Taceddin Akbaş

ŞEHİTLERİN HAFTALARINI KUTLAYALIM AMA KENDİLERİNİ DE UNUTMAYALIM!!

Taceddin Akbaş'ın 'ŞEHİTLERİN HAFTALARINI KUTLAYALIM AMA KENDİLERİNİ DE UNUTMAYALIM!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

İlgilenenlerin bilecekleri gibi Ülkemiz de her 14-20 Nisan tarihleri arası “Şehitler Haftası” olarak kutlanıyor… O nedenle ben daha yazımın başında şerefli, inançlı îmanlı ve sağlam îtikâklı akîdeli bir Çanakkale Şehidi torunu ve devlet millet ve din diyânet saver bir vatandaş ve yarım asırlık ta bir gazeteci olarak Cenab-ı Allah’tan ‘başta İsmail Dedemiz olmak üzere’ tüm şehidlerimize ganî ganî rahmetler ve bilhassa onların bize şefaatçi olmalarını diliyor; bu yıl da mübârek Ramazanı Şerif ayına tevâfuk eden bir haftayı cân-ı gönülden kutluyor, şimdi de bu önemli, nem de çok önemli hafta hakkındaki nâçiz görüş ve düşüncelerimi siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum:
ŞEHİDİ OLMAYAN ÜLKELERİN… ‘ÖLÜSÜ’
GÂZİSİ OLMAYAN ÜLKELERİN YARALISI!
OLUR! ‘MÜCAHİTLER’’ ŞEHİD OLURKEN
TERÖRİSTLER MURDAR GEBERİRLER VE
ŞEHİDLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ!!
Bakara Sûresi’nin 154. Âyeti Kerîmesinde Cenab-ı Hakk, “Allah (c.c) yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin! Hayır, onlar diridirler ancak siz bunu bilemezsiniz...” buyuruyor!
Her neyse, burada bir parantez açmak ve şehidliğin kısaca târifini yapmak, ondan sonra da şehidlik ve şehidler hakkındaki görüş ve düşüncelerimi siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum:
Hanefî Mezhebi âlimlerin görüşlerine göre şehidlik üçe ayrılır:
Birincisi; Dünya ve ahret için şehid olanlar:
Bunlar İslâm Dîni için savaşlarda ya da işkence esnasında ölenler, inançları nedeniyle öldürülenler…
İkincisi; Ahiret için şehid olanlar:
Bunlar yine İslâmî inançları nedeniyle fiziksel zulüm görmüş ve bunun neticesinde, hemen değil de sonradan vefat etmiş olan kişilerdir. (Bu kimseler sonradan vefat ettikleri için şehid olarak kabul edilmeseler bile ahrette şehid muamelesi göreceklerdir…)
Üçüncüsü; Dünya için şehid olanlar:
Bunlar Dünya da, görünüşte İslâm Dîni için ölmüş gibi gözükseler de niyetleri farklı olan kişilerdir… (Bu kimseler öldükten sonra geride kalanlar tarafından ‘şehid’ olarak anılsalar bile ahrette şehid muamelesi görmeyeceklerdir…)
Velhâsılı; en son ama en güzel, en mükemmel din olan İslâm Dininin mensupları, ilk şehidlerini de yine İslâm’ın ilk savaşı olan Bedir’de vermeye başlamışlar ve o gün bugündür şehid veriyorlar ve dünya durdukça da vereceklerdir! Çünkü şehid vermeyen ülkeler ölü verirler. Gâzîsi olmayan ülkelerinde yaralıları olur! Bu ölülerin ve yarıların da ne ülkelerine, devletlerine, milletlerine, ne de kendilerine ve ailelerine veya çevrelerine yararı olur! Ve mâlûm olduğu üzere gerçek şehidlik, şehidlerin ve tabii ki de şehid hükmüne giren kişilerin ‘ahret hayatı için’ en yüksek-en büyük mertebesidir… O nedenledir ki, şehidler ahrette Peygamber Efendimiz ile yan yana bulunacaklar… Bu da bir insanın ahreti için ulaşmak istediği en mükemmel bir nokta, doruk nokta olmalıdır… Çünkü Peygamber Efendimiz Allah’ın (c.c) en sevgili kulu ve “Habibim! Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım!” dediği bir Peygamberdir-peygamberler peygamberi-sevgililer sevgilisidir… O nedenle O, herkesin görme imkânı olmayan Cenab-ı Hakk’ın Cemâlini görecektir! Dolayısıyla O’nunla bir olan şehidler de Cenab-ı Allah’ı görme imkânı bulacaklardır inşaAllah…
Velhâsıl-ı kelâm; oruçlu kafamla, sığ bilgilerim ve sayısız cürmümle konuya daha fazla dağıtmamak için, satırlarımı aşağıda derç edeceğim âyet-i kerîme ve hadis-i şeriflerle noktalamak istiyor; bu vesîleyle “Şehidler Haftası”nı, ayrıca gelmiş, geçmiş ve gelecek olan mübârak Ramazan Bayramını cân-ı gönülden kutluyor, herkese saygılar sunuyorum…

