Taceddin Akbaş

Seçmen 'Bay Bay' dese de başkanlar demeyecek!

Taceddin Akbaş'ın 'Seçmen 'Bay Bay' dese de başkanlar demeyecek!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Milletimiz, kendisini TBMM’de ve 5 yıl temsil edecek olan 600 vekilini Mayıs ayının 14’ünde seçerken, 28’inde de Ülkesini yine 5 yıl yönetecek olan Cumhurbaşkanı’nı seçti. Yani asil ve necip milletimiz her iki seçime de büyük ilgi gösterdi ve üzerine düşeni fazlasıyla yaptı… Dolayısıyla da seçilemeyen milletvekili adayları ile birlikte Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarına ve parti genel başkanlarına ‘güle güle gidin, bunu saymayız, (5 yıl sonra) yine bekleriz!’ dedi. Ancak yenilen pehlivanların güreşe doymadıkları gibi, seçim öncesinde büyük lâflar edip küçük oylar alan ve yenilmeye doymayan parti başkanları da pişkinlikten geliyor ve yerlerini daha başarılı olma ihtimali bulunan (müstakbel) adaylara bırakmak istemiyorlar! Böyle yaparak da potansiyel başkan adaylarına, partilerine gönül, hattâ omuz vermiş insanlara büyük haksızlık yapıyorlar! Oysa çıkmadık canda umut olduğu gibi, en son yapılan seçimlerde hiç beklemedikleri bir yenilgi alsalar da TBMM’ye hak ettiklerinden fazla milletvekili gönderen partiler bile değiştirilecek başkanlar ve oluşturulacak olan yeni yönetimler sayesinde başarılı olabilirler! Ancak biz de hiç bir koltuktan kolay kolay veya normal yollardan kalkılmıyor… Yani bazı insanlar ister seçimle gelsinler ister atamayla veya görevlendirmeyle gelsinler ‘bir şekilde’ oturdukları koltukların en çok kendilerine yakıştığını veya koltuğu en çok hak eden kişinin kendileri olduğuna inanıyorlar! Etkili ve yetkili kişilerin koltuklarının bir tarafından ve bir şekilde tutunan yardımcıları ve danışmanları da o koltuklarda oturan kişilerin etrafını kuşatarak gözlerini boyuyor, hattâ bakarkör ediyorlar!
BİRÇOK ŞEYİ OLDUĞU GİBİ KOLTUKLARI DA
ZAMANINDA BIRAKMAK EN DOĞRUSUDUR
İslâm tarihçilerinin çok daha iyi bilecekleri gibi; İslâm’ın ilk ve 4 büyük halîfesinden ve adaletiyle ünlü devlet reislerinden biri olan Hz. Ömer (r.a)’in emri altında görev yapan, ‘İslâm Orduları Başkomutanı’ olan ve girdiği tüm savaşları kazanan Hâlid Bin Velid Hazretleri; Hz. Ömer tarafından ve hiçbir gerekçe gösterilmeden ‘başkomutanlıktan’ azledilir! Ve Başkomutan Hâlid Bin Velid, Hz. Ömer’in, savaşların birbirini kovaladığı bir dönemde, yerine hiçbir savaşa katılmamış olan, dolayısıyla herhangi bir savaş deneyimi bulunmayan Ebû Ubeyde bin Cerrah’ı ataması karşısında en küçük bir tepki, alınganlık, kırgınlık, dargınlık veya küskünlük göstermemiş ve derhal yeni Başkomutanın emrine girmiş…
Ve tarihçiler, Hz. Ömer’in, girdiği hiçbir savaşı kaybetmeyen bir komutanı görevinden alınmasını; halkın Hâlid Bin Velid Hazretlerini ilâhlaştırmaya, yani galibiyetlerin tamamını kendisinden bilmeye veya aramaya başlamasına bağlıyorlar!
Sadede geliyor ve konuyu 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerin galip ve mağluplarına getirmek istiyorum:
KOLTUKLARA BU KADAR SARILINMAMALI!
DP’nin Genel Başkanı Gültekin Uysal neyse ne amma, şimdiye kadar girdiği seçimlerin hiç birinde başarılı olamayan CHP Genel Başkanı Kemâl Kılıçdaroğlu da; Milliyetçi Hareketi veya milliyetçi kesimleri temsil etme gibi bir iddia ile kurulan İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener de; bir zamanlar Erdoğan’ın Partisinden Parlamentoya giren, Erdoğan tarafından bakan ve başbakan yardımcısı yapılan ve 14-28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde aldıkları oyları hesaba bile gelmeyen Ahmet Davutoğlu da, Ali Babacan da ve merhum Erbakan’ın sağlığında ve önderliğinde kurulan SP’nin Genel Başkanlığını yürütmeye çalışan Temel Karamollaoğlu’da en kısa zamanda partilerinin genel başkanlıklarını bırakmaları gerekirken, onlar o dala hiç basmıyorlar-oralı olmuyorlar! Yani, başta Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener olmak üzere Millet İttifâkı’nı oluşturan partilerin seçimlerdeki başarısız başkanları; seçimlerdeki başarısızlıklarına rağmen Genel Başkanlıklara ‘bay bay’ demeyi düşünmüyorlar!
DEMİRTAŞ BİLE SİYASETİ BIRAKTIĞINI AÇIKLADI!
Selahattin Demirtaş bile, cezaevinden ve gıyaben eş başkanlık ettiği HDP’yi ve aktif siyaseti bıraktığını açıklayarak havlu attı ama başta Kılıçdaroğlu ve Akşener olmak üzere Millet İttifakını oluşturan partilerin tartışmasız seçim mağlubu genel başkanları koltuklarına sıkı sıkıya yapışmış gibi gözüküyorlar!
Selahattin Demirtaş bence îmâna geldiği ya da tövbe ettiği için değil, HDP’nin başarısız politikalarını beğenmediği için (olmayan) siyaseti ‘şimdilik’ bırakıyor! Ancak ilk fırsatta aktif siyasetine geri dönecektir..!
PARTİ GENEL BAŞKANLARININ TAVIRLARI BANA
BİR ‘NASREDDİN HOCA’ HİKÂYESİNİ HATIRLATTI
Hikâye şöyle; Nasreddin Hoca’nın oğlu bir gün evlerinin bahçesinde bir hırsız yakalar ve evde oturmakta olan babasına, ‘babaaa! Ben bir hırsız yakaladım’ diyerek seslenir. Babası da ‘hırsızı yanıma getir oğlum’ der. Oğlu da ‘gelmiyor baba’ der. Hoca, ‘o zaman hırsızı bırak sen gel oğlum’ der! Oğlu ‘Hırsız beni de bırakmıyor baba!’ diyerek çaresizliğini ortaya kolay…
Bahsime konu partilerin genel başkanları da (sözüm kendilerinden dışarı) Nasreddin Hoca’nın hikâyesindeki hırsız gibi davranıyorlar… Yani Parti başkanları seçmenlerinin ve partileri içindeki muhaliflerin ‘ya partimizi hep yenilmekten kurtarın, ya da partimizin genel başkanlığını bırakın!’ diyorlar ama genel başkanlar ne partilerini başarılı bir hâle getirebiliyorlar, ne de başkanlığı bırakıyorlar!
Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; başta CHP Genel Başkanı Kemal Bey ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Hanım olmak üzere 14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleri ile birlikte 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinin mağlupları durumunda olan Millet İttifâkının Genel Başkanları, başkanlığa ‘veda etmeyi-bay bay’ demeyi düşünmüyorlar… Ancak, ‘seçimlerin veya seçmenlerin parti başkanlığını bıraktıramadığı başkanları dâhilî muhaliflerinin, muhaliflerinin de bıraktıramadığı Başkanları ise zamanın bıraktırdığını bilmiyor ya da unutuyorlar!’ diyor, herkese ‘zaman ayarlı ve yararlı’ saygılar sunuyorum.
HER SAAT YARALAR, SON SAAT İSE ÖLDÜRÜR…
EN BÜYÜK ZAMAN HIRSIZI KARARSIZLIKTIR…
ZAMAN ÖLDÜRMEK EN PAHALI HARCAMADIR…
BİR SAATLİK ZAMAN BİLE KAYBETMEYE CESARET
EDEBİLEN BİR KİMSE, HAYATIN ANLAMINI
KAVRAYAMAMIŞ DEMEKTİR…
ÜZÜLME GEÇER DEDİLER, GEÇEN TEK ŞEY ZAMANDI!
EĞER HAYATI SEVİYORSAN ZAMANI ÖLDÜRME,
ÇÜNKÜ HAYATIN ZAMÂNA BAĞLIDIR!..
ZAMANIN KIYMETİNİ BİLMEYEN,
ZAMANLA KIYMETKSİZ OLUR…
İNSANLARIN BİRBİRİNİ TANIMASI İÇİN EN UYGUN
ZAMAN AYRILMALARINA EN YAKIN ZAMANDIR!
Kolektif

