiğini, örgütün lâğvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın…” dedi…

Mamafih, Bahçeli kendisinden hiç beklenmedik ve umulmadık bir şekilde bu önerileri ortaya atarken, ‘terörle müzakere edilmeyeceğini’ hatırlattı ve “Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi söz konusu olmaz-olamaz…” dedi. Bahçeli, “Silâhı elinde tutan ve bırakmamakta kararlı olan terör örgütü PKK’nın dağ kadrosu ile Edirne’de hükümlü-tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş muhatap alınmayacak’ dedi ve PKK/DEM ile PKK elebaşı Öcalan ile görüşme yaparak tek taraflı silâhı bırakma ve örgütü lâğvetme tasfiye etme’’ şeklinde bir açıklama bekledi. Yani Bahçeli açıklamalarında anayasal çerçeveyi çizdi amma velâkin; Apo PKK’ yerine TBMM’ye çağrı yaparak sütünün icrasını yaptı!

Öcalan özetle şunları söyledi: “Sürecin başarısı için Türkiye’deki tüm siyasi çevrelerin dar ve dönemsel hesaplara takılmadan inisiyatif alması, yapıcı davranması ve pozitif katkı sağlaması elzemdir. Bu katkıların en önemlilerinden biri de şüphesiz TBMM olacaktır… Gazze ve Suriye’de yaşanan hadiseler göstermiştir ki, dışarıdan müdahalelerle kangrenleştirilmeye çalışılan bu sorunun çözümü artık ertelenemez bir hal almıştır. Bunun ciddiyetiyle doğru orantılı bir çalışmayı başarıya ulaştırmak için muhalefetinde katkı ve önerileri değerlidir. Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim. Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunun ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya razıyım…”

PKK’YI BİTİRMEYE KARAR VERMİŞ VE YETKİ ALMIŞ!! AMMA VELÂKİN BAZI TALEPLERİ-İSTEKLERİ VARMIŞ

Bahçeli’nin isteğini geri çevirmeyen ancak kendisinin kurduğu ve binlerce kişinin kanına girdiği PKK’ye bir çağrı da bulunmak yerine TBMM’ye seslenen Bay Öcalan; AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin güç verdiği yeni paradigmaya pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahipmiş!

HEM KEL HEM FODUL HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ!

Bir insanı öldürmenin bütün bir insanlığı öldürmüş kadar günah sayıldığı bir dînin mensuplarının ezici çoğunlukta olduğu bir ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen ve okullarında okuyan Abdullah Öcalan 40 bin masum insanı öldüren bir terör örgütünün kurucusu gibi değil de sanki pirüpak bir örgütün kurucusu gibi konuşmuş. Dolayısıyla da hem kel hem fodul hem suçlu hem de güçlü olmuş ve kuzu pozisyonuna bürünen canavara dönmüş!

Öcalan bu teklifleri yaparken döktürdüğü kanlardan zerre kadar pişmanlık ve nedâmet duymadığı gibi, 40 bin kişinin kanını nasıl döktürebildi ise, durdurmaya da ehil olduğunu söylüyor-söylemek istiyor. Oysa adam gibi çıksa, bir ayağının çukurda olduğunu anlasa-anlatsa; meselâ boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını alacağı hesap gününe yaklaştığını düşünse, dolayısıyla suçunu itiraf edip başta katlettiği insanlar yakınları ile dul ve yetimlerinden özür; Yüce Yaradan da af dileyip PKK’ya ve benzer örgütlere maddî mânevi destek veren karanlık odakların, hattâ devletlerin isimleri verecek olsa hem günâh çıkartmış (!) olur hem de âhir ömründe bir işe yaramış olur!..

Yıllarca Öcalan ve kurucusu olduğu PKK ve benzer terör örgütlerine devletimizin, ülkemizin ve milletimizin millî menfaatleri uğruna zeytin dalı uzattığını sandığım MHP Lideri Devlet Bahçeli, (AK Partililerin ve Liderlerinin de desteğini alarak) kendisinin siyâsî hayatına mal olacak bir çıkış yaptı… Amma velâkin Bölücübaşı bu büyük fedakârlığı bile istismar etti! Ve uzatılan zeytin dalının kıymetini bilmek yerine, kendine pay çıkardı ve Bahçeli’nin verdiği yeni paradigmaya pozitif anlamda destek vermeye etkili ve yetkili olduğunu söyleyerek yalan söyleyip ukâlâlık yaptı! Oysa bence PKK’nın nezdinde Öcalan’ın ne ehilliği kaldı ne de etkinliği ve yetkinliği!

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; Bay Öcalan durumdan bir vazife çıkarmış ve kanlı terör örgütünün bilmem neci başısı gibi ahkâm kesmiş! O nedenle ben ‘katrandan veya şaptan olmaz şeker. Olsa da cinsine çeker! O nedenle bu kişiye Erbakan Hocamın tâbiriyle ‘hadi ordan!’ denmeli, diyor, herkese saygılar sunuyorum.

CANAVARDAN MERHAMET DİLEMEK CİNAYETTİR!

HİMMETE MUHTAÇ DEDE, KİME HİMMET EDE!

KELİN ELİNDE YAĞI OLSA BAŞINA SÜRER!

GÖLGE ETME, BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!

ÂHI GİTMİŞ VÂHI KALMIŞ…

Atasözlerinden seçmeler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

31
OCAK

2026

Berat Gecemiz mübarek ve bu yılki Beratımız Beraatimize vesile olsun inşalllah

Taceddin Akbaş'ın 'Berat Gecemiz mübarek ve bu yılki Beratımız Beraatimize vesile olsun inşalllah!' adlı köşe yazısı... Devamı

30
OCAK

2026

Nammamların cirit attığı yerlere yağmur da yağmaz kar da atmaz!