KİM ALLAH’A (c.c) VE RESÛLÜ’NE İTAAT EDERSE, İŞTE ONLAR, ALLAH’IN KENDİLERİNE NÎMET VERDİĞİ PEYGAMBERLER, SIDDÎKLER, ŞEHİDLER VE SÂLİHLERLERLE BERÂBERDİRLER. ONLAR NE GÜZEL ARKADAŞTIRLAR… O HALDE, DÜNYA HAYATINI AHİRET KARŞILIĞINDA SATANLAR, ALLAH YOLUNDA SAVAŞSINLAR. KİM ALLAH YOLUNDA SAVAŞIRDA ÖLDÜRÜLÜR VEYA GÂLİP GELİRSE, BİZ ONA YAKINDA BÜYÜK BİR MÜKÂFAT VERECEĞİZ… Nisâ Sûresi, 69 ve 74. Âyet-i Kerîmeler:
ALLAH’TAN BÜTÜN KALBİYLE ŞEHİDLİK İSTEYEN BİR KİŞİ, YATAĞINDA ÖLSE BİLE, ALLAH ONA ŞEHİDLİK MERTEBESİNİ İHSÂN EDER…
ÜMMETİME AĞIR GELMEYECEK OLSAYDI, SERİYYEDEN (GECE YOLCULUĞUNDAN…) GERİ KALMAZ, HEPSİNE KATILIRDIM. ALLAH YOLUNDA ŞEHİD OLMAK, SONRA DİRİLTİLİP TEKRAR ŞEHİD OLMAK, SONRA YİNE DİRİLTİLİP TEKRAR ŞEHİD OLMAK İSTERDİM…
-----------------------------------------------------------------------------
ŞEHİDLER BEŞTİR:
1- Tâundan (vebadan) ölen kişi,
2- Karın, yani iç hastalığından ölen kişi,
3- Su da boğulup ölen kişi,
4- Yıkıntı-göçük altında kalıp ölen kişi,
5- Birde Allan (c.c) yolunda şehid olandır:
Hz. Muhammed (sav)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü

Taceddin Akbaş'ın 'Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü' adlı köşe yazısı Devamı

13
NİSAN

2024

'Un bitti-din bitti...' olmasın!

Taceddin Akbaş'ın ''Un bitti-din bitti...' olmasın!' adlı köşe yazısı Devamı

08
NİSAN

2024

Her şeye rağmen bayram(n)ımız kutlu, insanımız mutlu olsun!!

Taceddin Akbaş'ın 'Her şeye rağmen bayram(n)ımız kutlu, insanımız mutlu olsun!!' adlı köşe yazısı Devamı

08
NİSAN

2024

Siz Çok Yaşayın ‘Yaşatmak İçin Yaşayan’ Ve ‘Öldürmemek İçin Çabalayan’ Polisler!

Taceddin Akbaş'ın 'Siz Çok Yaşayın ‘Yaşatmak İçin Yaşayan’ Ve ‘Öldürmemek İçin Çabalayan’ Polisler!' adlı köşe yazısı Devamı

05
NİSAN

2024

Kadir Gece(m)niz Mübarek her gece(m)niz Kadir olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kadir Gece(m)niz Mübarek her gece(m)niz Kadir olsun' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Vali Arslantaş, Kıbrıs gazileri ile yemekte bir araya geldi
Bölgesel

Vali Arslantaş, Kıbrıs gazileri ile yemekte bir araya geldi

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 21 - 25 Aralık Millî Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında düzenlenen programda Burdur'da yaşayan Kıbrıs Gazileri ile yemekte bir araya geldi.

AK PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI SERDAR BESLER’İN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI
Bölgesel

AK PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI SERDAR BESLER’İN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

Ülkemizi sıradan bir toprak parçasından çıkartarak, kutsal vatan haline gelmesini sağlayan kahraman şehitlerimiz; yurdumuzun ve milletimizin geleceği tehlikeye düştüğünde, içerisinde bulunduğu durumu düşünmeden, cesaret ve kararlılıkla düşman karşısında “Ya istiklal, ya ölüm” diyerek şahadet şerbetini içmişlerdir.

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Şehitler Haftası nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.
Bölgesel

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Şehitler Haftası nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Şehitler Haftası nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Milletvekili Yasin Uğur’un 14-20 Nisan Şehitler Haftası Mesajı
Bölgesel

Milletvekili Yasin Uğur’un 14-20 Nisan Şehitler Haftası Mesajı

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, ‘’14-20 Nisan Şehitler Haftası’’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ. DR. MEHMET GÖKER’İN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI
Bölgesel

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ. DR. MEHMET GÖKER’İN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ. DR. MEHMET GÖKER’İN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI Dinimizde peygamberlikten sonra gelen en yüce makam olan şehitlik mertebesi vatan ve millet uğruna canını seve seve feda etmektir.

İYİ PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI SAFA SÖNMEZ’İN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI
Bölgesel

İYİ PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI SAFA SÖNMEZ’İN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında şunları ifade etti: “Birliğimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün en büyük kanıtı bu topraklar için canını feda eden şehitlerimizdir.