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreninde bir araya geldi
Yaşam

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreninde bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Semra Dinçer’in hayatını kaybeden annesi son yolculuğuna uğurlandı

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi Ekrem’e bırakmayın“ sözlerine cevap gecikmedi
Yaşam

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi Ekrem’e bırakmayın“ sözlerine cevap gecikmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi İmamoğlu’nu kaptırmayın direnin. Partiyi ANAP’laştırmak istiyor” sözlerine cevap verdi. İmamoğlu, "Bu haberlerle bizim aramızı bozamazlar. Ben CHP’nin seçim kaybetmemiş üyesiyim. Onun için CHP’liliğimi kimse tartışmaya açamaz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlunun yeni ofisi gündemde! Bakın kimlere komşu
Yaşam

Kılıçdaroğlunun yeni ofisi gündemde! Bakın kimlere komşu

CHP Genel Başkanlığı görevini devreden Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yeni bir ofis açtı. Kılıçdaroğlu'nun ofisi, Davutoğlu, Akşener ve Babacan'ın ofislerine komşu bir konumda bulunuyor.

CHP Kurultayında Kritik O anlara şahit olan Gazeteci Mustafa Yavuz tv100'de konuştu!
Yaşam

CHP Kurultayında Kritik O anlara şahit olan Gazeteci Mustafa Yavuz tv100'de konuştu!

4 Kasım 2023 cumartesi Yapılan CHP Kurultayındaki Kritik O anlara şahit olan Gazeteci Mustafa Yavuz tv100'de konuştu! Kılıçdaroğlu, "Ben de insanım, benim de canım var hep siyaset mi?" dedi .

CHP parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Seçimleri yapılıyor
Yaşam

CHP parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Seçimleri yapılıyor

CHP Kurultayı'nda ikinci gün 5 Kasım 2023 pazar bugün  Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu belirlenecek..

CHP Genel  Başkanı  Özgür Özel 'mi oldu? Kılıçdaroğlu  Çekildimi
Yaşam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'mi oldu? Kılıçdaroğlu Çekildimi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi ikinci tur oylama devam ediyor.. Özgür Özel taraftarları kutlama yapıyor... Sahada Kılıçdaroğlu nun çekildiğini söylentileri var