Taceddin Akbaş'ın 'Nammamların cirit attığı yerlere yağmur da yağmaz kar da atmaz!' adlı köşe yazısı... Devamı

28
OCAK

2026

Zaman 'Kurtlar Sofrası'nda misafir değil, ev sahibi; dünya düzeninde de figüran değil, baş rol oyuncu ve de oyun kurucu-senarist olma zamanı

Taceddin Akbaş'ın 'Zaman 'Kurtlar Sofrası'nda misafir değil, ev sahibi; dünya düzeninde de figüran değil, baş rol oyuncu ve de oyun kurucu-senarist olma zamanı' adlı köşe yazısı... Devamı

27
OCAK

2026

Dervişin 'Fiktri neyse zikri de o olduğu gibi, Ertuğrul'un fikri de hep alkolde, içkide

Taceddin Akbaş'ın 'Dervişin 'Fiktri neyse zikri de o olduğu gibi, Ertuğrul'un fikri de hep alkolde, içkide' adlı köşe yazısı... Devamı

26
OCAK

2026

MAKÜ'nün 'Disiplinli' çalışmaları 3 disiplinde dünya üniversiteleri arasında yer almasını sağlamış!!

Taceddin Akbaş'ın 'MAKÜ'nün 'Disiplinli' çalışmaları 3 disiplinde dünya üniversiteleri arasında yer almasını sağlamış!!' adlı köşe yazısı... Devamı

24
OCAK

2026

Akran zorbalarının kılavuzları kargalar!

Taceddin Akbaş'ın 'Akran zorbalarının kılavuzları kargalar!' adlı köşe yazısı... Devamı

22
OCAK

2026

Bayrağı indirenlerin elleri ezanı dindirenlerin dilleri kurusun ve kurudu da!

Taceddin Akbaş'ın 'Bayrağı indirenlerin elleri ezanı dindirenlerin dilleri kurusun ve kurudu da!' adlı köşe yazısı... Devamı

21
OCAK

2026

Güney Kıbrıs 'İsrail'in ileri karakolu' olma yolunda!

Taceddin Akbaş'ın 'Güney Kıbrıs 'İsrail'in ileri karakolu' olma yolunda!' adlı köşe yazısı... Devamı

20
OCAK

2026

Kazakistan Cumhurbaşkanı İsrail'e cömert, Gazze'ye cimri

Taceddin Akbaş'ın 'Kazakistan Cumhurbaşkanı İsrail'e cömert, Gazze'ye cimri' adlı köşe yazısı... Devamı

20
OCAK

2026

İçki masasında Sala verenler manevi ölümlerinin salasını vermiş olabilirler!

Taceddin Akbaş'ın 'İçki masasında Sala verenler manevi ölümlerinin salasını vermiş olabilirler!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

MAKÜ'den hayvancılıkta kritik hamle Şap yaralarına bitkisel çözüm
Bölgesel

MAKÜ'den hayvancılıkta kritik hamle Şap yaralarına bitkisel çözüm

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), hayvancılık sektöründe ağır ekonomik kayıplara yol açan şap hastalığına karşı yerli ve bitkisel içerikli 'Boviral Sprey'i geliştirdi. Uygulandıktan 20 dakika sonra hayvanların yem yemesini sağlayan sprey, sahadaki karantina ve üretim kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Dünyanın en güçlü pasaportları 2026 listesi açıklandı Türkiye kaçıncı sırada?
Yaşam

Dünyanın en güçlü pasaportları 2026 listesi açıklandı Türkiye kaçıncı sırada?

Dünyanın en güçlü pasaportları 2026 listesi yayımlandı. Uluslararası pasaport endekslerinin verilerine göre Türkiye, önceki yıllardaki konumunu büyük ölçüde korurken Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği ülke sayısı da netleşti.

Bir çekiciyi kurtarmaya giden iki çekici de çamura saplandı
Bölgesel

Bir çekiciyi kurtarmaya giden iki çekici de çamura saplandı

Isparta'da bir aracı çekmek için bölgeye giden çekici çamura saplanınca, yardıma gelen iki farklı çekici de aynı akıbeti yaşadı.

Şap hastalığı deve güreş gösterilerine de sekte vurdu
Bölgesel

Şap hastalığı deve güreş gösterilerine de sekte vurdu

Ülke genelinde yaşanan şap hastalığı nedeniyle şehirlerarası hayvan taşımacılığının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklanması deve güreşi gösterilerini vurdu.

Bucak'ta üreticinin çiftliği ‘ŞAP'a teslim oldu! "Aşı tutmadı, işletmemiz boşaldı!"
Bölgesel

Bucak'ta üreticinin çiftliği ‘ŞAP'a teslim oldu! "Aşı tutmadı, işletmemiz boşaldı!"

Burdur Bucak'ta iki üretici, şap hastalığı sürecinde yeterli bilgilendirme ve destek alamadıklarını belirterek yaşadıkları sorunları anlattı. Üreticiler, aynı işletmede aşı yapılan hayvanların hastalandığını, bazı hayvanların ise tırnak lezyonları nedeniyle kesime gönderildiğini aktardı.

Burdur'da şap karantinasındaki küpesiz hayvan taşıyan besiciye 170 bin lira ceza
Bölgesel

Burdur'da şap karantinasındaki küpesiz hayvan taşıyan besiciye 170 bin lira ceza

Burdur'da şap hastalığı nedeniyle karantina altındaki bölgede izinsiz ve küpesiz hayvan taşıyan besiciye yaklaşık 170 bin lira ceza kesildi.